sâmbătă, 12 iulie 2014

Finală de dublu, decisă doar în setul decisiv la arenele de tenis CFR Iaşi !



Prezent şi viitor la arenele CFR Iaşi: Raluca Platon şi Alexia Moisuc !

Vineri după-amiază, pe 11 iulie, arenele CFR Iaşi au găzduit prima finală a competiţiei internaţionale de tenis din circuitul mondial ITF, cea de dublu feminin din cadrul turneului denumit Trofeul Municipiului Iaşi.
Într-o finală pur românească, perechea Raluca Elena Platon / Cristina Mădălina Stancu s-a impus în faţa cuplului juvenil Oana Georgeta Simion / Gabriela Talabă (cap de serie nr. 4) doar în setul decisiv (în meci tie-break) cu scorul de 2-6, 6-4 [10-6].
Toată partida a durat 1 oră şi 25 minute, iar la un moment dat Simion şi Talabă îşi conduceau adversarele cu 6-2, 4-2 şi păreau că vor dobândi primul lor titlu din carieră, la doar 18 ani ca vârstă fiecare !
Nu a fost însă să fie, deoarece experienţa şi-a spus cuvântul şi în final Platon (21 ani) şi Stancu (24 ani) au egalat la seturi şi s-au impus în super tie-break (meci tie-break) cu scorul de 10-6, după o următoare evoluţie a scorului: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 4-3, 4-4, 7-4, 7-5, 9-5, 9-6, 10-6 ! Finala de dublu feminin a fost arbitrată excelent de ieşeanul Dan Bosoiu, din brigada de arbitrii a turneului ieşean mai fac parte românii Bogdan Nicolae şi Elek Benedek, dar şi francezul Herve Madramany, ultimul fiind delegat să arbitreze finala de simplu de duminică, 13 iulie, care va debuta la ora 11.00.
După meciul de dublu feminin a urmat festivitatea de premiere coordonată de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi). După prezentarea celor 10 copii de mingi, care au fost numiţi de organizatori “viitorii campioni ai tenisului românesc”, printre ei remarcându-i pe Tedy Cojocaru, Răzvan Aghion şi Andrei Murgeanu (toţi de la CS CFR Iaşi), dar şi pe Alexia Moisuc (8 ani şi 8 luni, de la CS Vergilius Iaşi), au urmat luările la cuvânt din partea oficialilor competiţiei.
Au adresat frumoase cuvinte de salut şi felicitări finalistelor şi organizatorilor arbitrul Elek Benedek, directorul Hotelului Moldova Iaşi (gazda sportivelor) Liviu Statache, Vlad Ghiorghieş (din partea sponsorului Rodotex Iaşi), ceferiştii Adrian Hristov (tatăl tenismenei Ştefania Hristov, cea care a făcut pereche pe terenurile de tenis ale A@M Texas University – SUA cu Cristina Mădălina Stancu), Vasile Botezatu (din partea CS CFR Iaşi) şi Vergil Aghion (antrenor de tenis la CS CFR Iaşi şi directorul turneului).
Au mulţumit apoi publicului, organizatorilor şi antrenorilor cele patru finaliste (Talabă, Simion, respectiv Platon, Stancu), după care Vergil Aghion, însoţit de... nepoţica Elena Aghion (4 ani şi 3 luni, cu siguranţă o viitoare tenismenă la CS CFR Iaşi) a oferit finalistelor diplome de excelenţă din partea DJST Iaşi. În continuare, Vlad Ghiorghieş a oferit finalistelor trofeele RODOTEX Iaşi, firma ieşeană fiind unul dintre sponsorii de bază ai competiţiei de mai mulţi ani !
Trofeele pentru locul 2, oferite de FR Tenis, au fost înmânate de Liviu Statache şi Adrian Hristov, iar cele pentru locul 1 au fost înmânate cîştigătoarelor Raluca Elena Platon şi Cristina Mădălina Stancu de Vasile Botezatu (de la CS CFR Iaşi şi Regionala CFR Infrastructură Iaşi) şi Graţiela Olteanu (de la firma Topkineto Iaşi).
A urmat apoi poza de grup, fotografiile cu fanii tenisului ieşean şi românesc, o importantă, ca durată, sesiune de autografe din partea finalistelor.
De menţionat că, în comentariul jurnalistului sportiv Cezar Florişteanu şi al antrenoarei de tenis Raluca Aghion, TELE M Iaşi a înregistrat şi redat finala de dublu feminin pe „micul ecran”, la puţine minute după terminarea ei, la fel urmând a se proceda şi cu finala probei de simplu.

* Trei românce şi o franţuzoaică, în careul de aşi al probei de simplu

Sâmbătă, 12 iulie, de la ora 10.00, pe terenul 1 al arenelor de tenis CFR Iaşi au fost programate semifinalele probei de simplu, după cum urmează:
-  Andreea Ghiţescu (România, venită din calificări, unde a fost prima favorită) – Oana Georgeta Simion (România, cu wild-card din partea FR Tenis) 4-6, 6-7 (5)
- Cristina Mădălina Stancu (România, cu wild-card din partea CS CFR Iaşi) – Camille Cheli (Franţa) 6-2, 6-3.
Finala probei de simplu este programată duminică, pe 13 iulie, de la ora 11.00, sub arbitrajul francezului Herve Madramany, între româncele Simion şi Stancu. Tot pe terenul 1, de la ora 10.00, în deschiderea finalei va avea loc un meci demonstrativ de tenis, dintre tinerii sportivi de la cluburile ieşene de profil.
Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin este o competiţie cu premii totale de 10.000 dolari, organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Pe durata turneului de la arenele CFR Iaşi, intrarea spectatorilor este liberă.

* Alexia Andreea Moisuc, evoluţie promiţătoare pe terenurile de tenis la doar 8 ani şi 8 luni !

Ieşeanca Alexia Andreea Moisuc, la doar 8 ani şi 8 luni, este o jucătoare de bază a Clubului Sportiv Vergilius Iaşi, care este în parteneriat cu CS CFR Iaşi. Sub comanda antrenorilor Raluca Aghion şi Vergil Aghion, Alexia este pe locul 33 în România la categoria 10 ani, dar are şanse să urce în ierarhia la zi, după evoluţia la Campionatul Naţional Individual de Vară – Under 10, din urmă cu câteva zile, de la Bucureşti. În primul tur de pe tabloul principal de „64” al probei de simplu, Alexia Moisuc s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2 în faţa jucătoarei Iulia Andreea Purcaru (Tenis Club AB.CE Bucureşti). În turul secund, Alexia Moisuc a avut nenorocul că joace cu „un cap de serie” şi a fost învinsă cu 1-6, 1-6 de către Ioana Teodora Sava (CS Vektor Sibiu). În finala de dublu de vineri, de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin, Alexia Moisuc a fost unul dintre copii de mingi ai meciului, în perioada de odihnă a stat, în tribunele arenei, alături de arbitrul internaţional francez Herve Madramany, iar la festivitatea de premiere câştigătoarea Raluca Elena Platon i-a oferit un autograf cu dedicaţie şi a făcut o fotografie cu ea. Pentru Alexia este un început, de bun augur...

* A revenit din Italia antrenorul de haltere Dănuţ Fron
 
La finala de dublu, de vineri seară, a asistat şi antrenorul ceferist de haltere Dănuţ Fron, revenit din Italia, de la fiica lui, Elisabeta (fostă o halterofilă ieşeană de top în urmă cu câţiva ani) pentru a se apuca din nou de muncă la CS CFR Iaşi. „Elevul meu Ilie Ciotoiu, care a făcut performanţă în haltere la CFR Iaşi, selecţionat apoi la Centrul Olimpic din Cluj, a devenit unul dintre cei mai buni tineri halterofili ai României în acest moment”, ne-a comunicat Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu