miercuri, 16 aprilie 2014

CS Politehnica Iaşi, 28 de medalii la Campionatele Naţionale de şah de la Călimăneşti-Căciulata


Sursa foto: FR Şah

În perioada 5-16 aprilie 2014 s-au derulat la Călimăneşti-Căciulata Campionatele Naţionale individuale de şah pentru pentru copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 ani), la şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări, cu participarea a 563 de sportivi de la 90 de cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS Politehnica Iaşi (antrenori: Vasile Manole, Vlad Ungureanu, Vladimir Danilov).
A fost o competiţie organizată pe şapte categorii de vârstă (8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 ani), la masculin şi feminin.
După întreceri extrem de palpitante pe tabla celor 64 de “pătrăţele”, pe primul loc al clasamentului general s-a clasat CS Politehnica Iaşi, care a cucerit nu mai puţin decât 28 de medalii, dintre care 12 de aur, 6 de argint şi alte 10 de bronz. Pe locul 2 al competiţiei s-a clasat, la mare distanţă, CSŞ 1 Timişoara, cu doar 12 medalii. Un număr de 40 de cluburi au cucerit cel puţin o medalie la respectivele Campionate Naţionale de şah menţionate.
Dintre şahiştii ieşeni s-au evidenţiat următorii tineri sportivi:
- Ioana Gelip (cat. 20 ani) – cu 4 medalii (2 de aur + 1 de argint + 1 de bronz);
- Miruna Lehaci (cat. 10 ani) – 3 medalii (2 + 0 + 1). De menţionat că ieşeanca Miruna Lehaci a reuşit să cucerească 9 puncte din tot atâtea posibile la şah clasic, fiind singura sportivă din competiţie care reuşeşte să câştige toate partidele jucate la o secţiune a turneului la nivel naţional !
- Ema Obadă (cat. 10 ani) – 3 medalii (2 + 0 + 1);
- Diana Cuşmuliuc (cat. 16 ani) – 4 medalii (2 + 1 + 1);
- Vlad Stegariu (cat. 20 ani) – 3 medalii (0 + 1 + 2). De remarcat faptul că ieşeanul Vlad Stegariu este student în anul I la Facultatea de Şah din Moscova (Rusia) !
A fost o competiţie de mare amploare, unde sportivii de la CS Politehnica Iaşi au dovedit din nou că au valoare, ocupând detaşat prima treaptă a clasamentului pe medalii. Şahul devine pe zi ce trece tot mai apreciat în rândul tinerilor, iar şahul în şcoli îşi arată roadele. Ne aşteaptă în continuare competiţii la nivel naţional şi internaţional, unde sperăm ca şahiştii ieşeni să cucerească cât mai multe locuri pe podium !”, ne-a declarat în această seară Vasile Manole, vicepreşedintele FR Şah, preşedintele AJ Şah Iaşi şi antrenor de şah la CS Politehnica Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu