duminică, 8 iunie 2014

Actualitatea sportivă ieşeană: CS Navobi pierde la Bucureşti şi retrogradează în Liga I



Terenul Politehnica din Bucureşti (sursa foto: CS Navobi Iaşi)

Ultima etapă a sezonului din cadrul turneului play-out al Superligii de fotbal feminin a programat duminică partidele Independenţa Baia Mare – FC Brazi 2-4 (1-1) şi Fair Play Bucureşti – CS Navobi Iaşi 6-1 (2-1), ultima fiind decisivă în privinţa celei de-a doua echipă care retrogradează în Liga I, după cea din Baia Mare.
Cu acordul FRF, partida de la Bucureşti s-a disputat totuşi pe “toloaca” de pe terenul Politehnica, asta doar pentru a satisface orgoliile gazdelor din Capitală care au dorit cu tot dinadinsul să joace şi anul viitor în Superligă, chiar dacă au utilizat pentru meciurile de acasă o arenă rămasă probabil din “evul mediu” !
Chiar dacă echipa Navobi Iaşi a făcut Contestaţie înainte de jocul de astăzi în legătura cu dimensiunile terenului şi ale porţilor, arbitrii întâlnirii în frunte cu centralul Ionuţ Valentin Iugulescu si cu observatorul partidei Ion Coman, ambii din Târgovişte, au refuzat să măsoare terenul aşa cum prevede regulamentul şi au dat drumul la partidă !!! Staff-ul de la Navobi Iaşi a măsurat însă terenul, care este departe de cotele minime din ROAF, care sunt: lungime - 100 de metri şi lăţime – 62 de metri. Iar terenul Politehnica din Capitală are doar 96 x 52 metri, iar înălţimea porţilor este de 2,33 metri, în loc de 2,44 metri !!!
Revenind la partida propriu-zisă, să spunem că bucureştencele s-au impus cu 6-1 (2-1) pe fondul unor greşeli copilăreşti ale portarului ieşean, care nu a făcut faţă unei partide atât de încărcată emoţional.
După 2-0, golurile gazdelor fiind reuşite în min. 5 şi 13, ieşencele reduc din handicap în min. 15, prin Rahela Gangal (2-1) şi ratează apoi ocazii după ocazii prin Lidia Havristiuc, Justine Prata, Andreea Barău şi din nou Rahela Gangal.
După pauză, echipa bucureştenă s-a masat în apărare şi a contraatacat periculos sau a şutat în disperare de la mijlocul terenului spre poarta oaspetelor. Această “tactică” a dat roade, deoarece cele 4 goluri din repzia a doua marcate de “Fair Play” au fost reuşite din şuturi de la peste 40 de metri, cu largul concurs al portarului ieşean Cojocaru, care a cedat psihic după primirea golului al treilea.
Echipa CS Navobi Iaşi a evoluat în următoarea alcătuire: Cojocaru – Ciobanu, Prodan (’83 Scorţanu), L. Ambrosie, Gheorghiţă – Havristiuc, Ghebănoaei (’86 Caia), Ilaş (’70 Ciubotaru), Prata (’60 Foia) – Barău (’55 Musteaţă).

* Americanca Justine Pratta se reîntoarce în California

După partida din Capitală, Adrian Ambrosie, managerul CS Navobi Iaşi a declarat: "Am ştiut ca terenul va fi cel mai dificil adversar al nostru şi aşa s-a întamplat. Nu înţeleg de ce arbitrii şi observatorul nu au respectat regulamentul şi nu au dat curs contestaţiei făcută de noi. Aşteptăm deciziile Comisiilor FRF, care să facă lumină şi dreptate în acest caz. Cu astfel de condiţii într-o capitală europeană şi cu astfel de terenuri nu putem să ne dezvoltăm ca ţară şi nici în sport şi nici în fotbal. Felicit fetele de la echipa din Bucureşti care şi-au jucat şansa cu ardoare şi au beneficiat de antijocul făcut şi mai ales de terenul groaznic cu care sunt obişnuite. Păcat de ele că sunt expuse şi la unele manifestări nedorite ale antrenorului lor, care ar trebui să le fie un model şi un exemplu, nu să le înjosească. Echipa noastră este talentată, însă tânără şi fără experienţă. S-a văzut asta în jocurile cheie. Vrem să reconstruim echipa. Mulţumesc fetelor pentru tot sacrificiul depus şi sunt mândru de tot ce am făcut până acum împreună. Astăzi a fost ultimul joc oficial al americancei Justine Prata, care a încheiat contractul cu noi şi se întoarce în California să îşi termine studiile. Îi mulţumim pentru spiritul luptător, exemplul şi caracterul de care a dat dovadă. Am avut multe de învăţat de la ea şi o aşteptam înapoi la echipă. Am pierdut astăzi, însă nu ne declarăm învinşi! Ne ducem până la TAS dacă trebuie şi vrem dreptate la Contestaţia făcută! Vom da în judecată şi pe cei care au omologat terenul împotriva regulamentului! Dacă nu se va face dreptate, luam în considerare şi opţiunea de a nu ne mai înscrie în campionatul viitor! Poate în ceasul al 12-lea cineva ne va lua în seamă!”.
Clasamentul final al turneului play-out (locurile 5-8) se prezintă astfel:
5. FC Brazi                                          6          5          0          1          20-5     17
6. AFC FAIR PLAY Bucureşti             6          4          0          2          15-10   15
7. CS Navobi Iaşi                                6          3          0          3          12-19   10
8. CS Independenţa Baia Mare            6          0          0          6          6-19     0
De menţionat că titlul naţional în fotbalul feminin românesc a fost cucerit de Olimpia Universitatea Tehnică Cluj, cu 20 victorii consecutive (14+6). Au retrogradat Independenţa Baia Mare şi CS Navobi Iaşi. Au promovat Heniu Prundu Bârgăului şi Vasas Odorhei.

* Rugbyştii ieşeni se impun în Cupa României

Duminică, în prima rundă din Zona Moldovei din cadrul Cupei României la rugby, pe teren propriu, Poli Agro Iaşi a învins pe CSM Bucovina Suceava cu scorul de 52-22. Ieşenii au reuşit 8 eseuri (cu 6 transformări), iar sucevenii au marcat 3 eseuri (cu 2 trasformări) şi o lovitură de pedeapsă. A stat Universitatea Cluj.
Alte rezultate din Cupa României: Dinamo Bucureşti - Rugby Club Bârlad 71-6 (Zona Muntenia), CS Năvodari - RCM Galaţi 37-6 (Zona Dobrogea), CSM Ştiinţa Baia Mare - CS Ştiinţa Petroşani 83-6 (Zona Transilvania).

* Competiţii importante săptămâna viitoare la Iaşi

Sâmbătă, pe 14 iunie 2014, de la ora 9.00 va avea loc în Dealul Copoului, în zona stadionului Emil Alexandrescu (peluza A), CROSUL “ZIUA OLIMPICĂ” IAŞI, cu ocazia sărbătoririi a „100 de ani de Olimpism în România” (1914-2014). Organizatorii manifestării sunt Academia Olimpică Română - Filiala Iaşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi şi Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Serviciul Rutier Iaşi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi.
Tot pe 14 iunie, arena CFR Iaşi găzduieşte finalele Cupei României la popice, la seniori, senioare şi veterani, cu participarea a 36 sportivi din ţară. Dintre ei, 6 sportivi seniori sunt de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
La arenele CFR Iaşi, în zilele de 14 şi 15 iunie, sunt programate întrecerile unui important turneu pentru sportivii amatori (Cupa CFR Iaşi), din cadrul circuitului naţional “Tenis Partener”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu