duminică, 29 iunie 2014

Câştigătoarele turneului ITF de la „Bucureşti 2014” fac pasul următor la arenele de tenis CFR Iaşi



În această săptămână, Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti a găzduit un turneu ITF de 10.000 dolari, directorul de concurs fiind binecunoscuta Florenţa Mihai, iar supervisorul ITF a fost arbitra internaţională Mihaela Testiban.
Multe jucătoare care au evoluat la turneul din Capitală vor fi prezente şi la arenele CFR Iaşi, în perioada 5-13 iulie 2014, la tradiţionalul turneu denumit „Trofeul Municipiului Iaşi”, o competiţie din calendarul mondial ITF, cu premii de 10.000 dolari.
În primul tur al probei de simplu, Cristina-Mădălina Stancu (24 ani, revenită de la Colegiul Universitar din SUA, unde a fost partenera de dublu pe terenurile de tenis a ieşencei Ştefania Hristov) a învins-o pe „puştoaica” de numai 14 ani şi 4 luni Andreea Prisacariu (originară din Iaşi) cu 6-1, 6-1. De menţionat că ambele sportive vor evolua peste puţine zile şi la Trofeul Municipiului Iaşi, unde vor primi un wild-card pe tabloul principal din partea CS CFR Iaşi.
În continuare, după victoriile obţinute în faţa tenismenelor Raluca Elena Platon (cu 6-3, 6-0) şi Ana Bianca Mihăilă (cu 6-3, 6-1), Cristina-Mădălina Stancu s-a duelat în semifinalele turneului din Capitală cu jucătoarea Cristina Dinu, prima favorită a competiţiei.
Într-un meci extrem de disputat Dinu s-a impus în faţa lui Stancu cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1 şi a jucat duminică finala împotriva lui Cristina Ene, cea care s-a impus în semifinale, în faţa Elenei Bogdan (nr. 5), cu scorul de 6-1, 6-3.
În marea finală a probei de simplu de la Bucureşti am consemnat astăzi o mare surpriză în meciul Cristina Dinu (21 ani, locul 233 WTA, antrenor: Gabi Moraru) – Cristina Ene (18 ani, locul 1092 WTA, antrenori:
 Artemon Apostu-Efremov / Adrian Cruciat / Adrian Gavrilă) 4-6, 3-6 !!!
Să mai menţionăm că, în finala probei de dublu s-a disputat meciul Raluca Elena PLATON / Cristina-Mădălina STANCU - Nikola HORAKOVA (Cehia) / Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova) [2] 6-1, 6-3.
Perechea câştigătoare va evolua şi la turneul de la arenele CFR Iaşi, de săptămâna viitoare, la fel şi învingătoarea probei de simplu, Cristina Ene.

* La "doi paşi" de debutul turneului internaţional de tenis „Trofeul Municipiului Iaşi”

Duminică, 29 iunie, ITF comunică din nou lista celor 18 jucătoare promovate direct pe tabloul principal de „32” al turneului feminin de la arenele CFR Iaşi, care va debuta săptămâna viitoare, sub coordonarea supervisorului ITF Mihai Dumitrescu şi a directorul de concurs Vergil Aghion.
Tenismenele calificate direct pe tabloul principal sunt:
1. Irina Maria BARA (România - locul 490 WTA)
2. Camilla ROSATELLO (Italia)
3. Raluca Elena PLATON (România)
4. Nicoleta-Cătălina DASCĂLU (România)
5. Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova)
6. Elena BOGDAN (România)
7. Victoria MUNTEAN (Franţa)
8. Carolina PILLOT (Italia)
9. Francesca PALMIGIANO (Italia)
10. Chloe PAQUET (Franţa)
11. Ştefana ANDREI (România)
12. Patricia LĂNCRANJAN (România)
13. Gabriela TALABA (România)                
14. Camille CHELI (Franţa)              
15. Irina FETECĂU (România)                     
16. Elke LEMMENS (Belgia)                       
17. Alessia PIRAN (Italia)                
18. Kanami TSUJI (Japonia)  
Pe tabloul de calificări de 48, sunt calificate direct conform ITF 42 de tenismene din România, Germania, Rusia, Rep. Moldova, Italia, Canada, Slovenia, Belgia, Franţa, Slovacia, Ucraina, Israel. Să mai menţionăm că CS CFR Iaşi, în afară de cele două wild-card pe tabloul principal al probei de simplu de la Trofeul Municipiului Iaşi, mai are posibilitatea să acorde alte 6 wild-carduri în calificări. Până în prezent, s-au acordat aceste wild-carduri româncelor Delia Ioana Ciobanu (de la CS CFR Iaşi, care va împlini 17 ani pe 16 august 2014), Raluca Ciufrilă, Raluca Belehuz, Oana Gavrilă, Andreea Cula şi mai este un loc disponibil. Vă mai
informăm că opt sportive din calificări, în urma meciurilor disputate în cele trei tururi, vor ajunge şi ele pe tabloul principal al probei de simplu.
La arenele CFR Iaşi se va disputa şi proba de dublu feminin, cu 16 perechi la start. Două dintre ele vor fi nominalizate de CS CFR Iaşi, prin wild-carduri de participare.
Finalele competiţiei ieşene, organizate de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi sunt programate pe 11 iulie (la dublu) şi 13 iulie (la simplu), ambele fiind televizate pe postul TELE M Iaşi.
Luni, 30 iunie, de la ora 17.00, emisiunea TOP SPORT de la TELE M Iaşi va fi dedicată Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, cu menţiunea că în perioada 9-17 august 2014, tot la arenele CFR Iaşi, va avea loc şi turneul ITF masculin, cu premii de 15.000 dolari.  

* Ploaia a amânat meciul ieşeanului Bogdan Ionuţ Apostol la Wimbledon

La turneul de Grand Slam de la Wimbledon, au debutat sâmbătă întrecerile din cadrul turneului juniorilor sub 18 ani. În turul I, la simplu, în debut la un turneu pe iarbă, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, legitimat la CSM Paşcani, locul 53 ITF) trebuia să se confrunte cu sud-coreeanul Yunseong Chung (locul 26 ITF), dar ploaia a amânat pentru luni, 30 iunie, meciul dintre cei doi tineri jucători. Partida Apostol-Chung a fost reprogramată mâine, pe terenul nr. 9 de la Wimbledon, în al patrulea joc. Tot la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, în turul I al juniorilor, s-a disputat meciul Nicolae Frunză (România, partenerul lui Bogdan Ionuţ Apostol în proba de dublu) – Ryotaro Matsumara (Japonia) 2-6, 7-6 (7/4), 13-11, care s-a consumat în 2 ore şi 46 minute, dintre care 1 oră şi 32 minute a durat doar setul decisiv ! În turul al doilea, Nicolae Frunză (16 ani) îl va întâlni pe britanicul Joshua Sapwell, cel care l-a învins în manşa inaugurală cu 4-6, 6-3, 6-0 pe favoritul nr. 3, brazilianul Orlando Luz.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu