sâmbătă, 8 februarie 2014

Ceferistul ieşean Nicu Brânzei, antrenor emerit în boxul pentru amatori



Vineri seara, la Brăila au fost programate meciurile din semifinalele Cupei României la box pentru tineret, la competiţia de pe malurile Dunării, coordonată de ieşeanul Vasile Cîtea (vicepreşedintele FR Box) luând parte 77 de pugilişti, patru dintre ei fiind ieşeni, trei de la CSM-Gladiatorul (Marcel Zarafan, Florin Botezatu, Giani Apetrei) şi unul de la CFR-CSŞ Unirea (Alexandru Ceapă).
După ce trei dintre ei au pierdut în fazele iniţiale ale turneului, în semifinalele categoriei 91 kg, într-o întrecere cu numai patru pugilişti, Giani Apetrei (CSM-Gladiatorul Iaşi) l-a învins la puncte, cu o decizie de 3-0 pe Şerban Ştiop (Gym Mar Strong Oradea), iar Marin Ion (Dunărea Călăraşi) l-a învins prin abandon în repriza I pe Adrian Manijineanu (Dunărea Galaţi).
Sâmbătă seară,  la Promenada Mall din Brăila sunt programate cele 10 finale ale competiţiei, după următorul program:
- Cat. 46-49 kg: Florin Piţa (CSM Brăila) - George Ceparu (CSM Călăraşi);
- Cat. 52 kg: Ion Dudulică (CS Năvodari) - Sorin Panoiu (Olimpia Bucureşti);
- Cat. 56 kg: Nicuşor Freddy Ciobanu (SCM Bacău) - Robert Jitaru (CSM Brăila);
- Cat. 60 kg: Mustafa Arsen (Farul Constanţa) - Sorin Dobondi (CSŞ Hunedoara);
- Cat. 64 kg: Ninel Gheorghe (Dinamo Bucureşti) - Daniel Costea (CSM Călăraşi);
- Cat. 69 kg: Ionut Petriş (Farul Constanţa) - Ionuţ Socareva (CSM Reşiţa, cel care l-a învins în sferturile de finală pe ceferistul ieşean Alexandru Ceapă !);
- Cat. 75 kg: Iulian Ivanov (SCM Bacău) - Andrei Ghionea (CSM Brăila);
- Cat. 81 kg: Laurentiu Bîrneaţă (Olimpia Bucureşti) - Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti);
- Cat. 91 kg: Giani Apetrei (CSM-Gladiatorul Iaşi) - Marin Ion (CSM Călăraşi);
- Cat. +91 kg: Yaldis Firat (CS Târgovişte) - Alexandru Precup (Unirea Alba Iulia).
Vineri, tot la Brăila a avut loc şedinţa Biroului Federal din cadrul FR Box, acolo unde Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a primit titlul de antrenor emerit în boxul pentru amatori.
Acelaşi titlu ar urma să-l primească în viitor şi antrenorul Constantin Dreer (CSM-Gladiatorul Iaşi) după cum ne-a declarat Vasile Cîtea, vicepreşedintele FR Box.
Tot în şedinţa de vineri s-a decis ca în luna mai 2014, la Brăila să se organizeze şi Campionatul National de box pentru tineret, Campionatul Naţional de box pentru seniori urmând a se desfăşura la Piatra Neamţ.
În perioada 6-20 aprilie 2014, la Sofia, în Bulgaria va avea loc Campionatul Mondial de box pentru tineret, competiţie la care va lua parte şi delegaţia României. Cupa României de la Brăila este şi un criteriu de selecţie pentru lotul naţional de box tineret al ţării noastre, pentru competiţia de la sud de Dunăre.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu