duminică, 2 februarie 2014

Victor Hănescu, două înfrângeri în faţa Ucrainei în Cupa Davis


Cuplul Copil-Tecău (sursa foto: Prosport)

Numărul 1 în echipa României în meciul din Cupa Davis, împotriva Ucrainei, a fost Victor Hănescu, clasat pe locul 72 ATP în prezent. În meciul din Grupa I a zonei Europa-Africa, disputat la Sala Sporturilor Megaron din Dnepropetrovsk, Victor Hănescu a pierdut însă ambele partide susţinute în proba de simplu şi doar cuplul Marius Copil-Horia Tecău a făcut punctul de onoare al românilor în meciul cu Ucraina. În final, Ucraina învinge România cu scorul de 3-1, cu menţiunea că meciul al cincilea, cel de duminică, nu s-a mai disputat. Rezultatele individuale au fost următoarele:
S. STAKHOVSKY - A. UNGUR 6-3, 6-1, 6-4;
I. MARCHENKO - V. HĂNESCU 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4 (după ce Hănescu a ratat 3 mingi de meci în tie-break-ul setului al patrulea !!!);
S. BUBKA JR / D. MOLCHANOV - M. COPIL / H. TECĂU 7-5, 3-6, 4-6, 4-6;
S. STAKHOVSKY - V. HĂNESCU 3-6, 6-3, 6-2, 6-3;
I. MARCHENKO - A. UNGUR (nu s-a mai jucat).
La meciul de la Dnepropetrovsk, în tribunele arenei ucrainiene, care au avut doar 650 locuri pentru spectatori, au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele FR Tenis, George Cosac şi fostul mare jucător român de tenis Ilie Năstase.
Celelalte rezultate din turul I au fost: Rusia – Polonia 2-3, Portugalia – Slovenia 1-3 şi Slovacia – Letonia 5-0.
În runda a doua din grupa I a zonei Euro-Africane, în intervalul de timp 4-6 aprilie 2014, se vor juca partidele: Croaţia – Polonia, Israel – Slovenia, Ucraina – Suedia şi Slovacia – Austria.
În continuare, România va evolua în compania Letoniei, pentru a se menţine în acest al doilea eşalon valoric al Cupei Davis la tenis. Tot în această fază, cea a salvării de la retrogradare, Rusia va întâlni Portugalia. Cele două meciuri din prima rundă din play-off sunt programate în perioada 12-14 septembrie 2014.  
Să mai menţionăm că la acest sfârşit de săptămână, Grupa Mondială din Cupa Davis a programat partidele primei etape. Până la această oră am consemnat următoarele rezultate: Cehia – Olanda 3-2, Japonia – Canada 4-1, Germania – Spania (fără Nadal) 4-1, Franţa – Australia 5-0, SUA – Marea Britanie 1-2 (meciul este în plină desfăşurare), Argentina – Italia 1-3, Kazakhstan – Belgia 3-2 şi Serbia (fără Djokovic) – Elveţia 2-3.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu