miercuri, 26 martie 2014

Voleibalista Tatiana Popa revine în arenă la 49 ani !



Marţi seara, în Sala Polivalentă, în primul joc din turneul play-out al Diviziei A1 de volei feminin, Penicilina Iaşi a învins pe Rapid Bucureşti cu scorul de 3-0 (25-12, 25-15, 25-9). A fost un joc fără istoric în care elevele lui Rareş Puni şi Tatiana Popa au făcut legea în cele trei seturi programate.
Mai mult chiar, spre finalul meciului a intrat pe teren, pe post de jucătoare, chiar şi antrenoarea ieşeană Tatiana Popa (născută la 25 martie 1965), care şi-a aniversat ziua de naştere în timpul... serviciului !
Într-o primă confruntare programată după sistemul “3 din 5”, Penicilina Iaşi a evoluat contra Rapidului din Giuleşti, în următoarea componenţă: Mihaela Stîngă - Cristina Lungu, Melinda Sipos, Ana Maria Berdilă, Daniela Popovici, Andra Streşină - Diana Studineanu (libero). Au mai jucat: Ana Ursachi, Simona Mocanu, Cătălina Lungu şi mereu tânăra Tatiana Popa. Preşedintele chimistelor din Valea Lupului este Vasile Stângă.
Miercuri, de la ora 17.00, tot în Sala Polivalentă este programată a doua partidă dintre Penicilina Iaşi şi Rapid Bucureşti. Născută pe 26 martie 1994, ieşeanca Simona-Corina Mocanu îşi va aniversa şi ea ziua de naştere la... serviciu, la împlinirea frumoasei vârste de 20 ani !
Ultimele trei partide dintre Penicilina şi Rapid sunt programate pe 2 şi 3 aprilie (la Bucureşti) şi pe 6 aprilie (la Iaşi), ultimele două dacă vor mai fi cazul !
În celălalt meci din play-out, SCM “U” Craiova a învins deja de trei ori cu 3-0 pe Volei 2004 Tomis Constanţa, trimiţând astfel pe fosta campioană de pe Litoral în liga a doua.

* Ştiinţa Miroslava continuă drumul spre prima ligă la Focşani !

În etapa a doua din cadrul Diviziei A2 Est de volei feminin, turneul care va califica două echipe la turneul de promovare în prima ligă va avea loc la Focşani, în perioada 29-31 martie 2014. Echipele participante sunt CSM 2007 LPS Focşani, CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea, CS "U" Galaţi şi ACS SC Ştiinţa Miroslava Iaşi.
Programul de jocuri se prezintă astfel:
- Etapa I (29 martie): Focşani – Miroslava şi Govora – Galaţi;
- Etapa a II-a (30 martie): Miroslava – Galaţi şi Focşani – Govora;
- Etapa a III-a (31 martie): Govora – Miroslava şi Galaţi – Focşani.
Primele două clasate la finalul celor trei zile de competiţie, unde se va juca după sistemul “fiecare cu fiecare”, vor ajunge la turneul final de promovare în Divizia A1 (2-4 mai 2014), acolo unde sperăm că va fi prezentă şi echipa din Miroslava, antrenată de Cătălin Ştirbu şi condusă de preşedintele Eugen Pal.
În Divizia A2 Vest, turneul din etapa a II-a va avea loc la Cluj, tot în perioada 29-31 martie, cu participarea formaţiilor CS “U” Cluj, CSM-Adep Satu Mare, CS Banatul Caransebeş şi CSU Medicina CNUE II Târgu Mureş, ultima neavând totuşi drept de promovare în Divizia A1.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu