luni, 2 iunie 2014

Bogdan Ionuţ Apostol nu s-a făcut de râs la Roland Garros !



Luni, 2 iunie 2014, tenismenul ieşean de numai 18 ani, Bogdan Ionuţ Apostol, în prezent la CSM Paşcani, a debutat în proba de simplu a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, în întrecerea juniorilor.
Pe terenul 6 al celebrei arene parisiene, începând cu ora 12.00, s-au aflat faţă în faţă la fileul disputei românul Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, locul 54 ITF în clasamentul mondial al juniorilor) şi rusul Andrey Rublev (16 ani, favoritul nr. 4 la Roland Garros şi nr. 5 mondial la juniori). De menţionat că Andrey Rublev este marea revelaţie a tenisului mondial în acest moment, la categoria sa de vârstă, el câştigând multe turnee de juniori şi chiar de seniori, ultima victorie în acest sens fiind cucerirea trofeului în proba de simplu la turneul ITF de la Moscova (cu premii de 15.000 dolari), după ce a fost finalist şi în proba de dublu.
Chiar dacă întâlnea un adversar extrem de puternic, chiar la debutul său într-un turneu de Grand Slam, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (care a început să practice tenisul de performanţă încă de la 6 ani, la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Vergil Aghion) a jucat excelent primul set, pe care l-a câştigat cu 7-5, în 45 minute. A urmat o cădere în setul secund, pierdut de Bogdan cu 1-6 (în 22 minute) şi a urmat setul decisiv, în care ieşeanul nostru a câştigat primul game, pe serviciul său (1-0). A urmat apoi: 1-1, 2-1,  3-1 (break Apostol), 3-2 (break Rublev), 4-2 (break Apostol), 5-2 (de la 0-30 !), apoi meciul s-a întrerupt 5 minute la cererea lui Rublev, care l-a scos astfel din “mână” pe Apostol, iar în continuare a fost 5-3 (după 30-0 şi după ce Apostol a ratat 2 minge de meci pe serviciul adversarului), 5-4 (break la zero Rublev), 5-5 (după ce Apostol a condus cu 15-0), 5-6 (break la zero Rublev), 5-7 (după ce Apostol a condus cu 15-0), setul decisiv durând 62 minute !
Aşadar, Bogdan Ionuţ Apostol – Andrey Rublev 7-5, 1-6, 5-7, totul în 129 minute (45+22+62), după ce sportivul ieşean a condus cu 5-2 în setul decisiv şi a ratat apoi şi două mingi de meci !!!
După partidă, tatăl sportivului ieşean, domnul Ionel Apostol, a menţionat: “Bogdan a jucat bine în faţa unui adversar extrem de puternic, dar Rublev ştie să joace în meciurile decisive, ştie ce să facă în momentele grele şi de aceea a solicitat şi pauza aceea de 5 minute, care l-a scos din mână pe fiul meu. Totuşi, cred eu că Bogdan nu s-a făcut de râs la Roland Garros, dar lipsa lui de experienţă în turneele de Grand Slam şi-a spus cuvântul !”.
În turul următor, rusul Andrey Rublev îl va întâlni pe americanul Henrik Wiersholm, cel care s-a impus în turul I în faţa brazilianului Joao Menezes, cu 3-6, 6-2, 6-4.
Alte rezultate ale juniorilor români la Roland Garros, în turul inaugural al probei de simplu, au fost:
MASCULIN:
- Nicolae Frunză (România) - Quentin Halys (Franţa, nr. 5) 1-6, 6-7 (3/7).
FEMININ:
- Ivana Jorovic (Serbia, nr. 1) – Jaqueline Adina Cristian (România) 6-2, 6-2;  
- Estelle Cascino (Franţa) - Elena Gabriela Ruse (România) 1-6, 3-6;
- Ioana Loredana Roşca (România) - Priscilla Hon (Australia, nr. 12) 6-4, 6-7 (6/8), 6-3;
- Ioana Ducu (România) - Jana Fett (Croaţia) 6-2, 3-6, 1-6.
Turul al II-lea în proba de simplu al junioarelor programează două partide cu implicaţii româneşti, Elena Gabriela Ruse – Fanny Stollar (Ungaria) şi Katie Boulter (Marea Britanie) – Ioana Loredana Roşca.
În probele de dublu, programul tenismenilor români este următorul:
MASCULIN:
- Bogdan Ionuţ Apostol (România) / Nicolae Frunză (România) - Michael Mmoh (SUA) / Francis Tiafoe (SUA, nr. 2) – meciul se dispută tot luni, 2 iunie, în ultima confruntare de pe terenul 7.
FEMININ:
- Jaqueline Adina Cristian (România) / Olga Fridman (Ucraina) – Tessah Andrianjafitrimo (Franţa) / Emmanuelle Salas (Franţa);
- Usue Maitane Arconada (SUA) / Kamonwan Buayam (Thailanda) - Elena Gabriela Ruse (România) / Iryna Shymanovich (Belarus); 
- Ioana Ducu (România) / Ioana Loredana Roşca (România) - Sofia Kenin (SUA) / Kaitlyn McCarthy (SUA).
În prezent, pe terenul 2 de la Roland Garros se dispută meciul din sferturile de finală ale probei de dublu masculin, D. Nestor (Canada) / N. Zimonjic (Serbia, nr. 3) - M. Draganja (Croaţia) / Fl. Mergea (România) 7-6 (7/2), 3-3 (în acest moment). De remarcat că tenismenii Marin Draganja şi Florin Mergea au evoluat în anii din urmă, cu bune rezultate la dublu, şi la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, turneu găzduit an de an de arenele CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu