marți, 15 iulie 2014

Câştigătoarea Trofeului Municipiului Iaşi vrea să ajungă în primele zece tenismene ale lumii


Oana Georgeta Simion

Cristina Mădălina Stancu şi Oana Georgeta Simion şi-au împărţit victoriile la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, primul turneu ITF din acest an găzduit de arenele CFR Iaşi.
Dacă Cristina Mădălina Stancu, alături de Raluca Elena Platon, a câştigat finala probei de dublu, cu 2-6, 6-4 [10-6] în faţa perechii Oana Georgeta Simion / Gabriela Talabă, în finala probei de simplu Simion (doar 18 ani) a furnizat marea surpriză a competiţiei şi a învins-o pe Stancu (24 ani) cu 6-2, 6-1 !
Cele două finaliste ale probei de simplu au ajuns la turneul organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi au ajutorul a două wild-carduri, Oana primind unul din partea FR Tenis, iar Cristina din partea Clubului Sportiv CFR Iaşi.
La finalul competiţiei, în direct pe postul de televiziune TELE M Iaşi, cel care a transmis pe micul ecran cele două finale mai sus amintite, au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Oana Georgeta Simion:
"E primul meu turneu câştigat şi sper să fie şi mai multe. Am muncit foarte mult şi voi munci în continuare. Şi în finala de dublu am fost foarte aproape să câştigăm, dar n-a fost să fie. Îmi pare bine că s-a întâmplat în finala de simplu, care e mai importantă pentru mine. Îmi doresc să ajung cât mai sus, în primele 10 WTA şi sper să joc la cât mai multe turnee de Grand Slam";
- Cristina Mădălina Stancu (care a revenit în circuitul ITF după o pauză de 4 ani timp în care a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism de la A @ M Texas University din SUA şi a făcut pereche în echipa de tenis a Colegiului american cu ieşeanca Ştefania Hristov): "A fost o săptămână foarte frumoasă, am avut ceva emoţii şi am fost şi puţin obosită, am avut meciuri destul de grele înainte de finală şi m-am resimţit un pic, dar nu sunt atât de dezamăgită. Mă bucur că am ajuns până aici şi sper să am parte de mai multe finale, cât mai multe câştigate !”.
Din păcate, fiind finalistă la Iaşi, Cristina Mădălina Stancu nu a putut participa la viitorul turneu ITF de la Galaţi, din această săptămână, deoarece ea nu a mai primit wild-cardul promis de organizatori şi nici “Excepţia Specială” de participare care a ajuns la Oana Georgeta Simion şi Andreea Ghiţescu. 
În perioada următoare, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui două turnee pentru sportivii amatori, din circuitul naţional “Tenis Partener”, programate în perioadele 18-20 iulie (turneu GOLD) şi 25-27 iulie (turneu SILVER).
În intervalul de timp 9-17 august 2014, tot la arenele CFR Iaşi va avea loc un nou turneu internaţional din circuitul mondial ITF, denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”, de data aceasta în competiţia masculină şi cu premii de 15.000 dolari.

* De pe malurile Bahluiului pe cele ale Dunării

De la Iaşi, caravana tenisului feminin la nivel internaţional s-a mutat la Galaţi, acolo unde, în perioada 12-20 iulie, este programat turneul denumit “TROFEUL MUNICIPIULUI GALAŢI - VIVA TENIS CLUB”.
Supervisorul ITF al turneului de pe malurile Dunării este bucureşteanul Mihai Dumitrescu, care a fost pe “baricade” şi la turneul de la arenele CFR Iaşi, iar directorul de turneu este Florin Sipoş.
Prima favorită a turneului gălăţean este localnica Patricia Maria Ţig (19 ani, locul 352 WTA), care a primit un wild-card de participare pe tabloul principal. Ceilalţi capi de serie la simplu sunt: 2 – Eva Wacanno (Olanda); 3 – Irina Maria Bara; 4- Elena Bogdan; 5 – Raluca Elena Platon; 6 – Eleanor Dean (Marea Britanie); 7 – Nicoleta Cătălina Dascălu; 8 – Chloe Paquet (Franţa).
Au primit wild-carduri de participare la simplu, în afară de Patricia Maria Ţig, jucătoarele Georgia Andreea Crăciun, Ioana Ducu şi Yasmin Gulman (Turcia).
În proba de dublu, prima pereche favorită este Irina Maria Bara (România) / Eva Wacanno (Olanda). Tot la dublu, prin lipsa partenerei tradiţionale deja Cristina Mădălina Stancu (care a fost nevoită să se retragă de la turneu), bucureşteanca Raluca Elena Platon face pereche de data aceasta cu Raluca Ciufrilă. Finalista de la Iaşi, Oana Georgeta Simion / Gabriela Talabă va continua împreună şi la turneul de pe malurile Dunării.
Luni, pe 14 iulie, la Galaţi s-au jucat finalele din calificări, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- Cristina ENE (ROU) [1] - Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (ROU) 6-1, 6-1;
- Federica PRATI (ITA) - Mallaurie NOEL (FRA) 4-6, 7-5, 6-1;
- Ana Bianca MIHĂILĂ (ROU) [3] - Oana GAVRILĂ (ROU) 6-2, 6-4;
- Alice BACQUIE (FRA) [4] - Agnes SZATMARI (ROU) 6-4, 7-6 (1);   
- Daniela CIOBANU (MDA) - Ingrid-Alexandra RADU (ROU) [5] 3-6, 6-4, 6-3;
- Simona IONESCU (ROU) [6] - Raluca CIUFRILĂ (ROU) 6-3, 6-3;
- Martina SPIGARELLI (ITA) [9] - Cristina MOROI (ROU) [7] 6-2, 6-3;  
- Gabriela DUCA (ROU) [8] - Marina COZAC (USA) 6-2, 6-7 (2), 6-1.
Marţi, la turneul feminin ITF de la Galaţi sunt programate 13 partide, 5 în primul tur al probei de simplu şi 8 în primul tur al probei de dublu.
Până în acest moment, rezultatele LIVE sunt următoarele: Victoria Muntean (Franţa) – Lenka Wenerova (Slovacia) 0-4 (retragere Muntean din motive medicale); Gabriela Talabă – Eleanor Dean (Marea Britanie) 4-6, 6-5 (...); Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova) – Eva Wacanno (Olanda) 6-2, 6-6 (...).
De la ora 14.00, Raluca Elena Platon se va confrunta astăzi, în primul tur al probei de simplu, cu jucătoarea Camelia Elena Hristea. Iar miercuri, Oana Georgeta Simion (SE) va întâlni pe Nicolate Cătălina Dascălu (nr. 7).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu