luni, 10 februarie 2014

Nelu Stancea şi Corina Ungureanu, în faţa mass-mediei ieşene


Luni, 10 februarie 2014, la Restaurantul „Medieval Gurmand” din incinta Iulius Mall, din campusul studenţesc ieşean Tudor Vladimirescu, a avut loc o conferinţă de presă cu participarea echipei de futsal CSMS Iaşi, care s-a prezentat în faţa fanilor şi a mass-mediei cu „belgianul” Nelu Stancea în prim plan, dar şi cu team-managerul Ionel Popa mereu alături de formaţia din Dealul Copoului !
Alături de echipa de fotbal în sală ieşeană s-a mai aflat şi Sergiu Melinte, preşedintele Asociaţiei Suporterilor de Elită din Iaşi (ASEI), cel care a devenit recent şi o „vedetă” a postului de televiziune EUROSPORT, prins în multe cadre, în prim plan, în tribunele „Lotto Arena” din Anvers, la recentele meciuri ale echipei de futsal a României la EURO 2014, acolo unde tricolorii noştri, sub conducerea selecţionerului Nelu Stancea, au ajuns până în sferturile de finală şi s-au clasat pe un onorant loc 6 la finalul competiţiei.
La conferinţa de presă de astăzi, printre invitaţii de seamă din lumea sportului românesc a fost şi fosta mare gimnastă a ţării noastre, Corina Ungureanu, însoţită de Ciprian Paraschiv, directorul DJST Iaşi. „Când e vorba de sport, vin cu plăcere oricunde. Îmi face plăcere să fiu alături de sportivii ieşeni şi de antrenorul României la fotbal în sală. Felicit echipa României pentru rezultatele deosebite de la EURO 2014, felicit formaţia CSMS Iaşi pentru reuşitele din prima ligă !”, a declarat Corina Ungureanu. Născută la Ploieşti, pe 29 august 1980, Corina Ungureanu este o antrenoare şi o gimnastă română de talie mondială, care a avut o activitate competiţională internaţională prodigioasă între anii 1993 şi 1999. A fost membră a echipei de gimnastică artistică a României care a câştigat de două ori titlul mondial (1997 – la Lausanne şi 1999 – la Tianjin) şi a fost campioană europeană la sol şi cu echipa, în 1998, la St. Petersburg.
”În acest moment, România poate lua din nou medalii de aur pe aparate, pe echipe e mai greu pe plan mondial, iar în cel european ne vom bate mereu cu ruşii în gimansatica artistică”, a mai menţionat Corina Ungureanu.

* Primul meci din 2014 pentru CSMS Iaşi, vineri, la Târgu Mureş !

Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, coordonată de ofiţerul de presă şi jurnalistul sportiv Dan Teodorescu, au mai luat cuvântul Nelu Stancea (în dublă ipostază, de selecţioner al naţionalei României şi de antrenor principal al formaţiei CSMS Iaşi), Ionel Popa (team-managerul formaţiei de futsal din Dealul Copoului), Ciprian Paraschiv (directorul DJST Iaşi), Sergiu Melinte (preşedintele ASEI), dar şi Andrei Despan (căpitanul echipei CSMS Iaşi).
Toată lumea a felicitat naţionala României şi pe antrenorul Nelu Stancea pentru clasarea pe locul 6 la EURO 2014, din Belgia şi a urat mult succes echipei de futsal CSMS Iaşi în Liga I, primul meci din acest an pentru moldoveni urmând a fi disputat în deplasare, cu actuala campioană City’us Târgu Mureş, partida fiind programată vineri, pe 14 februarie 2014, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureş. „Dorim la Târgu Mureş să facem surpriza campionatului şi să ne luăm şi revanşa în urma finalei pierdute anul trecut, în Cupa României”, a menţionat căpitanul echipei ieşene, Andrei Despan.

* Mai multă intransigenţă pentru internaţionalii de futsal din România

Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, antrenorul Nelu Stancea a declarat: „La EURO 2014 am jucat foarte bine primul meci, când am învins Belgia, ţara gazdă, cu 6-1, apoi am pierdut la limită meciul cu Ucraina, cu 0-1, având mult ghinion. Am pierdut apoi în sferturi, de la Rusia, acolo unde sunt naturalizaţi mulţi brazilieni. Ne-am clasat în final pe locul 6 şi fiecare va primi pentru această performanţă o primă de circa 3.000 euro ! Aşteptăm acum banii pe card ! Un jucător din lot m-a întrebat dacă cu aceşti bani se poate cumpăra o maşină. Am spus da, pentru una second-hand”. În continuare, acelaşi Nelu Stancea a mai spus: „Pe viitor, probabil că voi schimba câţiva jucători din naţionala României, voi aduce pe alţii mai rapizi, dar scheletul va rămâne acelaşi. Doresc să am şi o discuţie cu arbitrii de futsal din ţara noastră, pentru a nu mai permite jucătorilor autohtoni unele abateri în campionatul intern, acum tolerate, iar apoi eu să am probleme cu ei în partidele internaţionale şi mă refer aici în primul rând la oamenii din lotul naţional. Cu ei în primul rând arbitrii noştri trebuie să fie extrem de exigenţi şi cum greşesc să le arate cartonaşul galben sau chiar cel roşu. Internaţionalii români de futsal trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea şi să respecte în totalitate regulile de joc !
În altă ordine de idei, cu echipa mea de club, CSMS Iaşi, ne dorim în acest sezon o comportare frumoasă, o calificare în play-off şi un loc cât mai sus în prima ligă”.
În continuare, team-managerul Ionel Popa a prezentat lotul de jucători al echipei CSMS Iaşi, pentru meciurile care vor urma în prima jumătate a anului 2014. El este format din portarii Marius Chiriac, Sorin Cojocaru (venit de la minifotbal) şi Ioan Grigoraş (care este şi antrenor secund cu portarii), alături de jucătorii de teren Liviu Ruxandari, Radu Guţu, Radu Pisică, Andrei Despan, Sebastian Cărare, Andrei Aparaschivei, Narcis Cataramă, Valentin Pricop şi Victor Mandea (venit din minifotbal). Nu mai fac parte din lotul formaţiei ieşene portarul Mihai Tătar (care s-a întors la Cluj, după ce s-a căsătorit la o vârstă destul de fragedă), Dragoş Baciu (care se pare că s-a mutat la echipa de fotbal din Miroslava) şi Liviu Cojocariu (care face „naveta” România-SUA, cu probleme profesionale şi nu poate participa la toate antrenamentele şi jocuri). Antrenorii echipei din Copou sunt Nelu Stancea (A1) şi Florin Nichifor (A2), unul dintre sponsorii grupării ieşene fiind Cristi Dăscăleanu, managerul de la „Medieval Gurmand”.

* Diplome de excelenţă din partea CS CFR Iaşi

La finalul conferinţei de presă de la Iulius Mall, Dan Teodorescu, care este şi directorul sportiv al clubului CFR Iaşi, acolo unde echipa de futsal CSMS Iaşi a participat la multe competiţii populare de popice, a oferit două diplome de excelenţă, pentru întreaga carieră sportivă, doamnei Corina Ungureanu şi domnului Nelu Stancea. Ambii au primit şi un pliant de prezentare a expoziţiei internaţionale „Secvenţe Europene”, deschisă la Casa Cărţii din Iaşi până pe 22 februarie 2014.
”Pe diploma clubului CFR Iaşi văd şi un aspect sportiv din jocul de popice, să ştiţi că şi noi, la Ploieşti, avem o echipă foarte bună de popice ! Îmi pare bine că şi la Iaşi există campioni la popice, un sport pe care eu îl apreciez !”, a declarat cu multă bucurie în glas fosta mare gimnastă a României, Corina Ungureanu, care şi-a propus pe viitor, la frumoasa vârstă de 33 ani, şi o candidatură din postura de independent, pentru un post de europarlamentar !
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu