luni, 5 mai 2014

Începe turneul internaţional de şah “IAŞI OPEN 2014”




Sambata, 10 mai, se va da startul la cea mai puternica competitie de sah din Romania si din S-E Europei: Iasi OPEN 2014. Aproape 400 de sportivi din 25 de tari se vor intrece timp de 9 zile, in capitala Moldovei, pentru premii totale de 25.000 euro, care sunt cele mai mari din Romania.
Turneul International de Sah Iasi OPEN este organizat de Asociatia Judeteana de Sah Iasi impreuna cu Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” din Iasi, Federatia Romana de Sah, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi si CS Politehnica Iasi si cuprinde mai multe actiuni, pe langa concursul propriu-zis.
Totul va debuta cu obisnuita conferinta de presa ce se va desfasura in Sala Mare a Primariei Iasi, în ziua de joi, 8 mai, incepand cu ora 12.00, iar Festivitatea de Deschidere va fi la sala de joc, in Sala Sporturilor din Iasi, sambata, 10 mai, incepand cu ora 15.30. Prima mutare va fi realizata de Primarul Municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, la ora 16.00, odata cu disputarea primei runde.
Aceasta competitie este cea mai puternica din tara noastra datorita participantilor, fiind anuntati 30 de mari maestri internationali si peste 30 de maestri internationali. Vor participa loturile nationale ale Romaniei, mai ales ca, in luna august, in Norvegia, ele vor reprezenta Romania la Olimpiada de Sah. Dintre participanti amintim pe: Corina Peptan – fosta campioana mondiala, marele maestru international Constantin Lupulescu - ce are un punctaj ELO de 2660 dar si Irina Bulmaga – mare maestra internationala si Alina L’Ami (ex-Motoc) – mare maestra internationala, ambele de la CS Politehnica Iasi.
Asadar se anunta o competitie reusita ce va mai cuprinde si alte actiuni, atat pentru publicul larg, cat si pentru cei ce fac performanta.
Amintim ca, la invitatia presedintelui Federatiei Romane de Sah, Sorin Iacoban, Iasul va fi vizitat de Excelenta Sa Kirsan Ilyumzhinov – presedintele Federatiei Mondiale de Sah (FIDE), fost sef de stat, impreuna cu vicepresedintele FIDE Giorgios Makropoulos. Este o onoare pentru orasul nostru de a primi astfel de oaspeti de seama si in aceste zile vor fi discutati la Iasi si pasii urmatori ce trebuie facuti pentru ca sahul sa ajunga materie de studiu in scolile din Romania.
Invitam toti iesenii sa participe, in fiecare zi, incepand cu ora 16.00, in Sala Sporturilor din Iasi, intrarea fiind libera. (Comunicat de presă al organizatorilor ieseni) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu