vineri, 28 martie 2014

Alte două turnee de tenis la nivel naţional la arenele CFR Iaşi


* După ce în luna martie, ceferiştii ieşeni au găzduit prima etapă din cadrul Campionatului Universitar de tenis, luna aprilie scoate la rampă alte două turnee din calendarul Federaţiei Române de Tenis, ele fiind Cupa de Primăvară Vergilius-Rodotex Iaşi şi Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi.
Sursa foto: Student Sport


În luna martie, în urmă cu o săptămână, arenele CFR Iaşi au găzduit prima competiţie de tenis de câmp din cadrul Campionatelor Universitare de Tenis, sub coordonarea Asociaţiei Student Sport şi în parteneriat cu FR Tenis şi CS CFR Iaşi. După trei zile de concurs cu reale valenţe studenţeşti, pe prima treaptă a podiumului s-a impus echipa Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, alcătuită din Cornel Mircea şi Mirela Roşca şi antrenată de prof. Bogdan Anton, cea care s-a calificat la turneul final din Capitală.
Competiţiile organizate de Student Sport continuă şi a venit acum rândul Timişoarei să găzduiască cel de-al doilea turneu zonal al Campionatului Universitar de Tenis. În perioada 28-30 martie, echipele universităţilor din vestul ţării se vor întrece pentru participarea la faza naţională. Deschiderea competiţiei din oraşul de pe Bega va avea loc vineri, pe terenurile 3 şi 4 din incinta bazei sportive a Politehnicii din Timişoara. Pentru locul care asigură participarea la turneul final se vor întrece Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, Universitatea ”Constantin Brâncuşi” şi Universitatea din Oradea.
Următoarele faze zonale vor avea loc la Bucureşti (4-6 aprilie) şi Cluj-Napoca (11-13 aprilie), iar faza finală va avea loc la Bucureşti, în luna mai 2014.
Tot de luna viitoare, arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, reintră în circuitul naţional cu două competiţii sub egida FR Tenis: Cupa de Primăvară Vergilius-Rodotex Iaşi (din 12 aprilie) şi Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi (din 26 aprilie).
Prima dintre ele este organizată de CS Vergilius Iaşi şi este de categoria a II-a, iar la categoria de vârstă 10 ani este de categoria I. Sub comanda directorului de concurs Vergil Aghion se vor între tenismeni şi tenismene la categoriile 10, 14 şi 16 ani şi seniori / senioare.
A doua competiţie poartă numele fostei mare tenismene a României, Ruxandra Dragomir, este de categoria I şi este organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, iar directorul de concurs este acelaşi antrenor Vergil Aghion. Categoriile de concurs sunt 10, 12, 14, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin.
Vă mai informăm că tot la Iaşi, mai precis pe terenurile de tenis din spatele supermarketului Kaufland Păcurari, pe strada Varianta Rediu, de pe 17 aprilie va debuta turneul de tenis pentru veterani denumit Memorialul Tărcuţă-VOLF, în organizarea TC Micul AS Iaşi. Directorul de concurs va fi Teodor Damian, iar arbitru Cătălin Costaş, gradul turneului fiind 6 - FRT. Vor fi, pentru întrecerea masculină, categoriile de concurs +35 ani, +50 ani şi +60 ani (la simplu), iar la dublu vor fi turneele pentru categoriile de vârstă  +35 ani şi +60 ani.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu