sâmbătă, 31 mai 2014

Medicinistul ieşean Matei Lupaşcu, locul 2 la Crosul universitar de la Craiova


Sursa foto: Gazeta de Sud
În dimineaţa zilei de 31 mai, la Craiova a avut loc crosul universitar “Fuga la ştafeta!”, evenimentul sportiv fiind organizat de Asociaţia “Student Sport”. Pe distanţa de 2.400 metri, sportivii din ţară au alergat cu multă ambiţie pentru a ocupa un loc pe podium, dar pentru a face în primul rând mişcare, într-o atmosferă specifică studenţiei.
După cum ne-a declarat de la faţa locului prof. Bogdan Anton, cadru universitar la UMF Iaşi, alergătorul Matei Lupaşcu a ocupat locul 2 la crosul universitar oltean, el fiind student în anul V în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.
La masculin, pe prima treaptă a podiumului s-a clasat performerul Cezar Bobolicioiu, student la FEFS Craiova, cu multe performanţe sportive la nivel naţional şi internaţional. Pe locul 3 s-a clasat Octavian Iureş.
În crosul feminin, podiumul a fost următorul: 1. Laura Popescu; 2. Ionela Preda; 3. Dora Mustăţea (care practică boxul).
La finalul competiţiei, profesorul ieşean Bogdan Anton ne-a declarat: “Mulţumim organizatorilor pentru invitaţie, iar noi, cei de la UMF Iaşi, am venit decişi să ocupăm un loc pe podium şi am şi reuşit acest lucru. Dar am venit să facem şi mişcare, un lucru foarte bun pentru sănătatea noastră, a tuturor, am venit să facem mişcare şi pentru a ne despărţi măcar câteva ore de calculatoare şi de tablete !”.
Să mai remarcăm şi faptul că, binecunoscuta campioană la spadă a României, Ana Maria Brânză, a alergat astăzi alături de cei 76 de studenţi din Craiova şi nu numai, în Parcul "Nicolae Romanescu" din Bănie, în cadrul crosului universitar "Fuga la ştafetă". În afară de concurs, la cursă au participat şi membrii “Craiova Runnig Club”, aceştia trecând linia de sosire ţinându-se de mână !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu