luni, 26 mai 2014

Municipiul Iaşi şi-a desemnat câştigătorii Crosului Universitar – „Fuga la ştafetă”



Sursa foto: Student Sport
Vineri, 23 mai 2014, la Iași, a avut loc cea de-a doua fază a Crosului Universitar - „Fuga la ștafetă” powered by Intersport, organizat de Student Sport.
Un număr mare de studenți din Iași au manifestat un interes deosebit pentru mișcare și s-au adunat în Piața Palatului, de unde s-a dat startul „ștafetei” pentru regiunea Moldovei. Competiția a debutat cu un meci demonstrativ de scrimă al sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Iași, fapt ce a încântat publicul prezent. Înainte de startul propriu-zis, participanții au executat, în grup compact, câteva elemente de încălzire.
Surpriza crosului a fost primul concurent care a ajuns la finish, Roman Ionuț, ce a trebuit să cedeze medalia de aur lui Damian Florin, deoarece nu respecta condiția principală a participării, aceea de a fi student. Elev în clasa a X-a, Ionuț a fost recompensat de organizatori cu un premiu special. Lupașcu Mihai (locul II) și Niculi Bogdan-Alin (locul III) au fost cei care au completat podiumul la băieți, iar la fete, primele ce au trecut linia de sosire au fost Berbece Ioana (loc I), Anastasiu Simona (loc II) și Juncu Alexandra (loc III).
„Ne bucurăm să vedem că și la Iași, orașul în care și eu am fost student, există interes pentru sport. Este prima oară când organizăm un cros universitar în capitala Moldovei, iar răspunsul studenților a fost unul pozitiv și au primit competiția cu foarte mult entuziasm. Sunt sigur că primii clasați vor face spectacol și la faza finală de la Craiova” a declarat Ionuț Ene, coordonatorul evenimentului.
La festivitatea de premiere, Student Sport a acordat și două premii speciale: Gabriel Buzatu, student la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iași, a fost desemnat „Cel mai activ student”, participând la toate compețiile organizate de asociație în acest sezon: minifotbal, tenis și cros; de asemenea, Bogdan Anton, profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a primit premiul special pentru participarea la toate competițiile Student Sport din 2014, coordonând, pe parcursul acestora, studenții săi.
Un aport deosebit în organizarea fazei de la Iași a fost adus de Asociația Studenților Chimiști „Chemis” și de Liga Studenților din Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, care au furnizat voluntarii necesari pentru o bună desfășurare a evenimentului.
Următoarele etape ale Crosului Universitar - „Fuga la Ștafetă” vor avea loc la Constanța pe 28 mai, iar finala se va disputa la Craiova, în data de 31 mai.
Campionatele Universitare sunt organizate cu sprijinul sponsorilor și partenerilor: Coca-Cola, Cris-Tim, Agenția Națională Anti-Doping, Radio România, Blue Air, Domo, Domeniile Ostrov, eCopier, Fan Courier, Trespass, Intersport, Qnet, Metrorex, Phillips, DAC Construcții, Xerox, Lac de Verde Breaza, Primăria Municipiului București, Proedus, Federația Română de Minifotbal, Federația Română de Tenis, ANOSR, UNSR, LSRS, stiriong.ro, și al partenerilor media: Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, Vision Media Plus, sportrevolution.ro, onlinestudent.ro . Parteneri locali: Primăria Municipiului Iași, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, Crucea Roșie Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, Liga Studenților din Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, ASC Chemis, TeleM, Bună Ziua Iași, Neața Iași, IQool, Iași1, Iași Live, Live Iași, Sport Fan Club – Dan Teodorescu, iasirally.ro .
Mai multe detalii despre cros și Student Sport se află pe site-ul oficial, www.studentsport.ro, sau pe pagina oficială de Facebook, www.facebook.com/StudentSport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu