marți, 29 iulie 2014

Ceferistul Răzvan Aghion cucereşte “Cupa Municipiului Roman” la tenis


Răzvan "Ioan" Aghion

În aceste zile, în organizarea TCM Roman s-au desfăşurat întrecerile din cadrul Cupei Municipiului Roman la tenis, un concurs la nivel naţional pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 14 ani, la băieţi şi fete.
Însoţit de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, tânărul tenismen Răzvan Aghion (10 ani şi 8 luni) a concurat la categoria 12 ani, acolo unde turneul a fost împărţit pe două grupe preliminare, la care au participat 8 tineri jucători.
În grupa I, după 3 victorii categorice – 6-0, 6-2 cu Petru Doboş (CS Atletic Roman), 6-1, 6-0 cu Matei Moisa (TCM Roman) şi 6-0, 6-0 cu Matei Băncescu (CS Atletic Roman) -  Răzvan Aghion, legitimat la CS CFR Iaşi, a disputat astăzi, 29 iulie, finala categoriei 12 ani, împotriva lui Tudor Livezeanu (Kim Star Piatra Neamţ), cel care a câştigat grupa a II-a preliminară tot cu un maxim de 3 victorii. După o întrecere fără istoric, ieşeanul Răzvan Aghion s-a impus cu 6-0, 6-1 în faţa lui Tudor Livezeanu şi a dobândit trofeul pus în joc la categoria sa de vârstă.
Arbitrul principal al competiţiei de la Roman este ieşeanul Dan Bosoiu, iar directorul de turneu este localnicul Dorin Harabagiu.
Începând cu 2 august, Răzvan Aghion, însoţit de antrenoarea şi mama sa Raluca Aghion, va participa la Circuitul Naţional FRT - Cupa Municipiului Slobozia - Trofeul Ioan Pinter, la turneul de categoria A organiozat pentru categoria 12 ani.
În aceeaşi perioadă şi tot la arena care numără 9 terenuri de la CS Tenis Con Slobozia se desfăşoară turneul la nivel naţional pentru categoriile 10 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani şi seniori, la feminin şi masculin. Arbitrul principal va fi Cristian Ştefan, iar directorul turneului va fi Constantin Ştefan.

* Prinţul Constantin Sturdza doreşte să participe la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

După turneul de la Slobozia, Răzvan Aghion va reveni acasă, mai precis la arenele CFR Iaşi, pentru a se pregăti în continuare pentru a deveni din nou “copil de mingi” la marele turneu ITF masculin cu premii de 15.000 dolari (Trofeul Municipiului Iaşi), acolo unde primul favorit a rămas şi astăzi, 29 iulie, belgianul Kimmer Coppejans (20 ani, locul 204 ATP), cel care a câştigat în 2012 turneul juniorilor de la Roland Garros.
După cum ne-a declarat antrenorul federal Costel Curcă, la turneul ieşean doreşte să fie prezent şi jucătorul elveţian Constantin Sturdza, nepotul prinţului Dimitrie Sturdza şi fiul bancherului Erik Sturdza. El va primi un wild-card de participare din partea FR Tenis, aşa cum CS CFR Iaşi va acorda cele două wild-carduri pe tabloul principal, din partea clubului organizator, ieşeanului Bogdan Ionuţ Apostol şi bucureşteanului Tudor Cristian Şulea.
Astăzi, prin email, antrenorul Federico Torresi a solicitat pentru elevul său Gianluigi Quinzi (Italia, 18 ani, care a câştigat anul trecut turneul juniorilor de la Wimbledon, în prezent pe locul 309 ATP) un wild-card de participare la turneul “F 11” de la arenele CFR Iaşi, din perioada 9-17 august 2014. Epuizând deja cele două wild-carduri posibile pentru tabloul principal de simplu şi refuzând din această cauză alte multe solicitări din partea unor tenismeni români, conducerea CS CFR Iaşi i-a oferit lui Quinzi un ultim wild-card pe tabloul de calificări, cu părere de rău că sportivul italian, din diferite motive numai de el ştiute, nu s-a înscris iniţial pe lista ITF pentru participarea la turneul ieşean, care are mare căutare în prezent, după cum se poate lesne observa !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu