miercuri, 4 iunie 2014

Asociaţia „Trăieşte cu Inima”, din nou în prim plan !




Sâmbătă, pe 7 iunie 2014, de la ora 10.30, în sala de spectacole a Colegiului Naţional de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, Asociaţia "Trăieşte cu Inima" (preşedinte: Lăcrămioara Ioniţă) organizează evenimentul caritabil “Speranţă pentru mâine”, sub forma unui spectacol de muzică, dans, poezie şi teatru. După cum ne-a declarat doamna Lăcrămioara Ioniţă, evenimentul caritabil este organizat pentru două cazuri speciale:
- Maria-Alexandrina are 6 ani şi jumătate şi nu a mers niciodată. Ea are nevoie de un scaun special cu care să o plimbe mama sa, pentru a vedea lumea. Copilul suferă de paralizie cerebrală, tetraplegie spastică, microcefalie secundară.
- Raluca-Elena şi Andrei-Emilian sunt doi tineri foarte talentaţi, tineri dansatori sportivi talentaţi care vor să cucerească lumea. Ei vor merge la un concurs internaţional în Germania (un mare Open), dar au nevoie de susţinere financiară.
Evenimentul caritabil organizat de Asociaţia ieşeană Trăieşte cu Inima are parteneri importanţi, precum Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” Iaşi, Şcoala Gimnazială “Titu Maiorescu” Iaşi, Asociaţia Pro-Activ Iaşi, Asociaţia “Generaţia Viitoare” Iaşi, Clubul de Dans Sportiv Nikons Iaşi, Şcoala Gimnazială “Alexandru cel Bun” Iaşi, Flarom Advertising SRL, Vox Medi-medici rezidenţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.
Pentru detalii suplimentare, doamna preşedintă Lăcrămioara Ioniţă poate fi contactată cu ajutorul adresei de email traiestecuinima@yahoo.com. Publicaţia "SPORT FAN CLUB-Dan Teodorescu" este partenerul media al acestui eveniment caritabil.

* Un prim an de referinţă pentru Asociaţia “Trăieşte de Inima”

Asociaţia Trăieşte cu Inima a luat fiinţă în luna aprilie 2013, la iniţiativa preşedintei Lăcrămioara Ioniţă şi a unor colegi, asistenţi medicali. De atunci şi până în prezent s-au organizat spectacole caritabile, care pe lângă scopul lor filantropic, au fost şi un real fenomen de implicare în special a tinerilor în activităţi de voluntariat şi apropierea lor de muzică, dans şi teatru.
Campaniile derulate au fost următoarele:
- 1,10 şi16 iunie 2013 - Spectacole "Dăruieşte din inimă" la Clubul de Dans Sportiv Nikons Iaşi, sala de festivităţi a Colegiului "Octav Băncilă" şi Casa Corpului Didactic - fonduri direcţionate către cinci copii proveniţi din familii cu situaţii materiale precare.
Ca o încununare a eforturilor Asociaţiei, unul dintre aceşti copii, cu un talent deosebit în arta teatrală (între timp a şi fost admisă la Colegiul Octav Bancilă), s-a alăturat următoarelor campanii umanitare.
- 1 noiembrie 2013 - Spectacolul "Asistenţi pentru asistenţi" - Sala de festivităţi a Liceului "Dimitrie Cantemir" / spectacol organizat pentru sprijinirea a două fetiţe rămase fără mamă, aceasta - fostă asistentă medicală.
- 13 decembrie 2013 - "Din inimă de Crăciun" / la Universitatea "Petre Andrei" - sprijinirea a 12 copii, cu diferite probleme sociale.
Ca o particularitate deosebită, menţionăm şi ineditul sprijin al medicilor rezidenţi de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, care au pus în scenă mici piese de teatru care au făcut deliciul publicului.
În 2014, copiii-artişti din cadrul Asociaţiei, sub îndrumarea doamnelor Lăcrămioara Ioniţă şi Marta Dămoc au participat şi la câteva spectacole muzical-artistice organizate de publicaţia SPORT FAN CLUB-Dan Teodorescu şi CS CFR Iaşi în cadrul vernisajelor a mai multor expoziţii de arte vizuale găzduite de Galeria Top Art, de la Casa Cărţii din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu