duminică, 6 iulie 2014

Andreea Amalia Roşca produce marea surpriză la arenele de tenis CFR Iaşi


Andreea Amalia Roşca la arenele CFR Iaşi

Sâmbătă, pe 5 iulie, la arenele de tenis CFR Iaşi au debutat întrecerile din calificările Trofeului Municipiului Iaşi la tenis, un turneu din cadrul circuitului mondial feminin ITF cu premii de 10.000 dolari. Până în prezent s-au disputat 24 partide, 8 din turul I şi alte 16 din turul al II-lea al tabloului la care s-au înscris 40 de sportive din România, Ucraina, Franţa, Rep. Moldova, Rusia, Italia, Israel, Slovacia şi Canada.
Ieri, ieşeanca Delia Ioana Ciobanu (16 ani), de la CS CFR Iaşi, a fost învinsă clar, cu 6-0, 6-2, de mai galonata Raluca Ciufrilă (17 ani, de la SCM Deva), într-o partidă contând pentru turul al doilea. Tot în turul secund, prima favorită din calificări, Andreea Ghiţescu (17 ani) i-a lăsat adversarei Blanca Elena Butnaru (17 ani) un singur game în cele două seturi disputate, după victoria cu 6-1, 6-0 !
Astăzi, în turul secund, românca Agnes Szatmari (27 ani), fostă în urmă cu câţiva ani pe locul 187 WTA a fost învinsă de “puştoaica” de numai 15 ani, Andreea Amalia Roşca (CS AS Club Politehnica Bucureşti), cu 6-3 în setul decisiv.
Rezultatele de duminică, 6 iulie, au fost:
- Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (ROU): 6-3, 6-2 cu Mariana GALBEN (MDA);
- Ioana GUNA (ROU): 6-1, 6-3 cu Raluca Adriana BELEHUZ (ROU);
- Ioana TOANCHINA (ROU): 6-3, 6-1 cu Roxana Elena ŞIŞU (ROU);
- Lorena CONSTANTIN (ROU): 6-1, 6-0 cu Teona VELEHORSCHI (CANADA, dar născută la Iaşi, la maternitatea din Elena Doamna în urmă cu 17 ani, după spusele părinţilor);
- Sarlota CESNEKOVA (SVK): 6-0, 6-1 cu Ioana Florentina POPESCU (ROU);
- Daniela CIOBANU (MDA): 6-1, 6-0 cu Iulia TRUCĂ (ROU);
- Andreea Amalia ROŞCA (ROU): 6-4, 3-6, 6-3 cu Agnes SZATMARI (ROU), în marea surpriză a zilei !!!
- Federica PRATI (ITA): 6-1, 6-0 cu Ioana GHEORGHIŢĂ (ROU).

* Luni, 7 iulie, ultima zi a calificărilor, dar şi ziua conferinţei de presă oficiale a competiţiei

Luni se vor juca finalele din calificări, opt la număr, iar învingătoarele vor promova pe tabloul principal al probei de simplu de “32”, acolo unde prima favorită este românca Irina Maria Bara, locul 490 WTA.
Meciurile de mâine încep la ora 10.00, după următorul program:
Terenul 1:
- Andreea GHIŢESCU [nr. 1] - Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ             
- Ylona-Georgiana GHIOROAIE - Ioana GUNA      
- Simona IONESCU - Andreea Amalia ROŞCA        
Terenul 2:
- Ioana TOANCHINA - Valeria PATIUK (Israel)   
- Sarlota CESNEKOVA (Slovacia) - Andreea CULA           
Terenul 4:
- Oana GAVRILĂ - Lorena CONSTANTIN             
- Daniela CIOBANU (Rep. Moldova) - Raluca CIUFRILĂ              
- Federica PRATI (Italia) - Mădălina GRIGORIU
Tot luni, de la ora 17.00, la restaurantul clubului sportiv CFR Iaşi, din incinta bazei sportive cu acelaşi nume, va avea loc conferinţa de presă oficială a turneului, unde se vor comunica şi meciurile din turul I de pe tablourile principale de simplu şi dublu feminin, în urma tragerilor la sorţi de luni după-amiază.
Directorul turneului ieşean este antrenorul Vergil Aghion, de la CS CFR Iaşi, iar supervisorul ITF este bucureşteanul Mihai Dumitrescu. Din brigada de arbitri mai fac parte Elek Benedek, ieşeanul Dan Bosoiu, francezul Herve Madramany, Andreea Ungur, care este sora tenismenului român Adrian Ungur, Răzvan Bucuroiu şi Dorin Ursu.
Turneul IFT feminin de la arenele CFR Iaşi este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Una dintre participantele de pe tabloul principal va fi Elena Gabriela Ruse (16 ani), recent semifinalistă la Wimbledon, în proba junioarelor, o demnă urmaşă a Simonei Halep. Dar şi constănţeanca Cristina Mădălina Stancu (24 ani, revenită de la un Colegiul universitar din SUA, unde a fost partenera de dublu pe terenurile de tenis ale ieşencei Ştefania Hristov), care a făcut antrenamente comune cu Simona Halep, pe Litoral, în anii din urmă.

* Bogdan Ionuţ Apostol a revenit la arenele CFR Iaşi


Bogdan Apostol şi Dan Teodorescu
De la Wimbledon, unde a avut evoluţii promiţătoare la debut pe iarbă în cadrul turneului de Grand Slam din Anglia, a revenit astăzi acasă şi juniorul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani), care a dorit să vizioneze şi câteva meciuri feminine din cadrul competiţiei, dar să facă şi un mic antrenament pe arena unde a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână, sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion.
În perioada 9-17 august 2014, la arenele CFR Iaşi va avea loc turneul masculin din circuitul mondial ITF, cu premii de 15.000 dolari, acolo unde Bogdan Ionuţ Apostol va fi şi pe post de participant la competiţie. De menţionat că în urmă cu câteva luni, în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale de tenis (Under 18) de la Bucureşti, în proba de dublu mixt a evoluat şi cuplul Bogdan Ionuţ Apostol-Elena Gabriela Ruse, ambii jucând apoi la Roland Garros şi Wimbledon, în proba juniorilor şi respectiv junioarelor. “Vom fi prezenţi amândoi la turneele ITF de la Iaşi, Ruse săptămâna viitoare, eu în luna august. Sper să ajungem cât mai sus la Trofeul Municipiului Iaşi, la turneul unde eu mă simt întotdeauna cel mai bine, ca la mine acasă !”, ne-a mărturisit Bogdan Ionuţ Apostol, clasat acum pe locul 52 în clasamentul mondial ITF al juniorilor.

* Aghion cel mic, două victorii importante la Bucureşti

Au debutat astăzi, 6 iulie, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, Campionatele Naţionale Individuale de Vară la tenis, pentru categoria de vârstă 12 ani. Răzvan Aghion (10 ani şi 7 luni, însoţit în Capitală de mama şi antrenoarea Raluca Aghion) a evoluat duminică, cu mult succes în primul tur al probelor de simplu şi dublu. Au fost consemnate rezultatele:
- Simplu: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) – Vlad Petcu (CS Sport 4 Fun Timişoara) 3-6, 6-4, 6-4. De remarcat că Petcu a condus cu 5-0 în primul set şi cu 4-3 în setul secund, dar Aghion jr a avut tăria să revină în meci şi să câştige !
- Dublu: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Ştefan Scurtu (CSM Oneşti) – Alexandru Dică / Tudor Petrec (CS Tenis Masters Bucureşti) 6-4, 7-5.
Referitor la partida din cadrul probei de dublu, Raluca Aghion ne-a declarat: “În setul al doilea, adversarii noştri au condus cu 5-2, dar Răzvan şi Ştefan au făcut apoi un meci formidabil şi au câştigat partida. Au fost şi unele conflicte în acest joc, după ce cei doi copii din Bucureşti au început să-i şicaneze pe ai noştri, cu acele aere de... Capitală ! Noroc că arbitra Diana Bogolea, din Braşov, a intervenit la timp şi a liniştit spiritele. Şi eu şi mama lui Ştefan îi mulţumim mult. Pentru Răzvan va fi totuşi un turneu greu, el este mai mic ca vârstă faţă de ceilalţi jucători participanţi, dar va fi un turneu din care va avea multe de învăţat !”.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu