miercuri, 28 mai 2014

Ieşeanul Bogdan Apostol va debuta la turneul de la Roland Garros !


Bogdan Ionuţ Apostol

Tenismenul ieşean Bogdan Apostol (18 ani), legitimat în prezent la CSM Paşcani a evoluat în aceste zile la turneul ITF de 15.000 dolari de la Bacău, acolo unde a pierdut în primul tur, atât la simplu cât şi la dublu, după următoarele rezultate:
- Simplu: Bogdan Apostol – Vasile Antonescu 3-6, 3-6;
- Dublu: Bogdan Apostol / Andrei Apostol – Ilie-Aurelian Giurgiu / Mircea-Alexandru Jecan 6-3, 5-7 (4-10).
După ce s-a „eliberat” de la turneul băcăuan, Bogdan Apostol (care şi-a mai revenit după accidentarea suportată la recentele Campionate Naţionale U 18 de la Bucureşti) va lua drumul Franţei, deoarece s-a calificat direct pe tabloul principal la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, la juniori, în premieră pentru un tenismen ieşean. În clasamentul mondial ITF al juniorilor, Bogdan Apostol ocupă în prezent locul 54, după ce a ocupat chiar locul 48 pe 12 mai 2014, dar a căzut şase locuri în două săptămâni deoarece nu a putut participa la nişte turnee unde avea de apărat puncte.
Turneul de juniori de la Roland Garros, programat în perioada 1-7 iunie 2014, reprezintă un pas uriaş în carieră pentru ieşeanul Bogdan Apostol şi să sperăm că el va păşi în dreptul în această competiţie supremă. De-a lungul anilor, mulţi tenismeni de top mondial s-au impus în turneul juniorilor de la Roland Garros, precum Ken Rosewall, Roy Emerson, John Newcombe,
Cliff Richey, John McEnroe, Ivan Lendl, Henri Leconte, Mats Wilander, Stefan Edberg, Fabrice Santoro, ANDREI PAVEL (în 1992), Giullermo Coria, Paul-Henri Mathieu, Richard Gasque, Stanislas Wawrinka, Gaël Monfils, Marin Cilic şi mulţi alţii.
În 2014, pe tabloul de „64” al turneului juniori de la Roland Garros, din Franţa, un număr de 46 tenismeni au intrat direct pe tabloul principal al probei de simplu, iar pe poziţia 41 se află şi ieşeanul Bogdan Apostol. Tot pe tabloul principal, pe poziţia 36 se află şi românul Nicolae Frunză (16 ani, partenerul de dublu al lui Bogdan Apostol), locul 48 în clasamentul mondial ITF în acest moment, la juniori.
În competiţia junioarelor, România are trei reprezentante pe tabloul principal al probei de simplu, ele fiind Ioana Loredana Roşca (locul 18), Ioana Ducu (28) şi Jaqueline Adina Cristian  (41).  Tuturor, mult succes la Roland Garros, cu menţiunea că după turneul de Grand Slam din Franţa, pentru ieşeanul Bogdan Apostol ar putea urma turneul juniorilor de la Wimbledon, Campionatele Europene de juniori cu echipa României (U 18), dar şi turneul ITF al seniorilor de la arenele CFR Iaşi, din perioada 9-17 august 2014, Trofeul Municipiului Iaşi având premii totale de 15.000 dolari. Tot la arenele de tenis CFR Iaşi, în perioada 5-13 iulie 2014 se va disputa competiţia feminină din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi, cu premii totale de 10.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu