vineri, 6 decembrie 2013

România debutează la Campionatele Mondiale de handbal feminin din Serbia


Lotul României de handbal feminin
Campionatul Mondial de handbal feminin se desfăşoară în Serbia, în perioada 6-22 decembrie 2013, iar echipa României va juca la Novi Sad, în grupa D. România este cotată cu şansa a opta, dar tricolorele vor să meargă mai departe, după cum a menţionat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.
Preşedintele Cristian Gaţu a mai informat într-o recentă conferinţă de presă de la Timişoara că noul sponsor al echipei naţionale de handbal feminin este Grupul Feroviar Român (GFR), care a oferit handbalistelor un cec în valoare de 50.000 de euro. Primul meci al echipei naţionale în grupa D este programat sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 20:15, cu naţionala Tunisiei. România va mai întâlni Australia (9 decembrie, 20:15), Germania (10 decembrie, 18:00), Ungaria (12 decembrie, 20:15) şi Cehia (13 decembrie, 20:15). Campionatul Mondial de handbal feminin este transmis în România pe canalele DolceSport.
Lotul României prezent la “Mondialul” din Serbia a fost nominalizat de antrenorul Gheorghe Tadici, jucătoarele fiind următoarele: Paula Ungureanu, Denisa Dedu şi Mirela Nechita - portari, Valentina Ardean şi Nicoleta Dincă - extreme stânga, Adriana Nechita, Aneta Pîrvuţ şi Laura Chiper - extreme dreapta, Cristina Neagu, Luciana Marin, Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Cristina Zamfir şi Gabriela Perianu - linia de 9 metri, Oana Manea, Crina Pintea şi Gabriela Ciuciulete - pivoţi. Au mai fost chemate la lot Talida Tolnai şi Eliza Buceschi, selecţionerul urmând să decidă care vor fi cele două jucătoare care nu vor pleca în Serbia
Cele patru grupe ale Campionatului Mondial au următoarea componenţă:
- Grupa A (la Belgrad): Muntenegru, Franţa, Olanda, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Congo;
- Grupa B (la Niş): Serbia, Danemarca, Brazilia, Japonia, China, Algeria;
- Grupa C (la Zrenjanin): Norvegia, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay.
- Grupa D (la Novi Sad): România, Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia, Australia.  
Din fiecare grupă, primele patru clasate se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad. Campioana mondială en-titre este Norvegia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu