marți, 3 iunie 2014

Perechea Bogdan Ionuţ Apostol-Nicolae Frunză, eliminată greu de la Roland Garros !


Sursa foto: ATP
Marţi seara, în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, în turul al doilea al probei de dublu în competiţia juniorilor s-a disputat meciul Martin Blasko / Alex Molcan (Slovacia) – Bogdan Ionuţ Apostol / Nicolae Frunză (România) 6-7 (4/7), 7-5 (10-8 în super-tiebreak). Meciul a durat 89 minute (40+37+12) şi a fost de un real dramatism. În super-tiebreak românii au recuperat de la 1-5, 3-6, 5-8 şi 7-9 la 7-8 şi apoi la 8-9, dar ultimul punct a fost reuşit de cuplul slovac, care ajunge astfel în sferturile de finală ale turneului de dublu juniori !
Pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, legitimat în prezent la CSM Paşcani, dar care a început tenisul de performanţă la CS CFR Iaşi) a fost al treilea meci într-un turneu de Grand Slam, după primul pierdut în proba de simplu şi al doilea câştigat în proba de dublu, toate la Roland Garros - 2014.
A fost o experienţă extrem de utilă pentru debutantul Bogdan Ionuţ Apostol, care în afară de a juca tenis pe celebrele terenuri de la Roland Garros a fost şi un împătimit spectator la o mulţime de partide ale turneului de Grand Slam din capitala Franţei, tocmai pentru a “fura meserie” de la celelalte vedete de top din lumea sportului alb !
Vă reamimtim că în meciurile precedente, de ieri, de la Roland Garros, tenismenul ieşean a reuşit următoarele rezultate:
- Simplu juniori (turul I):  
Bogdan Ionuţ Apostol (România) – Andrey Rublev (Rusia, nr. 4) 7-5, 1-6, 5-7 (După ce Apostol jr a condus cu 5-2 în setul decisiv şi a avut şi două mingi de meci !!!)
- Dublu juniori (turul I):
Bogdan Ionuţ Apostol / Nicolae Frunză (România) - Michael Mmoh / Francis Tiafoe (SUA, nr. 2) 6-4, 7-5.
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol va urma turneul ITF de la Cluj, Campionatele Europene de tenis pentru juniori, poate şi turneul de Grand Slam de la Wimbledon, dar cu siguranţă va ajunge în august 2014 la arenele CFR Iaşi, deci la el acasă, pentru turneul ITF de 15.000 dolari – Trofeul Municipiului Iaşi. Tot la turneul internaţional de tenis ieşean şi-au anunţat participarea şi alţi doi foşti componenţi ai clubului gazdă, CFR Iaşi, ei fiind Teodor Leahu (în prezent la CS Dafora Mediaş) şi Alexandru Tudurache (în prezent antrenor la “Ioannides Tennis Academy” de la Limassol, din Cipru).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu