duminică, 22 decembrie 2013

NIKONS Iaşi - măiestrie şi multă muncă în paşi de dans sportiv !



Duminică, pe 22 decembrie 2013, la Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi a avut loc o nouă “revoluţie”, cea a măiestriei de dans sportiv într-o manifestare grandioasă găzduită de sala de spectacole a Atheneului Tătăraşi. La 14 ani de la Revoluţia română din 22 decembrie 1989, tinerii sportivi ai clubului condus de preşedintele prof. Mariana-Constantina Niculiţă au oferit celor peste 300 de spectatori o nouă tranşă de libertate, libertatea de mişcare şi spectacol oferită de dansul sportiv de la secţiunile standard şi latino. 
După cum ne spunea în prezentatarea spectacolului tânăra Andreea Lungu, elevă la Liceul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, grupa mică, grupa mare, începători, avansaţi şi performeri, de la sălile de antrenament  din Păcurari şi Nicolina, aproape toţi copiii de la clubul NIKONS au dansat duminică după-amiază pe scena Atheneului din cartierul ieşean Tătăraşi. Au dansat pentru Moş Crăciun 2013, pentru părinti, bunici, invitaţi, reprezentanţi ai mass-mediei şi pentru iubitorii dansului sportiv de la DJST Iaşi şi Atheneul Tătăraşi şi nu numai.
Pe parcursul a 2 ore, pe scena mare de spectacole a Atheneului Tătăraşi s-a dansat standard şi latino cu Cosmin Dorneanu şi Lorena Păduraru, Bogdan Albu-Talancă şi Andreea Bunduc, Andrei Bîdrea şi Oana Anton, Răzvan Mereuţă şi Georgiana Ambrono, Flavius Văcaru şi Cezara Samoilă, Alexandru Livadaru şi Laura Ananei, iar în “pereche” au dansat şi viitorii performeri ai clubului NIKONS Iaşi.
Un moment inedit al spectacolului a fost atunci când cinci mici sportivi ai clubului NIKONS, cu vârste cuprinse între 5 ani şi 10 ani, şi-au aniversat ziua de naştere chiar pe scenă, iar toată sala le-a cântat un călduros Mulţi ani trăiască !
Iar momentul culminant s-a petrecut la finalul spectacolului, atunci când pe scenă a apărut Moş Crăciun, care a cântat colinde alături de membrii clubului ieşean NIKONS şi a împărţit cadouri celor... cuminţi, adică tuturor sportivilor !
Chiar dacă nu au fost jurizaţi, sportivii noştri au dansat cu dorinţa de a impresiona. În primul rând pe... Moş Crăciun, pentru a-şi răscumpăra probabil din greşelile trecute dar nevinovate, dar şi pe spectatori. Pot spune că 2013 a fost un an bun pentru clubul NIKONS. Cu finale şi podiumuri la competiţiile naţionale şi internaţionale, cu evenimente plăcute şi multe participări în spectacole caritabile. Am încheiat anul competiţional cu o medalie de argint cucerintă pe plan naţional. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, celor care ne apreciază eforturile şi celor care ne ajută să devenim şi mai cunoscuţi”, ne-a declarat la finalul manifestării Amira-Cătălina Niculiţă, antrenor la Clubul de Dans Sportiv NIKONS IAŞI, grupare care, în aprilie 2014 va împlini 18 ani de existenţă, deci va ajunge la vârsta majoratului !
Să mai menţionăm că activitatea la Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi nu se întrerupe nici la acest sfârşit de an, deoarece
începând cu data de 26 decembrie 2013, perechile de performeri şi viitorii performeri vor participa la un seminar de dans sportiv.
La mulţi ani, NIKONS !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu