sâmbătă, 12 aprilie 2014

Lansatorii români şi-au încheiat turneul din Germania



Vineri, 11 aprilie, la Passau, în ultimul meci al turneului efectuat în Germania, popicarii din selecţionata de veterani a României (seniori +50, cu opt sportivi din Sibiu şi Băicoi) au evoluat împotriva gazdelor de la DJK West. După un joc extrem de antrenant şi spectaculos, DJK West Passau a învins selecţionata României cu scorul de 2487 p.d. - 2381 p.d., după cum ne-a informat de la faţa locului corespondentul sportiv Georg Barth.
De la gazdele germane s-au evidenţiat
Engleder Sascha (448 p.d.), Bauer Otto (428 p.d.) şi Schacherl Heinrich (410 p.d.), iar dintre sportivi români s-au remarcat în meciul de vineri, al treilea şi ultimul din acest turneu, popicarii Oancea Viorel (425 p.d.), Mailat Liviu (398 p.d.), Haran Silvestru (396 p.d.) şi Ballasch Mircea (392 p.d.).
Referitor la acest meci şi nu numai, în direct din Passau, germanul de origine română Georg Barth menţionează: „Ţin să îmi exprim mulţumirea pentru  interesul faţă de sportul popicelor în general, dar mai ales faţă de aceşti veritabili ambasadori ai sportului din România. Ce se poate spune acum, la finalul acestui turneu ? În primul rând nu trebuie  judecat doar prin prisma "severă" a rezultatelor, deoarece rezultatele au fost bune, cu tendinţă spre foarte bine !
Spunem acest lucru, deoarece sportivii din România - vorbesc de cei care au fost aici, la Passau - nu au condiţiile de pregătire, baze sportive şi nici materialul  sportiv precum le au cei de pe meleagurile bavareze. Totuşi, acest turneu a fost din toate punctele de vedere de mare folos  pentru aceşti bravi sportivi români. Care, să nu uităm un mic amănunt, şi-au  suportat cheltuielile din cadrul turneului din propriul buzunar !!!
Datorită acestui “mic” amănunt, nici nu cred că cineva ar avea dreptul să judece sub vreo formă oarecare, rezultatele acestor trei partide (NR-care au fost pierdute la scoruri destul de strânse de popicarii români). La ce a folosit acest turneu ? Întrebarea este identică cu o întrebare de genul: la ce foloseşte un cantonament de pregătire al loturilor naţionale ? Răspunsul nu o să-l dăm azi, deoarece răspunsul se va da pe pistele de concurs din România, când aceşti opt sportivi se vor alinia la competiţiile naţionale. Sunt convins că nu mă vor contrazice, dar să mai avem puţintică răbdare ! Nu vreau să-i laud anticipat, dar sportivii din România au mai adăugat cu prilejul acestui turneu de trei jocuri câte ceva la toate capitolele: pregătire fizică, tactică, tehnică, psihologică... Dacă vreţi, acestea au fost marile câştiguri după acest turneu din Germania ! Mai rămâne doar să amintim prietenia şi bucuria comună de a realiza asemenea partide la nivel international, care aduc faimă şi prestigiu sportului popicelor din România”.

* Sportul popicelor, la mare căutare în landul Bavariei

În continuare, acelaşi Georg Barth relatează: “Dacă ediţia de astăzi a ziarului Passauer  Neue Presse (www.pnp.de) dedică foarte mult spaţiu popicelor, prin articolul Die “Mittwochskegler” gehen in die Vollen (vezi Foto Obernzell - unde şi primarul comunei participă la redeschiderea bazei)
se poate lesne observa tradiţia acestui sport în Bavaria, dar şi importanţa care se acordă acestor evenimente sportive ! Ca să nu mai vorbim despre revista de azi dedicată organizării unei
LANDESGARTENSCHAU la DEGGENDORF, între  24 aprilie şi 5 octombrie 2014 (vezi www.landesgartenschau-deggendorf.de), care cuprinde în program, în data de joi, 25 septembrie a.c., o competiţie de popice "ca pe vremuri" - în limba germană: KEGELN WIE IN ALTEN ZEITEN !
Acum este poate mai uşor de înţeles de ce publicul de ieri, de la partida despre care am menţionat anterior, a fost foarte interesat să citească şi ziarul în limba germană HERMANNSTÄDTER ZEITUNG, cu articolul "Die magische Zahl 400", semnat în România de doamna Beatrice  Ungar. În final, pot să vă mai spus că sportivii din Selecţionata României sunt la această oră în drum spre patrie. Sperăm să ajungă cu bine la Hermannstadt / Sibiu, precum şi la Băicoi”.
Danke, Herr Georg Barth !
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu