miercuri, 19 martie 2014

FUTSAL INTERNAŢIONAL: „Cocoşul Galic” şi-a pierdut penele la Călăraşi !


România la Călăraşi (sursa foto: mass-media Călăraşi)

Pe 18 şi 19 martie, în Sala Sporturilor din Călăraşi, naţionalele de futsal ale României şi Franţei s-au confruntat într-o „dublă” amicală, la nivelul echipelor de seniori.
Dacă marţi seara, în prima partidă, România a învins Franţa cu scorul de 4-1 (2-0), astăzi gazdele tricolore au înregistrat un nou succes, de data aceasta la limită. După un joc aprig disputat, România a învins Franţa cu scorul de 3-2 (2-1), eroul meciului fiind Robert-Florin Matei, jucător la Autobergamo Fiat Deva, care a reuşit o triplă în faţa celor peste 1.000 de spectatori care au umplut tribunele arenei călărăşene. Evoluţia scorului în partida de miercuri a fost următoarea: 0-1 (Adrien Gasmi min. 7), 1-1 (Robert Florin Matei – min. 17), 2-1 (Robert Florin Matei -  min. 20, din penalty de la 6 metri), apoi 2-2 (Mustapha Otmani min. 26), 3-2 (Robert Florin Matei – min. 39).
Sub conducerea selecţionerului Nelu Stancea, România a utilizat următorul lot de jucători în cele două confruntări: Vlad Iancu,
Petrişor Toni Toniţă – Robert Florin Matei, Robert Lupu, Ionuţ Movileanu, Dumitru Mimi Stoica, Marian Şotârcă, Florin Ignat, Ion Al-Ioani, Cosmin Gherman, Szabolcs Manya, Laszlo Szocs, Radu Pisică.
Antrenorul oaspeţilor, Pierre Jacky, a utilizat jucătorii: Djamel Haroun - Azdine Aigoun, Sid Belhaj, Sofiane Bendaoud, Habib Derbal, Adrien Gasmi, Mamadou Kah, Samba Kebe, David Le Boette, Mustapha Otmani, Reda Rabei, Hamza Khireddine.
La finalul partidei de miercuri, selecţionerul francez Pierre Jacky a declarat pentru site-ul FFF următoarele: "Sunt mândru de spiritul de luptă al jucătorilor mei în această seară, după ce am încasat nejustificat, după părerea mea, un penalty şi un cartonaş roşu. Am fost foarte aproape de o remiză, într-un meci în care ne-au lipsit doi jucători de bază, care nu au putut onora selecţia. Avem o echipă foarte tânără, care este acum pe picior de egalitate cu România !”.
Următoarele meciuri ale României sunt cu Polonia (în deplasare, pe 22 şi 23 aprilie) şi cu Turcia (tot la Călăraşi, pe 14 şi 15 mai). La nivelul echipelor de tineret “U 21”, pe 9 şi 10 aprilie, România va întâlni Ungaria, primul joc urmând a avea loc la Oradea, iar al doilea în deplasare. Selecţionerul celor două naţionale ale României (seniori şi tineret U21) este acelaşi Nelu Stancea, care este antrenor principal şi la CSMS Iaşi, deci în prezent pregăteşte trei formaţii de futsal !

* Nelu Stancea vrea să renunţe la naţionala de tineret “U 21” a României !

La finalul meciului de astăzi, de la Călăraşi, selecţionerul român Nelu Stancea ne-a declarat: “Pentru noi au fost două jocuri foarte bune de pregătire cu Franţa, în care am testat jucători tineri, precum Movileanu, Pisică şi chiar Manya, care s-au integrat bine în lot, dar se vede totuşi diferenţa de experienţă faţă de jucătorii cu o mai mare vechime în naţională. Oricum, la noi porţile naţionalei rămân deschise tuturor şi vom testa noi jucători în partidele viitoare. După primul meci, la vestiarele arenei de la Călăraşi am primit şi vizita domnului preşedinte Răzvan Burleanu şi a domnului secretar general Gheorghe Chivorchian, care au dorit să ne cunoască şi să ne felicite pentru jocul prestat. Deoarece marţea viitoare avem în campionatul intern un mare derby, dintre echipele din Târgu Mureş şi Deva, mă bucură faptul că în cele două jocuri cu Franţa nu am avut nici un jucător accidentat şi totul a fost foarte bine. De asemenea, felicit publicul din Călăraşi pentru susţinere, el a fost extraordinar şi pe jucătorii noştri pentru efortul depus şi implicare. În altă ordine de idei, eu am făcut încă de săptămâna trecută o cerere că doresc să las pe altcineva la conducerea naţionalei de tineret U 21, să vedem dacă se aprobă ! Am făcut acest lucru, deoarece nu vreau să-mi neglijez echipa de club, CSMS Iaşi, ea luptând acum pentru un loc în play-off şi sper să terminăm sezonul regulat în primele opt clasate ! Cu CSMS Iaşi ne aşteaptă un meci dificil sâmbătă, la Cluj, dar sper să-l trecem cu bine !”.  

* Urmează runda cu nr. 19 din Liga I de futsal

Etapa a 19-a din Liga I de futsal programează în zilele următoarele meciurile:
- 22 martie: CFF Clujana Cluj-Napoca – CSMS Iaşi (ora 16.00), Spicom Sfântu Gheorghe - FC Progresul Focşani şi KSE Târgu Secuiesc - Dunărea Călăraşi (ambele la ora 18.00);
- 23 martie: Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - Sportis Târgovişte (ora 18.00);
- 25 martie: CS City'us Târgu Mureş - Autobergamo Fiat Deva (ora 18.00, în direct pe Digi Sport 2).
Va sta CS United Galaţi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu