miercuri, 18 iunie 2014

Opt medalii ieşene la Memorialul de box “Grigore Vlad” de la Sighetu Marmaţiei

La 9 ani de la dispariţia regretatului antrenor şi boxer Grigore Vlad, foştii săi elevi, Adrian Şteţca şi Claudiu Rîşco, reprezentanţi ai Clubului Sportiv Şcolar Sighetu Marmaţiei, respectiv CSŞ Club Box „Lauruc” şi cu sprijinul primarului Ovidiu Nemeş au organizat în perioada 13-14 iunie 2014 prima ediţie a Memorialului „Grigore Vlad”. Ediţia inaugurală a Memorialului Grigore Vlad a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului mare antrenor şi boxer din Sighet, după care, actualul primar Ovidiu Nemeş a menţionat: „E un moment în care trebuie să ne aducem aminte cine a fost Grigore Vlad. E un moment frumos, vreau să vă spun că şi eu am practicat acest sport mai bine de patru ani şi jumătate şi am avut ocazia să-l cunosc personal pe Grigore Vlad. Le doresc tuturor participanţilor mult succes în această competiţie”.
De remarcat că, printre invitaţii de seamă ai acestui turneu s-a numărat şi campioana mondială şi europeană la atletism, Monica Iagăr, aceasta fiind suprinsă în mod plăcut de evenimentul care s-a desfăşurat în Sighetu Marmaţiei.
La invitaţia CSŞ Sighetu Marmaţiei, secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Branzei) a participat şi ea cu 8 pugilişti la Memorialul “Grigore Vlad”, de la Sighetu Marmaţiei. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul financiar al cluburilor CFR Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi al omului de afaceri ing. Nelu Melinte, un mare iubitor al sportului cu mănuşi. 
La finalul competiţiei pugilistice de la Sighetu Marmaţiei, la mai multe categorii de vârstă şi greutate, sportivii ceferişti ieşeni au obţinut următoarele rezultate:
- Cat. 25 kg: Roman Ionuţ  (născut în anul 2005) - Locul 1;
- Cat. 32 kg: Ferariu Denis (2002) - Locul 1;
- Cat. 56 kg: Bucos Nicuşor (1998) - locul 1;
- Cat. 64 kg: Mazdrag Ionuţ (2000) - locul 1;
- Cat. 46 kg: Bârjoveanu Dănuţ (2004) - locul 2;
- Cat. 66 kg: Sandu Florin (1998) - locul 3;
- Cat. 64 kg: Postică Andrei (1996) - locul 2;
- Cat. 81 kg: Luca Gheorghiţă (1996) - locul 2.
În continuare, analizând comportarea propriilor elevi la turneul de la Sighetu Marmaţiei, antrenorul emerit Nicu Brânzei ne-a declarat: “Evoluţia sportivilor noştri a fost de excepţie, având în vedere că sunt la primele lor  meciuri cu public şi mai sunt şi televizaţi. La categoriile lor de greutate, Roman Ionuţ şi Ferariu Denis au prezentat spectatorilor o adevarată lecţie de box, primul prin frecvenţa loviturilor variate cu revenire, al doilea prin eschivele laterale şi rotative, care au făcut ca adversarul să lovească în gol şi să nu-şi găsească ţinta. Roman Ionuţ a fost şi vedeta Memorialului, el făcând poze cu toţi antrenorii şi spectatorii, fotografiile fiind postate apoi şi pe Facebook. În concluzie sper ca ei să fie înlocuitorii lui Tudor şi Alexandru Marin, iar în 2-3 ani să ocupe locul 1 la categoriile lor, la nivel naţional.
Alti doi sportivi care au impresionat şi au ocupat locul 1 au fost Bucoş Nicuşor şi Mazdrag Ionuţ. Bucoş, prin alonja sa, a pistonat foarte bine cu directa cu braţul din faţă, iar Mazdrag s-a remarcat prin combativitatea sa, cu serii de directe.
Îl mai menţionez la categoria copii şi pe Bârjoveanu Dănuţ, care în ciuda greutătii sale, cam scund şi fără alonjă, născut în 2004, a dat dovadă de un adevărat luptator şi a rezistat foarte bine la schimburile de lovituri, fiind tot timpul în ofensivă şi pistonând foarte bine cu braţul din faţă, el ocupând la final locul 2. Juniorul Sandu Florin, în ciuda alonjei şi după cum a început meciul cu adversarul său, unde se vedea clar câştigător, s-a mulţumit doar cu locul 3, după ce a recepţionat un upercut de stânga în ficat, la un clinci, ceea ce a făcut ca el să nu mai poată continua lupta în ring.
La tineret, s-a văzut clar lipsa de meciuri a sportivilor Luca Gheorghiţă şi Postică Andrei, care au pierdut finalele categoriilor la care au participat şi au obţinut locul 2”. În final, acelaşi Nicu Brînzei a mai spus: “Făcând analiza la cald a fiecărui sportiv ieşean participant la turneu, concluzia finală e că ne trebuie mult mai multe meciuri în picioare şi că evoluţia lor a fost totuşi peste aşteptări, în special în modul de abordare a fiecărui meci, prin dăruire, mai puţin experienţă competiţională.
Dacă vom găsi un sponsor care să-i vadă la lucru şi să investească în aceşti  sportivi, eu cred ca boxul ieşean a avut, are şi va avea un cuvânt de spus. De menţionat în mod special sportivul Luca Gheorghiţă, care la 18 ani are un fizic de invidiat şi are şi calitati deosebite, iar dacă se va pregăti foarte bine, nu peste mult timp va deveni un boxer de rezonanţă la categoria 81 Kg”.

* Box profesionist la Sighetu Marmaţiei


În cadrul Memorialului „Grigore Vlad” a avut loc şi un meci de box profesionist dintre Florin Stan şi Andrei Şugăr, partidă la care publicul sighetean s-a bucurat de fiecare reuşită a lui Florin Stan. Sportivul din Baia Mare, Andrei Şugăr, la 26 de ani cântăreşte 112 kilograme şi este neînvins în partidele oficiale.  Născut în comuna Săpânţa, Florin Stan este multiplu campion naţional şi campion european. La 28 de ani, Florin cântăreşte 102 kilograme şi este legitimat la CSŞ Box Club Lauruc. Înaintea partidei s-a intonat imnul României pentru Andrei Şugăr şi imnul rutenilor pentru Florin Stan. Chiar dacă partida a fost programată în 12 reprize a câte 3 minute, Florin Stan l-a învins pe Andrei Şugăr după trei runde, spre bucuria celor prezenţi în Sala Polivalentă din Sighet, care a fost neîncăpătoare, a mai menţionat publicaţia MARAMEDIA.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu