sâmbătă, 29 martie 2014

Prima înfrângere în liga a doua de volei feminin pentru SC Ştiinţa Miroslava Iaşi



În perioada 29-31 martie 2014, Sala Polivalentă din Focşani găzduieşte al doilea turneu play-off din cadrul Diviziei A2 Est de volei feminin.
În marele derby de sâmbătă, pe teren propriu, CSM 2007 Focşani a învins pe SC Ştiinţa Miroslava Iaşi cu scorul de 3-2 (25-18, 11-25, 25-22, 12-25, 15-10).
Din păcate, chiar în primul set, ridicătoarea echipei ieşene, Florina Alexandru s-a accidentat grav (ruptura a tendonului lui Achile) şi acest lucru a fost o piedere grea pentru echipa antrenată de Cătălin Ştirbu, care mai are în lot alte trei jucătoare accidentate, ele fiind Ştefana Petrescu (entorsă, cu piciorul imobilizat), Andra Ibănescu (fractură de deget la mâna dreaptă) şi Daniel Shapira (revenită în Israel şi suspectă de apendicită).
În aceste condiţii, în meciul contra gazdelor vrâncene, SC Ştiinţa Miroalava Iaşi a evoluat în următoarea alcătuire: Florina Alexandru – Tatiana Diaconiţa, Cătălina Poboroniuc, Raluca Pichiu, Andreea Arhip, Simona Filip – Andrada Kozste (libero).
Au mai evoluat: Ana Pal (care a rămas acum singura ridicătoare validă a echipei), Ana Delescu şi noua achiziţie Andreea Buzilă (de la CSM Bucureşti).
La finalul meciului, preşedintele grupării ieşene, Eugen Pal, ne-a declarat: “Am pierdut la limită în faţa Focşaniului şi avem acum patru jucătoare accidentate. Cele care au rămas valide vor lupta duminică şi luni pentru două victorii şi pentru calificarea noastră la turneul final de promovare în prima ligă !”.
Într-un alt joc al zilei, CET Govora-CNMB Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 3-2 partida cu CSU Galaţi.
Celelalte două runde de la Focşani au următorul program de disputare:
Duminică, 30 martie:
- Ora 16.00: SC Ştiinţa Miroslava Iaşi – CSU Galaţi;
- Ora 18.00: CSM 2007 Focşani – CET Govora-CNMB Râmnicu Vâlcea.
Luni, 31 martie:
- Ora 11.00: CET Govora-CNMB Râmnicu Vâlcea – SC Ştiinţa Miroslava Iaşi;
- Ora 13.00: CSU Galaţi – CSM 2007 Focşani.
Primele două clasate se vor califica la turneul final de promovare în Divizia A1, programat în perioada 2-4 mai 2014. În meciul de sâmbătă, de la Focşani, echipa SC Ştiinţa Miroslava Iaşi a suferit prima înfrângere din actualul sezon competiţional !

* În Divizia A2 Vest, turneul din play-off se dispută la Cluj

În intervalul de timp 30 martie-1 aprilie 2014, Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj va găzdui al doilea turneu din play-off-ul Diviziei A2 Vest de volei feminin. Echipele care vor participa la turneul de promovare alături de gazdele de la Universitatea Cluj, sunt CS Banatul Caransebeş, CSM-Adep Satu Mare şi CSU Medicina CNUE Tg. Mureş (formaţie fără drept de promovare în Divizia A1, fiind o echipă “satelit”). 
Programul turneului de pe malurile Someşului se prezintă astfel:
Duminică, 30 martie:
- Ora 12:00: CSM-Adep Satu Mare – CS Banatul Caransebeş;
- Ora 14:00: “U” Cluj – CSU Medicina CNUE Tg. Mureş;
Luni, 31 martie:
- Ora 14:00: CSU Medicina CNUE Tg. Mureş – CS Banatul Caransebeş;
- Ora 16:00: “U” Cluj – CSM-Adep Satu Mare.
Marţi, 1 aprilie:
- Ora 14:00: CSM-Adep Satu Mare – CSU Medicina CNUE Tg. Mureş;
- Ora 16:00: CS Banatul Caransebeş – “U” Cluj.
Primele două clasate vor ajunge şi ele la turneul final de promovare în prima ligă de volei feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu