luni, 30 iunie 2014

La CM fotbal - Brazilia 2014: Franţa s-a calificat greu în sferturi, după ce a învins Nigeria !


Sursa foto: UEFA

Echipa Franței s-a calificat cu destulă dificultate în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), luni, după ce a învins cu scorul de 2-0 (0-0) formația Nigeriei, pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia.
Campioana mondială din 1998 a făcut poate cel mai slab meci din Brazilia, dar a avut un ultim sfert de oră bun și a profitat de erorile africanilor, marcând prin Paul Pogba (min. 79) și Joseph Yobo (min. 90+1, autogol).
În mod surprinzător, Nigeria a fost vioara întâi în prima repriză a meciului de la Brasilia, dar ''Super Vulturii'' nu și-au creat cine știe ce ocazii clare de gol. A fost, însă, o lovitură liberă executată de Emenike (17), peste poartă, de la circa 20 de metri, după care același jucător a trimis balonul în plasă (19), la centrarea lui Musa, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.
''Les Bleus'' au ieșit mai mult la joc și au ratat cea mai mare ocazie a primei părți, prin Pogba, care a reluat din voleu centrarea lui Valbuena, dar Enyeama a respins în corner (22). Debuchy a irosit și el o bună oportunitate, în minutul 40, servit de același Valbuena, dar a șutat imprecis din poziție bună.
Campioana Africii a mai avut un șut al lui Odemwingie (30), în blocajul lui Varane, dar cea mai bună situație a avut-o activul Emenike (44), cu un șut din unghi, respins de Lloris.
Nici după pauză francezii nu au dat semne de revenire, Benzema a fost total absent, Giroud a fost mereu în contratimp, singurul care s-a remarcat din compartimentul ofensiv fiind Valbuena. Francezii au fost iertați și de un cartonaș roșu, Matuidi primind doar galben la o intervenție asupra lui Onazi (54), care nu a mai putut continua.
Nigeria a avut prima ocazie clară din a doua repriză, Lloris fiind nevoit să respingă șutul expediat din afara careului de către Odemwingie (64).
Franța a reușit cea mai frumoasă fază a sa în minutul 70, când Benzema a combinat cu Griezmann, a rămas singur cu portarul, Enyeama a reușit să blocheze mingea, dar Moses a fost cel care a respins de pe linia porții. Echipa lui Deschamps a părut că se descătușează după intrarea lui Griezmann și a ratat ocazii mari în minutul 77, când șutul lui Benzema a fost respins din fața porții de Omeruo, după care Cabaye a luat la țintă bara transversală. Apoi, Enyeama a salvat golul în minutul 79, la lovitura de cap a lui Benzema. Golul a venit parcă logic, la faza următoare, când Enyeama a ieșit greșit la cornerul lui Valbuena, iar Pogba a sancționată această eroare cu o lovitură de cap bine plasată: 1-0 (‘79).
Griezmann, omul care a dinamizat jocul Franței, a fost aproape de a închide conturile (84), pe contraatac, dar Enyeama a respins în corner. În cele din urmă atacantul lui Real Sociedad a tranșat disputat în prelungiri, deviind balonul centrat de Valbuena, iar mingea a intrat în plasă din Yobo: 2-0 (‘90+1).
Valoarea și experiența Franței și-a spus cuvântul în acest meci, în fața unei entuziaste formații nigeriene.
Au evoluat echipele:
- Franța: Hugo Lloris (căpitan) — Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Patrice Evra — Yohan Cabaye — Paul Pogba, Blaise Matuidi — Mathieu Valbuena (Moussa Sissoko ‘90+3), Olivier Giroud (Antoine Griezmann ‘62), Karim Benzema. Selecționer: Didier Deschamps.
- Nigeria: Vincent Enyeama — Efe Ambrose, Joseph Yobo (căpitan), Juwon Oshaniwa, Kenneth Omeruo — Ogenyi Onazi (Ruben Gabriel ‘59), John Obi Mikel — Victor Moses (Uche Nwofor ‘89), Peter Odemwingie, Ahmed Musa — Emmanuel Emenike. Selecționer: Stephen Keshi.
- Arbitru: Mark Geiger; arbitri asistenți: Mark Sean Hurd (ambii din SUA), Joe Fletcher (Canada); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran).
- Cartonaș galben: Matuidi (54).
În sferturi, Franța va înfrunta câștigătoarea dintre Germania și Algeria, meci care va debuta în această seară de 30 iunie, la ora 23.00, în direct pe TVR 1.
(Sursa: Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu