sâmbătă, 31 mai 2014

Contestaţii mai puţin morale la Campionatele Naţionale de taekwondo pentru copii şi cadeţi !


Sursa foto: Federaţia Română de Taekwondo WTF

În zilele de 31 mai şi 1 iunie 2014, Sala Sporturilor Elisabeta Lipă din Botoşani găzduieşte Campionatele Naţionale de taekwondo WTF pentru copii şi cadeţi.
Clubul Sportiv Eagles Taekwondo Iaşi (antrenor: Narcis Şerban) a participat cu 7 mici sportivi în competiţia copiilor, ei fiind Rafaell Ursu, Mattia Chiriac, Andrei Paraschiv, Hamudi Saleh, Justin Benţa, Răzvan Filip şi Tudor Mihalache.
Doi dintre cei enumeraţi anterior au cucerit medalii de argint, ei fiind Răzvan Filip (cat. -30 kg) şi Mattia Chiriac (cat. +65 kg).
Din păcate, un alt sportiv de la clubul ieşean, Tudor Mihalache (7 ani, cat. -25 kg) a fost şi el foarte aproape de o medalie, după două victorii el fiind calificat în semifinale, având astfel asigurată medalia de bronz.
În sferturile de finală ale categoriei -25 kg, după prelungiri (după 2 reprize scorul era 6-6), Tudor Mihalache a fost declarat învingător în faţa lui Alexandru Nechita, de la clubul DAS-TKD Iaşi (antrenor: Răzvan Nedelcu, care este şi antrenor federal al echipelor naţionale de copii şi cadeţi).
Numai că, Tudor Mihalache a fost până la urmă oprit să lupte în semifinalele categoriei, în urma unei contestaţii făcute de antrenorul adversarului său din sferturi, care a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate care a funcţionat la competiţia de la Botoşani.
La circa două ore după desfăşurarea meciului din sferturile de finală şi cu câteva clipe înainte ca fiul meu să lupte în semifinale pentru o calificare în finala categoriei, am fost anunţaţi că Alexandru Nechita a câştigat în sferturi în faţa lui Tudor Mihalache, decizia celor trei arbitri fiind inversată în urma unei contestaţii făcute de antrenorul federal Răzvan Nedelcu. Vă pot spune clar că acest lucru l-a afectat serios pe copilul meu, căruia i-a trebuit mult timp să-şi revină !”, ne-a declarat în direct din Botoşani, domnul Lucian Mihalache, tatăl micului sportiv Tudor Mihalache, care a mai menţionat: “Inclusiv preşedintele federaţiei, Constantin Apostol, a spus că inversarea deciziei nu a fost morală, dar e totuşi regulamentară ! Nu ştiu cât este ea de regulamentară, după părerea mea s-a depăşit timpul de depunere a ei, dar ştiu sigur că astfel de lucruri nu se practică în mod normal împotriva unui copil de 7 ani, care doreşte să facă performanţă, dar primeşte o lovitură dură sub centură, încă de la o vârstă fragedă, care îi poate afecta serios viitoarea carieră în domeniul sportiv !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu