miercuri, 18 iunie 2014

CM fotbal - Brazilia 2014: Remiză albă în meciul Brazilia - Mexic


Brazilia-Mexic 0-0 (Sursa: UEFA)
Echipele Braziliei și Mexicului au terminat la egalitate, 0-0, marți, pe stadionul ''Castelao'' din Fortaleza, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Cele două formații au făcut un meci spectaculos, cu ocazii de ambele părți, din care au lipsit doar golurile, eroul fiind portarul mexican Ochoa.
Selecao a dominat jocul din start, dar ocaziile de gol au apărut greu. Mexicanii nu s-au cantonat în apărare și au avut densitate în joc, apărându-se atent și făcând presing când nu erau în posesia balonului.
Prima situație periculoasă s-a consumat în minutul 14, când Marcelo a pătruns pe partea stângă, a trimis în careu, dar Fred și Paulinho nu au ajuns la balon.
Mexicanii au replicat prin șutul lui Herrera, de la distanță, care l-a obligat pe Julio Cesar să devieze peste transversală (24).
Brazilia a avut o mare ocazie în minutul 26, când Neymar a trimis excelent cu capul, dar Ochoa a salvat în mod miraculos golul (26). Portarul mexican Ochoa a fost la post și la lovitura de cap a lui Fred (35), după care Marcelo a tras pe lângă țintă (39).
''El Tri'' și-a mai creat o situație notabilă în min. 41, tot cu șut de la distanță, dar mingea expediată de Vazquez s-a dus puțin alături.
Echipa ''auriverde'' a fost foarte aproape de gol în minutul 44, când trei brazilieni au rămas singuri cu Ochoa, dar Paulinho nu l-a putut învinge pe portarul mexican.
Brazilia a început în aceeași notă repriza secundă, iar Rodriguez (48) a respins in extremis din fața lui Neymar, la centrarea reușită de Bernard.
Mexicanii nu s-au lăsat mai prejos, iar Aguilar i-a dat din nou emoții lui Julio Cesar cu un șut razant cu transversala (55). Giovanni Dos Santos a reușit o acțiune interesantă, a trimis spre poartă, iar Thiago Silva a atenuat șutul ajuns în brațele lui Julio Cesar (56). Nord-americanii au continuat perioada bună, iar șutul lui Herrera a trecut foarte puțin peste bară (57).
Selecționata lui Scolari a trecut cu bine de momentele dificile și a mai beneficiat de o situație bună, o lovitură liberă bătută de Neymar periculos (63). Ochoa a salvat încă o dată golul la șutul din careu al lui Neymar (69). Jo a tras din întoarcere, dar balonul a ocolit poarta (76). Ochoa a mai salvat un gol ca și făcut în minutul 86, la lovitura de cap a lui Thiago Silva din doar 5 metri.
Mexicanii au fost aproape să dea lovitura pe final: Guardado i-a dat emoții lui Julio Cesar în minutul 90, cu un șut care s-a dus un pic peste transversală, după care portarul brazilian a respins șutul puternic al lui Jimenez (90+1).
Brazilia a ratat astfel șansa de a stabili un nou record mondial de meciuri câștigate consecutiv, oprindu-se la zece (din septembrie 2013).
Au evoluat echipele:
- Brazilia: Julio Cesar — Dani Alves, Thiago Silva (căpitan), David Luiz, Marcelo — Ramires (Bernard ‘46), Paulinho, Luiz Gustavo — Oscar (Willian ‘84), Neymar — Fred (Jo ‘68). Selecționer: Luiz Felipe Scolari.
- Mexic: Guillermo Ochoa — Francisco Javier Rodriguez, Rafael Marquez (căpitan), Hector Moreno — Paul Aguilar, Jose Juan Vazquez, Andres Guardado, Hector Herrera (Marco Fabián ‘76), Miguel Layun — Giovani Dos Santos (Raúl Jiménez ‘84), Oribe Peralta (Javier Hernández ‘74). Selecționer: Miguel Herrera.
- Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toți din Turcia); arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moen (Norvegia).
- Cartonașe galbene: Ramires (45), Aguilar (59), Vazquez (62), Thiago Silva (80).

* În grupa H: Rusia - Coreea de Sud 1-1

Echipele Rusiei și Coreei de Sud au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marți, pe Arena Pantanal din Cuiaba, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Rezultatul este unul echitabil, după ce Lee Keun-ho (‘68) a deschis scorul pentru asiatici, în urma unei gafe a portarului Akinfeev, iar Aleksandr Kerjakov (‘74) a restabilit egalitatea la scurt timp.
Cele două echipe s-au luptat cu precădere între cele două careuri, reușind să se anuleze în cea mai mare parte a timpului. Ocaziile de gol au fost destul de rare, prima venind în minutul 11, când, Son a finalizat o contră coreeană cu un șut peste poartă de la circa 18 metri.
Rușii au avut câteva momente bune după prima jumătate de oră, când portarul Jung a respins cu greutate șutul violent din lovitură liberă de la circa 35 de metri al lui Ignașevici (31). Jirkov a încheiat apoi un contraatac cu un șut pe lângă poartă (33).
Asiaticii au replicat imediat și șutul lui Koo (34) a fost deviat de veteranul Ignașevici, foarte periculos pentru poarta lui Akinfeev. Son a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, dar a tras mult peste poartă de la 18 metri (39).
Elocvent pentru felul în care s-a desfășurat prima repriză a fost numărul de baloane pierdute, 39 rușii și 47 coreenii.
Rușii au părut mai deciși în debutul reprizei secunde, iar Faizulin a trimis un șut cu boltă, respins cu dificultate de portarul Jung (46), după care Berezuțki a reluat cu capul pe lângă poartă la cornerul rezultate (47). Răspunsul sud-coreenilor nu a întârziat, iar Akinfeev a fost nevoit să respingă șutul lui Koo (50), din afara careului. Goalkeeper-ul rus a reținut în doi timpi șutul lui Ki, chiar în fața unui atacant coreean (51). Apoi, Akinfeev a respins cu emoții mingea la lovitura liberă executată de Kim Young-gwon (57), dar apoi a reținut-o în fața lui Han.
Portarul Jung nu a putut reține nici el șutul puternic al lui Kombarov (62), însă nu a fost niciun rus să reia în plasă.
Coreea de Sud a reușit să deschidă scorul în minutul 68, prin Lee Keun-ho, care a tras de la aproximativ 25 de metri, iar Akinfeev a scăpat balonul în poartă: 0-1.
Doar șase minute a condus Coreea, pentru că Fabio Capello, care pe 18 iunie împlinește 68 de ani, a mutat decisiv, i-a introdus pe Kerjakov și Denisov, iar rezultatul s-a văzut imediat: Dzagoev, care a împlinit 24 de ani în ziua meciului, a tras din careu, portarul Jung a respins, Hwang a respins în Eșcenko, iar Kerjakov a trimis balonul în plasă, 1-1 (74).
Niciuna dintre echipe nu a reușit să își mai creeze ocazii de gol, iar argentinianul Nestor Pitana, care a împlinit 39 de ani în ziua partidei, a fluierat sfârșitul unei partide de nivel mediocru, salvată în oarecare măsură de repriza secundă.
Au evoluat echipele:
- Rusia: Igor Akinfeev — Andrei Eșcenko, Serghei Ignașevici, Vasili Berezuțki (căpitan), Dmitri Kombarov — Denis Glușakov (Igor Denisov ‘72), Victor Faizulin — Aleksandr Samedov, Oleg Șatov (Alan Dzagoev ‘60), Iuri Jirkov -
(Aleksandr Kerjakov ‘71) — Aleksandr Kokorin. Selecționer: Fabio Capello.
- Coreea de Sud: Jung Sung-ryong — Lee Yong, Hong Jeong-ho (Hwang Seok-ho ‘73), Kim Young-gwon, Yoon Suk-young — Ki Sung-yeung, Han Kook-young, Lee Chung-yong, Koo Ja-cheol (căpitan) — Park Chu-young (Lee Keun-ho ‘56), Son Heung-min (Kim Bo-kyung ‘84). Selecționer: Hong Myung-Bo.
- Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenți: Hernan Maidana, Juan Pablo Bellatti (toți din Argentina); arbitru de rezervă: Roberto Moreno (Panama).
- Cartonașe galbene: Son (13), Ki (30), Șatov (49), Koo (90).

* Tot în grupa H: Belgia - Algeria 2-1

Echipa Belgiei a învins formația Algeriei cu scorul de 2-1 (0-1), marți, pe stadionul ''Mineirao'' din Belo Horizonte, în cadrul Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Algeria a deschis scorul prin Sofiane Feghouli (‘25 - din penalty), dar belgienii au întors rezultatul în ultima parte a meciului, prin golurile reușite de Marouane Fellaini (‘70) și Dries Mertens (‘80).
Începutul meciului a aparținut, în mod neașteptat, algerienilor, care au fost ofensivi și și-au surprins adversarii.
Belgia a preluat controlul jocului, însă, dar prima ocazie notabilă a fost pătrunderea lui Mahrez (18), încheiată cu șut pe lângă poartă. ''Diavolii roșii'' au replicat printr-un șut de la distanță al lui Witsel (21), respins cu greu de M'Bolhi.
Algeria, care la începutul lunii a învins România cu 2-1, la Geneva, în meci amical, a deschis scorul în minutul 25, prin Sofiane Feghouli, dintr-un penalty acordat după ce jucătorul Valenciei a fost faultat de Jan Vertonghen: 0-1.
Feghouli a marcat primul gol pentru Algeria la Cupa Mondială de la reușita lui Djamel Zidane, împotriva Irlandei de Nord, în 1986. ''Vulpile deșertului'' adunaseră 506 minute consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială și nu a lipsit mult să depășească recordul all-time al Boliviei, de 517 minute fără gol înscris.
Belgienii s-au dezmeticit cu greu și au reluat asaltul la poarta algeriană, având o posesie covârșitoare, dar sterilă.
Witsel a avut o șansă bună în minutul 35, dar șutul său din afara careului a fost deturnat în corner de portar. Vertonghen (39) a trimis peste din lovitură liberă, iar Chadli (44) a tras prea slab pentru a-l învinge pe M'Bolhi, după o combinație reușită (44).
Echipa lui Wilmots a forțat egalarea din primele secunde ale reprize secunde, iar Witsel a avut prima ocazie de la reluare, însă a trimis cu capul peste poartă (50), la cornerul executat de Hazard.
Africanii au fost periculoși în minutul 57, tot după un corner, la lovitura de cap a lui Medjani, care a trimis balonul pe lângă buturile lui Courtois.
O mare situație a irosit Origi, cel mai tânăr fotbalist belgiană care joacă la Cupa Mondială (19 ani și 59 de zile), scăpat spre poarta lui M'Bolhi (66), dar portarul algerian a respins. ''Diavolii roșii'' au restabilit egalitatea în minutul 70, când Fellaini, inspirat introdus de selecționerul Wilmots, a trimis mingea cu capul sub transversală, în urma centrării lui De Bruyne: 1-1.
Peste alte zece minute, belgienii au recuperat un balon și au marcat al doilea gol al capătul unui contraatac, prin Dries Mertens (80): 2-1. De Bruyne a fost cel care a recuperat balonul și l-a lansat pe Hazard, mijlocașul lui Chelsea pasând decisiv lui Mertens.
Fellaini a fost aproape de ''dublă'', dar portarul a respins lovitura sa de cap (84).
Belgienii au obținut un succes cu emoții, deși erau mari favoriți ai grupei, în timp ce Algeria a rezistat vreme de 70 de minute, bazându-se exclusiv pe apărare, după un gol marcat după o eroare a adversarilor.
Au evoluat echipele:
- Belgia: Thibaut Courtois — Toby Alderweireld, Vincent Kompany (căpitan), Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen - Axel Witsel, Mousa Dembele (Marouane Fellaini ‘65) — Nacer Chadli (Dries Mertens ‘46), Kevin De Bruyne, Eden Hazard — Romelu Lukaku (Divock Origi ‘58). Selecționer: Marc Wilmots.
- Algeria: Rais M'Bolhi - Mehdi Mostefa, Madjid Bougherra (căpitan), Rafik Halliche, Faouzi Ghoulam — Saphir Taider, Carl Medjani (Nabil Ghilas ‘84), Nabil Bentaleb — Sofiane Feghouli, Riyad Mahrez (Mehdi Lacen ‘71) — El Arabi Soudani (Islam Slimani ‘66). Selecționer: Vahid Halilhodzic.
- Arbitru: Marco Rodriguez; arbitri asistenți: Marvin Torrentera, Marcos Quintero (toți din Mexic); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran).
- Cartonaș galben: Bentaleb (34).
Miercuri, 18 iunie, în Brazilia sunt programate trei meciuri la Cupa Mondială de fotbal. Raportate la ora României, aceste partide, în direct pe TVR 1, au următorul program de disputare:
Miercuri, 18 iunie:
- Ora 19.00: Australia — Olanda, la Porto Alegre (Beira-Rio), în Grupa B;
- Ora 22.00: Spania — Chile, la Rio de Janeiro (Maracana), în Grupa B.
Joi, 19 iunie:
- Ora 01,00: Camerun — Croația, la Manaus (Arena Amazonia), în Grupa A.
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu