luni, 27 ianuarie 2014

Naţionala României de futsal atacă EURO 2014 din Belgia




Naţionala României de futsal în dublă ipostază !
* Selecţionerul lotului tricolor este Nelu Stancea, care este şi antrenor principal la CSMS Iaşi * Convocat în lotul lărgit de „18”, tânărul jucător ieşean Liviu Ruxandari nu a mai prins şi lotul de „15” pentru turneul final de la Anvers / Antwerp.

Înaintea plecării la turneului final al Campionatului European de futsal de la Anvers / Antwerp (Belgia), naţionala României a disputat şi trei jocuri de verificare în ţară, toate câştigate: 9-3 (4-0) cu Sportis Târgovişte, 14-0 (6-0) cu Dunărea 2005 Călăraşi şi 8-1 (5-0) cu CS United Galaţi. Dacă primul joc s-a disputat la Târgovişte, ultimele două partide de verificare au avut loc în Sala Concordia din Chiajna.
Sâmbătă a avut loc un antrenament uşor pe terenul artificial de la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, iar duminică a urmat deplasarea pe calea aerului spre Anvers.
În stagiul de pregătire din ţară, care a început pe 9 ianuarie şi care a cuprins şi o perioadă de “ozonificare” la Sinaia, lotul lărgit de “18” convocat a fost alcătuit din jucătorii: Iancu Vlad Octavian (Autobergamo Fiat Deva), Grigoraş Andrei (Spicom Sf.Gheorghe), Toniţa Toni Petrişor (CS United Galaţi) – portari, apoi Lupu Robert (Autobergamo Fiat Deva), Matei Robert Florin (Autobergamo Fiat Deva), Matei Marius Cristian (Autobergamo Fiat Deva), Gherman Cosmin Marius (CS City’us Tg. Mureş), Stoica Dumitru Mimi (CS City’us Tg. Mureş), Ignat Florin (CS City’us Tg. Mureş), Al-Ioani Ion (CS City’us Tg. Mureş), Covaci Bogdan (CS City’us Tg. Mureş), Şotârcă Marian (Dunărea Călăraşi), Movileanu Ionuţ (Dunărea Călăraşi), Dobre Gabriel (Balzan - Malta), Răducu Emil Andrei (Balzan - Malta), Szocs Laszlo (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Manya Szabolcs (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Ruxandari Liviu (CSMS Iaşi).
Stafful naţionalei Românie este alcătuit din Nelu Stancea (selecţioner-antrenor principal), Marius Pârciu (antrenor secund), Gheorghe Zlătineanu (maseur şi magazioner), Bogdan Anton Bebelea (maseur), Gabriel Copaci (medic). Fostul arbitru internaţional Valeriu Ioniţă, din Bucureşti, este team-managerul echipei României de futsal (fotbal în sală).
Din lotul de “15” pentru competiţia din Belgia nu mai fac parte jucătorii Covaci Bogdan (CS City’us Tg. Mureş), Movileanu Ionuţ şi Ruxandari Liviu (CSMS Iaşi), ultimul dintre ei declarându-ne: “Am doar 20 ani şi mai am timp să aştept. Pentru mine a fost o experienţă utilă convocarea la naţionala mare de seniori, chiar dacă nu voi face deplasarea la turneul final din Belgia. Mă pregătesc acum cu echipa mea de club, CSMS Iaşi, pentru a face meciuri cât mai bune în returul care va începe în februarie !”.
În cadrul grupei A a turneului final din Belgia, tricolorii vor juca marţi, 28 ianuarie 2014, de la ora locală 21.00 (22.00 în România), cu Belgia, iar joi, 30 ianuarie 2014, de la ora 18.30 (19.30 în ţara noastră), cu Ucraina. Ambele partide se vor disputa în sala "Lotto Arena" din Anvers. Primul joc va fi transmis în direct pe Eurosport 2, iar cel cu Ucraina pe Eurosport.
În cazul în care se va clasa pe unul dintre primele două locuri în grupă, România va juca în sferturile de finală de la EURO 2014 cu una dintre echipele din grupa B (Rusia, Portugalia, Olanda), perechile fiind făcute după sistemul 1A-2B şi 2A-1B.
Am venit cu încredere în Belgia, la EURO 2014. Obiectivul nostru este calificarea din grupe şi promovarea în sferturile de finală ale competiţiei, deci în primele opt echipe”, ne-a menţionat team-managerul echipei României, Valeriu Ioniţă.

* În luptă pentru medaliile de la EURO 2014 vor fi 12 echipe naţionale

La turneul final de la EURO 2014, găzduit de oraşul Anvers / Antwerp din Belgia au promovat 12 echipe naţionale, printre ele fiind şi România. Aceste echipe au fost împărţite în 4 grupe, după cum urmează:
- grupa A: Belgia, Ucraina, ROMÂNIA;
- grupa B: Rusia, Portugalia, Olanda;
- grupa C: Italia, Azerbaidjan, Slovenia;
- grupa D: Spania, Cehia, Croaţia.
De menţionat că multe echipe au jucători naturalizaţi, foarte mulţi brazilieni jucând acum pentru Rusia şi Azerbaidjan !
În grupa A, programul jocurilor se prezintă astfel:
- 28 ianuarie (ora 22.00 – ora României): Belgia – România;
- 30 ianuarie (ora 19.30): România – Ucraina;
- 1 februarie (ora 21.45): Ucraina – Belgia.
Primele două clasate din fiecare grupă vor promova în sferturile de finală ale competiţiei, urmând a se juca apoi semifinalele, finala mică şi finala mare, tot turneul final belgian fiind programat în intervalul de timp 28 ianuarie-8 februarie 2014.
Meciul de debut din grupa A, Belgia – România, va fi arbitrat de Alessandro Malfer (Italia) şi Timo Onatsu (Finlanda) şi va avea loc în “Lotto Arena”, din Anvers / Antwerp, acolo unde tricolorii vor fi susţinuţi de mai mulţi suporteri din ţară, printre ei fiind şi un grup de ieşeni în frunte cu team-managerul formaţiei de futsal CSMS din Dealul Copoului, Ionel Popa. 
Tot marţi, pe 28 ianuarie, de la ora 18.30 (19.30 în România) este programată şi partida de debut din grupa B, dintre Rusia şi Olanda, care va fi arbitrată de cuplul Fernando Lumbreras (Spania) - Marc Birkett (Anglia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu