miercuri, 16 aprilie 2014

La Iaşi: Stefano Tacconi, oaspete de seamă al competiţiei de minifotbal „Cupa Magic – Trofeo Maestrelli”


Florin Prunea şi Stefano Tacconi
La un an de la inaugurarea clubului privat de fotbal româno-italian “Magic – Trofeo Maestrelli”, în campusul studenţesc ieşean Tudor Vladimirescu s-a organizat prima ediţie a Cupei Magic – Trofeo Maestrelli, turneu disputat pe două categorii de vârstă, pentru copii născuţi în 2006-2007 (grupa mică / 7-8 ani) şi 2005 (grupa mare / 9 ani). Meciurile din cele două zile ale competiţiei, 15 şi 16 aprilie,
au avut loc în Complexul Magic (Magic Stadium şi Arena Magic) şi Complexul UTI, toate terenurile având gazon sintetic de cea mai bună calitate.
Stefano Tacconi şi Dan Teodorescu
Dacă anul trecut, la inaugurarea clubului condus de ieşeanul Dan “Mops” Cojocaru au participat două foste glorii ale fotbalului italian, Giancarlo Antognoni şi Salvatore “Toto” Schillaci, astăzi, la conferinţa de presă de la Magic Sport Pub, invitatul de seamă a fost Stefano Tacconi, nimeni altul decât fostul celebru portar de fotbal al echipei Juventus Torino şi al naţionalei Italiei.
Alături de el s-au aflat jurnalistul sportiv italian Enzo Buchionni şi reprezentantul Trofeo Maestrelli, italianul Massimiliano Massei.
În prezidiul conferinţei de presă au mai luat loc binecunoscuţii Florin Prunea, Marius Lăcătuş, Paul Costaş şi preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, alături de gazda competiţiei, managerul Dan “Mops” Cojocaru.
În alocuţiunea sa, Stefano Tacconi a declarat: “Sunt bucuros că sunt prezent aici, la Iaşi, la un eveniment sportiv dedicat copiilor. Cei care au câştigat mari trofee sportive la viaţa lor, trebuie să revină alături de cei tineri, deoarece tinerii au nevoie de idoli. Noi avem experienţa necesară pentru a consilia copiii şi asta şi facem. Sunt bucuros că am putut juca la Juventus Torino, că am câştigat trofee la viaţa mea, şi cu experienţa mea de portar de fotbal pot ajuta portarii mai tineri”.
Actualul antrenor al echipei CSMS Iaşi, Marius Lăcătuş, o fostă mare glorie a fotbalului românesc a mai menţionat: “Mulţumim organizatorilor pentru invitaţie şi sprijin şi musafirilor noştri din Italia pentru participare. Fotbalul începe de la copii şi poate că viitoarele vedete din fotbalul românesc vor veni şi de aici, de la Iaşi”.   De menţionat că, foştii portari de fotbal de nivel internaţional Stefano Tacconi şi Florin Prunea au fost mereu alături în cadrul manifestării sportive din complexul “Tudor Vladimirescu”, actualul preşedinte executiv al clubului de fotbal CSMS Iaşi fiind şi translatorul din limba italiană în limba română a colegului de “post” din Italia !
 
* Echipele “Didi Junior” Iaşi şi TNT Bacău, campioanele primei ediţii de la “Cupa Magic - Trofeo Maestrelli”

Echipele “Didi Junior” Iaşi (categoria de vârstă 9 ani – manager Didi Florean, fostul jucător al formaţiei Politehnica Iaşi în anii din urmă) şi TNT Bacău (7-8 ani) au câştigat prima ediţie a Cupei Magic – Trofeo Maestrelli Iaşi.
În finala secţiunii 9 ani, Didi Junior Iaşi a întrecut formaţia CS Viitorul Bârlad cu scorul de 8-2. Medaliile de bronz au revenit echipei Juniorii Satu Mare, după 2-0 în finala mică cu Magic Trofeo Maestrelli Iaşi.
În semifinale, Magic Iaşi a pierdut în faţa Viitorului Bârlad la loviturile de departajare, iar Didi Junior Iaşi a învins cu 5-0 pe Juniorii Satu Mare.
La secţiunea 7-8 ani, trofeul a fost câştigat de TNT Bacău, după 3-0 (2-0) în finală cu FC Sporting Vaslui, iar “bronzul” a revenit echipei ProSport Focşani, după 2-1 în finala mică cu Didi Junior Iaşi. În semifinale, TNT Bacău a întrecut ProSport Focşani cu 4-1, iar Sporting Vaslui a învins cu acelaşi scor echipa locală Didi Junior.
Marele premiu, un cantonament montan de 5 zile la Vatra Dornei, a fost câştigat de echipa “Didi Junior” Iaşi.

* O viitoare participare internaţională - la ediţia a II-a

Managerul clubului Magic - Trofeo Maestrelli Iaşi, Dan Cojocaru, cel care a organizat prima ediţie a competiţiei, speră ca şcoala sa de fotbal să producă viitori campioni şi promite să invite şi cluburi din străinătate la ediţia a II-a. “Sper ca prezenţa acestor foşti mari fotbalişti la Iaşi să fie un imbold pentru micuţii jucători care s-au întrecut în cadrul primei ediţii a Cupei Magic – Trofeo Maestrelli. Această şcoală de fotbal este un proiect de suflet şi sper ca de aici să plece spre fotbalul mare cel puţin un jucător, dacă nu mai mulţi. Stefano Tacconi, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sunt idoli ai mult copii, iar prezenţa lor aici nu poate decât să-i stimuleze. Ediţia a doua va avea un caracter internaţional, vor fi prezente şi cluburi din alte ţări. Până atunci, în vară vom organiza un nou turneu pentru copii şi sperăm la o participare numeroasă din întreaga ţară”, a spus Dan Cojocaru, care a ţinut să mulţumească sponsorilor pentru sprijinul acordat, precum şi deputatului Sorin Iacoban şi conducerii Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu