marți, 24 iunie 2014

La CM fotbal – Brazilia 2014: Italia, eliminată din competiţie!



Uruguay-Italia 1-0 (Sursa foto: UEFA)

Echipa Uruguayului a învins Italia cu scorul de 1-0 (0-0), marți, pe ''Arena das Dunas'' din Natal, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia și s-a calificat în optimile de finală ale competiției în dauna “squadrei azzurra”.
Unicul gol al partidei a fost marcat de Diego Godin (min. 81), Uruguayul terminând pe locul secund în grupă, astfel că în optimi vor întâlni câștigătoarea Grupei C, probabil Columbia.
Uruguay a aliniat aceeași formație ca în partida cu Anglia, dar la italieni au rămas pe banca de rezerve De Rossi (accidentat), Candreva sau Thiago Motta.
Ambele echipe și-au asumat puține riscuri, chiar dacă sud-americanii aveau nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Italia a avut inițiativa și a încercat să creeze pericol la poarta lui Muslera, dar atacurile ''azzurrilor'' s-au oprit invariabil la 20-30 de metri de poarta uruguayană.
Cea mai bună situație a echipei lui Prandelli a fost o lovitură liberă bătută de Pirlo de la mare distanță, dar Musler a fost atent și a scos de sub transversală (12).
Campioana Americii de Sud a încercat să speculeze în atac orice șansă ivită prin Cavani și Suarez, dar aceștia au beneficiat de puține mingi. Singurele emoții la poarta lui Buffon s-au consumat în minutul 33, când portarul lui Juventus a blocat șuturile lui Suarez și Lodeiro.
La reluare, cei care au fost mai insistenți au fost uruguayenii, dar meciul a fost în continuare foarte fragmentat.
Cristian Rodriguez a tras dezamăgitor după o combinație frumoasă cu Suarez (58). Peste doar un minut (59), situația din teren s-a schimbat, când Marchisio a fost eliminat pentru o intrare brutală la Arevalo Rios.
Uruguayul a atacat în valuri, iar Buffon a fost obligat la o intervenție de senzație în fața lui Suarez (66).
Meciul a fost tot mai tensionat, urât pe alocuri, Suarez și Chiellini fiind protagoniștii unui episod neplăcut, cu sud-americanul mușcându-l pe italian de umăr, în timp fundașul italian a replicat cu o lovitură (79).
Echipa ''Celeste'' a deschis scorul în minutul 81, prin Diego Godin, în urma unui corner: 0-1. Acest gol, reușit de eroul lui Atletico Madrid, cel care i-a adus titlul în Spania, a fost decisiv pentru soarta partidei și a calificării.
Finalul a fost dramatic, cu italienii căutând egalarea în zece oameni, dar nu au reușit-o și au fost eliminați din faza grupelor pentru al doilea Mondial consecutiv.
Au evoluat echipele:
- Italia: Gianluigi Buffon (căpitan) — Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini — Matteo Darmian, Marco Verratti (Thiago Motta ‘75), Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Mattia De Sciglio — Ciro Immobile (Antonio Cassano ‘71), Mario Balotelli (Marco Parolo ‘46). Selecționer: Cesare Prandelli.
- Uruguay: Fernando Muslera — Martin Caceres, Diego Godin (căpitan), Jose Maria Gimenez, Alvaro Pereira (Christian Stuani ‘63) — Alvaro Gonzalez, Egidio Arevalo Rios, Cristian Rodriguez (Gaston Ramirez ‘78) — Nicolas Lodeiro (Maximiliano Pereira ‘46) — Luis Suarez, Edinson Cavani. Selecționer: Oscar Washington Tabarez.
- Arbitru: Marco Rodriguez; arbitri asistenți: Marvin Torrentera, Marcos Quintero (toți din Mexic); arbitru de rezervă: Mark W. Geiger (SUA).
- Cartonașe galbene: Balotelli (22), Arevalo Rios (46), De Sciglio (77), Muslera (90+1).
- Cartonaș roșu: Marchisio (59).

* Tot în grupa D: Costa Rica - Anglia 0-0


Echipele Costa Rică și Angliei au terminat la egalitate, 0-0, marți pe stadionul ''Mineirao'' din Belo Horizonte, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.
Costa Rica a câștigat Grupa D și va juca în optimile de finală cu echipa clasată pe locul secund în Grupa C, în timp ce Anglia părăsește competiția cu un singur punct în cont.
Costa Rica a început fără Umana și Bolanos, menajați, în timp ce Hodgson i-a lăsat pe banca de rezerve pe Johnson, Baines, Jagielka, Gerrard, Rooney, Welbeck, Sterling sau Henderson, titulari în meciurile anterioare.
Latino-americanii au avut prima șansă de gol a partidei, în chiar minutul 2, când șutul lui Joel Campbell a fost deviat periculos pentru propria poartă de Cahill.
Anglia, remaniată serios de Hodgson, a controlat jocul în cea mai mare parte a sa, iar Sturridge a avut cele mai mari ocazii: în min. 12 a tras de la marginea careului, dar mingea a șters bara, apoi a fost blocat de Duarte în 6 metri (27), pentru ca în min. 35 să trimită peste poartă cu capul din 5 metri.
Costa Rica, care a mai irosit o mare șansă de gol, în min. 23, prin Borges — șut-centrare din din lovitură liberă, iar mingea a lovit transversala—, a avut o posesie mai bună în finalul primei reprize.
Același Sturridge a fost blocat in extremis de portarul Navas în debutul reprizei secunde (49). Atacantul lui Liverpool a mai irosit o mare ocazie, cu nonșalanță, în minutul 65. Rooney a căutat și el golul, dar Navas a respins peste bară (80).
Meciul s-a încheiat cu rezultat ''alb'', englezii completând astfel evoluția sub așteptări la acest Mondial, în care au terminat pe ultimul loc în grupă.
Au evoluat echipele:
- Costa Rica: Keylor Navas — Cristian Gamboa, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Roy Miller, Junior Diaz — Bryan Ruiz (căpitan), Celso Borges (Michael Barrantes ‘78), Yeltsin Tejeda — Randall Brenes (Christian Bolanos ‘59), Joel Campbell (Marco Urena ‘65). Selecționer: Jorge Luis Pinto.
- Anglia: Fraser Forster — Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw — Frank Lampard (căpitan), Jack Wilshere (Steven Gerrard ‘73) — James Milner (Wayne Rooney ‘76), Ross Barkley, Adam Lallana (Raheem Sterling ‘62) —Daniel Sturridge. Selecționer: Roy Hodgson.
- Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria); arbitri asistenți: Redouane Achik (Maroc), Abdelhak Etchiali (Algeria); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran).
- Cartonașe galbene: Barkley (53), Lallana (57), G. Gonzalez (60).
Clasamentul final al Grupei D se prezintă astfel:
1. Costa Rica               3          2          1          0          4-1                   7
2. Uruguay                  3          2          0          1          4-4                   6
3. Italia                        3          1          0          2          2-3                   3
4. Anglia                     3          0          1          2          2-4                   1
De la ora 23.00, în direct pe TVR 1 şi TVR 2 se dispută partidele Japonia — Columbia (la Cuiaba) şi Grecia — Cote d'Ivoire / Coasta de Fildeş (la Fortaleza), din ultima rundă a Grupei C.
(Sursa: Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu