vineri, 17 ianuarie 2014

Pentru românii de la Australian Open: de cinci ori “4-6” şi o dată “6-7” !


Monica Niculescu (sursa foto: Australian Open)

Românii participanţi la turneul de Grand Slam Australian Open au pierdut vineri meciurile susţinute, fără a câştiga vreun set în faţa adversarilor. În cele trei partide disputate, tenismenii noştri au pierdut de cinci ori cu 4-6 şi o dată cu 6-7 la seturi, după cum urmează:
- La simplu feminin, jucătoarea Monica Niculescu (locul 60 WTA) a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului Australian Open, după ce a fost învinsă în turul trei, cu scorul de 6-4, 6-4, după oră şi 26 de minute de joc, de rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 22. Pentru participarea în turul trei, Monica Niculescu a obţinut un cec de 75.000 de dolari australieni.
- Perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (România / Olanda), cap de serie numărul 10, a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de dublu masculin de la Australian Open, după ce a fost învinsă în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul Yuki Bhambri / Michael Venus (India/Noua Zeelandă). Meciul a durat o oră şi şase minute, iar pentru participarea în runda secundă, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut un cec de 21.000 de dolari australieni.
- Tot astăzi, perechea Ioana-Raluca Olaru / Varvara Lepşenko (România / SUA) a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de dublu feminin la Australian Open, după ce a fost învinsă în turul secund, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), de cuplul Hao-Ching Chan / Liezel Huber (Taiwan / SUA), cap de serie numărul 13. Meciul a durat o oră şi 40 de minute, iar pentru participarea în runda secundă, Ioana-Raluca Olaru şi Varvara Lepşenko au obţinut şi ele un cec de 21.000 de dolari australieni.
Să mai menţionăm că în proba feminină de simplu, prima favorită, Serena Williams (SUA) s-a impus vineri cu 6-3, 6-3 în faţa Danielei Hantuchova (Slovacia, cap de serie nr. 31).
În turul trei al probei feminine mai sunt programate partidele Jelena Jankovic (SRB) [8] - Kurumi Nara (JPN) şi Zarina Diyas (KAZ) - Simona Halep (ROU) [11]. Învingătoarele din cele două partide menţionate vor juca între ele în optimile de finală la Australian Open.
În primul tur al probei de dublu mixt, este programat meciul Sania Mirza (IND) [6] / Horia Tecau (ROU) [6] - Hao-Ching Chan (TPE) / Robert Lindstedt (SWE). Aşadar, vor fi adversari pe terenul de la Melbourne românul Tecău şi suedezul Lindstedt, care în perioada anterioară jucau împreună la dublu masculin !
În turul al doilea al probei masculine de dublu este programată partida Pablo Carreno Busta (ESP) / Guillermo Garcia-Lopez (ESP) - Oliver Marach (AUT) / Florin Mergea (ROU).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu