joi, 26 iunie 2014

La CM fotbal – Brazilia 2014: Germania-SUA 1-0 şi ambele formaţii merg în optimile de finală


Germania-SUA 1-0,  prin golul lui Thomas Mueller (sursa foto: UEFA)
Echipa Germaniei a învins formația SUA cu scorul de 1-0 (0-0), joi, pe ''Arena Pernambuco'' din Recife, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia și ambele echipe s-au calificat în optimile de finală. Germania s-a impus prin golul marcat de Thomas Mueller (min. 55) și va juca în optimi cu echipa clasată pe locul secund în Grupa H, Algeria sau Rusia. Echipa SUA va întâlni câștigătoarea Grupei H, Belgia.
Germania a început foarte sus meciul și în primele zece minute a stat în terenul americanilor, având chiar o situație bună pentru Thomas Mueller, dar atacantul a ratat o reluare acrobatică din careu (2).
Echipa americană, antrenată de Juergen Klinsmann, fostul selecționer al Germaniei, a echilibrat disputa și chiar a avut o ocazie în minutul 22, dar șutul lui Zusi s-a dus peste transversală.
Prima repriză a fost săracă în ocazii clare de gol, având în vedere că rezultatul califica ambele echipe în optimi. Nationalmannschaft și-a creat totuși o situație notabilă, prin Mesut Ozil (34), dar șutul său a fost respins de Howard.
Germania a început bine partea secundă și a reușit să deschidă scorul, în min. 55, când Howard a respins mingea trimisă de Hoewedes, iar Mueller a tras fără speranțe din marginea careului: 0-1. Thomas Mueller, golgheterul Cupei Mondiale 2010, a ajuns la patru goluri marcate în Brazilia, la fel ca Messi și Neymar.
Jocul s-a desfășurat mai mult între cele două careuri, dar niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult, chiar dacă nu s-au menajat.
Americanii au avut o fază spectaculoasă în prelungiri, când Bedoya (90+3) a fost blocat în careu.
Au evoluat echipele:
- SUA: Tim Howard — Fabian Johnson, Omar Gonzalez, Matt Besler, DaMarcus Beasley — Kyle Beckerman, Jermaine Jones — Graham Zusi (DeAndre Yedlin ‘84), Michael Bradley, Brad Davis (Alejandro Bedoya ‘59) — Clint Dempsey (căpitan). Selecționer: Juergen Klinsmann.
- Germania: Manuel Neuer — Jerome Boateng, Per Mertesacker, Mats Hummels, Benedikt Hoewedes — Philip Lahm (căpitan) — Mesut Ozil (Andre Schuerrle ‘89), Bastian Schweinsteiger (Mario Goetze ‘76), Toni Kroos, Lukas Podolski (Miroslav Klose ‘46) — Thomas Mueller. Selecționer: Joachim Loew.
- Arbitru: Ravșan Irmatov; arbitri asistenți: Abduxamidullo Rasulov (Uzbekistan), Bahadîr Kocikarov (Kirghizstan); arbitru de rezervă: Neant Alioum (Camerun)
- Cartonașe galbene: Hoewedes (11), Omar Gonzalez (37), Beckermann (62).

* Tot în grupa G: Portugalia - Ghana 2-1 şi ambele echipe pleacă acasă !

Portugalia a învins Ghana cu 2-1 (1-0), joi, pe ''Estadio Nacional'' din Brasilia, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, dar ambele echipe au părăsit competiția.
Lusitanii au obținut un succes de palmares prin autogolul lui John Boye (min. 31) și Cristiano Ronaldo (min. 80), care însă a ratat numeroase ocazii în acest meci. Pentru africani a înscris golgheterul Asamoah Gyan (min. 57).
Decisă să schimbe impresia lăsată în primele două meciuri din grupă, Portugalia a început foarte bine, iar starul Cristiano Ronaldo a trimis mingea în transversală în minutul 6, încercând să-l surprindă pe portarul Dauda.
Ronaldo și goalkeeper-ul ghanez au avut un veritabil duel, dar africanul nu a putut fi învins nici în minutul 12, din lovitură liberă de la 25 de metri. Căpitanul Seleccao a irosit o ocazie uriașă în minutul 19, când a reluat cu capul centrarea lui Joao Pereira, dar pe direcția lui Dauda, care a salvat golul.
Prima ocazie a Ghanei a venit în minutul 20, când Beto (ex-CFR Cluj) s-a opus providențial golului în fața lui Gyan. Căpitanul ghanez s-a remarcat și în minutul 23, dar Beto nu a avut emoții așa mari.
Portugalia a deschis scorul în minutul 31, cu șansă, centrarea lui Miguel Veloso fiind trimisă în propria poartă de John Boye, în încercarea de a respinge balonul: 1-0.
Imediat lusitani au irosit oportunitatea de a se desprinde, Dauda respingând un nou șut al lui Ronaldo (32), după care Ruben Amorim (34) a tras în plasa laterală.
''Black Stars'' au mai avut și ei o situație notabilă, în minutul 40, când Atsu a trecut de Joao Pereira, dar șutul său s-a dus alături de poartă.
La reluare, ghanezii, fără Muntari și Boateng, excluși din lot, au avut o ocazie destul de bună, prin Asamoah Gyan, al cărui șut s-a dus puțin pe lângă țintă (50).
În cele din urmă, africanii au egalat, în min. 57, când Gyan a fost găsit liber în marginea careului de Kwadwo Asamoah și a marcat cu capul: 1-1.
Portugalia a acuzat golul primit și Ghana a fost aproape de a prelua conducerea, dar Waris a trimis cu capul din câțiva metri pe lângă poartă (61).
Ambele echipe au căutat golul victoriei, dar acțiunile au fost precipitate și nu au reușit că creeze pericol real la poarta adversarei. Ronaldo a reușit să aducă Portugalia în avantaj în minutul 80, sancționând o greșeală a portarului Dauda, care a respins greșit o minge înaltă: 2-1.
Wakaso, la prima atingere de balon, a tras pe lângă poartă (82), după care Ronaldo a ratat incredibil ocazia de a realiza ''dubla'', șutând în portarul Dauda (83).
Ronaldo a mai ratat încă două ocazii în prelungiri (90+1, 90+2), confirmând forma slabă a sa și a echipei sale la acest Mondial, pe care îl părăsesc pe ușa din dos.
Au evoluat echipele:
- Portugalia: Beto (Eduardo ‘89) — Joao Pereira (Silvestre Varela ‘61), Pepe, Bruno Alves, Miguel Veloso — Joao Moutinho, William Carvalho, Ruben Amorim — Nani, Eder (Vierinha ‘69), Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecționer: Paulo Bento.
- Ghana: Fatawu Dauda — Harrison Afful, John Boye, Jonathan Mensah, Kwadwo Asamoah — Christian Atsu, Mohamed Rabiu (Acquah Afriye ‘76), Emmanuel Agyemang Badu, Andre Ayew (Mubarak Wakaso ‘81) — Abdul Majeed Waris (Jordan Ayew ‘71), Asamoah Gyan (căpitan). Selecționer: James Kwesi Appiah.
- Arbitru: Nawaf Shukralla; Yaser Tulefat, Ebrahim Saleh (toți din Bahrain); arbitru de rezervă: Wilmar Roldan (Columbia).
- Cartonașe galbene: Afful (39), J. Ayew (78), MOutinho (90+4).
Clasamentul final al grupei G arată astfel:
1. Germania                 3          2          1          0          7-2                   7
2. SUA                        3          1          1          1          4-4                   4
3. Portugalia                3          1          1          1          4-7                   4
4. Ghana                      3          0          1          2          4-6                   1

* Ultimele meciuri din grupa H, primele partide din optimile

Joi seara, 26 iunie, ultimele meciuri din faza grupelor, în direct pe TVR 1 şi TVR 2, sunt următorele:
- Ora 23.00: Coreea de Sud — Belgia (la Sao Paulo) şi Algeria — Rusia (la Curitiba), ambele în Grupa H.
Optimile de finală vor debuta sâmbătă, 28 iunie, cu meciurile BRAZILIA - CHILE (la Belo Horizonte, de la ora 19.00) şi COLUMBIA - URUGUAY (la Rio de Janeiro, de la ora 23.00).
Duminică, 29 iunie, sunt programate alte două partide eliminatorii din optimi, astfel: OLANDA - MEXIC (la Fortaleza, de la ora 19.00) şi COSTA RICA - GRECIA (la Recife, de la ora 23.00). Vineri este zi de pauză la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia.
(Sursa: Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu