marți, 22 aprilie 2014

Tenismenul ieşean Bogdan Apostol, pe locul 70 în clasamentul mondial al juniorilor


Bogdan Ionuţ Apostol la arenele CFR Iaşi

În 2014, tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol a parcurs deja trei turnee din circuitul mondial ITF. În luna februarie, la Chişinău, în Republica Moldova, fostul tenismen al cluburilor CFR Iaşi, Coreco Iaşi şi Dafora Mediaş, în prezent legitimat la CSM Paşcani, a fost semifinalist în proba de simplu la turneul dotat cu “Trofeul Dimitrie Sturdza” şi a câştigat proba de dublu, alături de Nicolae Frunză.
A urmat turneul de la Umag (Croaţia), acolo unde Bogdan Apostol, în cadrul ediţiei a 30-a a Memorialului Perin la tenis, a ajuns până în turul al doilea la simplu şi a făcut un sfert de finală la dublu, alături de acelaşi Nicolae “Nicu” Frunză.
În al treilea turneu la care a participat, în perioada 15-19 aprilie 2014, Bogdan Apostol a câştigat tot ce se putea în cadrul turneului denumit “Cupa Plovdiv”, din Bulgaria.
În proba de simplu a turneului de la Plovdiv, ieşeanul Bogdan Apostol (18 ani) a cucerit trofeul pus în joc, după următoarele rezultate: 3-6, 6-3, 6-1 cu MILICEVIC Stefan (Serbia) – în turul I; 6-7 (5), 6-3, 6-4 cu THOMSON Bjorn (Irlanda) – în optimile de finală; 6-3, 6-2 cu KOLISNYK Olexiy (Ucraina) – în sferturile de finală; 6-2, 6-4 cu RUUD Casper (Norvegia) – în semifinale; 4-6, 6-3, 6-2 cu FRUNZĂ Nicolae (România) – în marea finală.
În proba de dublu, alături de partenerul său tradiţional, Nicolae Frunză, Bogdan Apostol a câştigat şi aici trofeul pus în joc la “Cupa Plovdiv”, după următoarele victorii: 7-6 (4), 6-4 cu B. BORZA (România) / E. KIRKIN (Turcia) – în turul I, 7-5, 6-2 cu D. MICEVSKI (Macedonia) / S. MILICEVIC (Serbia) – în sferturile de finală, 6-2, 6-2 cu J. CLARKE (Marea Britanie) / A. ROMERO DE AVILA SENISE (Spania) – în semifinale şi 7-6 (6), 6-4 cu O. KOLISNYK (Ucraina) / O. KRSTEV (Cehia) – în marea finală.
În aceste zile, Bogdan-Ionuţ Apostol evoluează la un nou turneu în Bulgaria, la Haskovo, la “Kenana Cup”, unde este favoritul nr. 3 al probei de simplu, după Nicolae FRUNZA (România) – nr. 1 şi Olexiy KOLISNYK (Ucraina) – nr. 2.
După succesele din acest an, pe 21 aprilie 2014, Bogdan-Ionuţ Apostol a ajuns pe locul 70 în clasamentul mondial ITF, această poziţie fiind cea mai bună clasare a unui tenismen ieşean din toate timpurile !
În direct din Bulgaria, în această dimineaţă de 22 aprilie 2014, Bogdan Apostol ne-a declarat: “Mă bucură mult această clasare în clasamentul ITF, sper să urc în continuare, pentru a prinde o participare pe tabloul principal la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Joc acum la Haskovo, în Bulgaria, apoi voi evolua la turneul ITF de la Mediaş, voi participa apoi la Campionatele Naţionale ale României pentru categoria de vârstă 18 ani, unde trebuie să-mi apăr titlul cucerit anul trecut, iar apoi voi juca în turneele ITF din România, la Galaţi, Bucureşti, Iaşi ş.a.m.d. Pentru mine turneul ITF de la arenele CFR Iaşi, adică de la mine de acasă, e cel mai important. De-abia îl aştept !”.
DAN TEODORESCU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu