vineri, 16 mai 2014

Rezultate modeste pentru popicarii români în probele de tandem


Sursa foto: CM Brno

La Campionatele Mondiale de popice pentru juniori (U 23) de la Brno, din Republica Cehă, au fost programate vineri, 16 mai, probele eliminatorii de tandem, în competiţia feminină şi masculină, România fiind prezentă în concurs cu 4 perechi, câte două pentru fiecare “sex”.
În turneul feminin, în primul tur (16-imile de finală), rezultatele echipajelor româneşti au fost următoarele:
FEMININ:
- LEOPOLD Malgorzata / OLSZEWSKA Maja (POLONIA) -  BOKOR Reka-Beata / MANOLACHE Ioana (ROMÂNIA) 2-0;
- BĂRDIŢĂ Bianca Elena / VASILE Georgiana Alice (ROMÂNIA) - MUSILOVÁ Zuzana / JOHNOVÁ Ludmila (CEHIA) 0-2.
MASCULIN:
- BALABAN Radu Gabriel / FEKETE Hunor-Jozsef (ROMÂNIA) - JELICIC Marko / GASPERT Borna (CROAŢIA) 2-0;
- SIMCIC Andraz / JURCA Nejc      (SLOVENIA) - TUDORIE Bogdan / SABĂU Vlad-George (ROMÂNIA) 2-0.
TURUL al II-lea (Optimile de final):
MASCULIN:
- MARINOVIC Hrvoje / TOTIC Ivan (CROAŢIA) - BALABAN Radu Gabriel (Inter Petrila-CFR Olimpia ACB Iaşi) / FEKETE Hunor-Jozsef (CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii) 2-0.
La această oră, proba de tandem continuă la Brno, fără însă nici o participare românească în competiţie.

* Ioana Manolache, singura reprezentantă a României în finala probei individual clasic

În finala probei individual clasic s-au calificat primii 24 sportivi în urma rezultatelor obţinute în probe pe echipe. Din păcate, în întrecerea masculină, Bogdan Tudorie (CFR Olimpia ACB Iaşi) cu un rezultat de 614 popice doborâte (379 p.d. la plin + 235 p.d. la izolat + 1 bilă în gol) s-a clasat doar pe locul 26 şi a ratat la mustaţă promovarea în finala probei “regină” a C.M. de la Brno, la doar două “beţe”. Ultimii trei intraţi în finală la individual clasic, ANTIC Marko (Serbia), MORICZ Zoltan (Ungaria) şi KUJUNDZIC Alen (Serbia) au avut 616 popice doborâte, deci cu 2 “beţe” mai mult decât al nostru Bogdan Tudorie.
În finala feminină a probei individual clasic, românca Ioana Manolache (Corona 2010 Braşov) a avut a 8-a performanţă, cu 601 p.d. (390 + 211 + 0) şi a intrat în finala de 24, pe ultima poziţie fiind HEGEDÜS Anita (Ungaria), cu 573 p.d.
Aflată pe locul 30, românca Bokor Reka-Beata (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) a avut o performanţă de 568 p.d. şi a ratat pentru numai 5 “beţe” calificarea în finala probei individual clasic, programată duminică, 18 mai, de la 9:30 (ora României) tot în Sala Vodova din Brno (Cehia).
Sâmbătă, pe 17 mai, C.M. de popice juniori (U 23) programează probele eliminatorii de tandem mixt (de la ora 9.00) şi sprint (feminin şi masculin, de la ora 12.00), urmate de festivităţile de premiere. În primul tur al probei de tandem mixt (optimi de finală), România va avea în concurs două perechi.  În proba de sprint, în turul I (16-imi de finală), România va avea patru sportivi în concurs, două junioare şi doi juniori.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu