vineri, 18 iulie 2014

Turneu de aur la arenele de tenis CFR Iaşi



La doar o săptămână de la încheierea turneului feminin din calendarul mondial ITF, câştigat de Oana Georgeta Simion şi respectiv Raluca Elena Platon / Cristina Mădălina Stancu, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui o nouă competiţie, de data aceasta la nivelul sportivilor amatori. În perioada 18-20 iulie 2014, CS CFR Iaşi va organiza Cupa CFR Iaşi, un turneu GOLD din cadrul circuitului la nivel naţional “Tenis Partener”.
Va fi o competiţie pentru nivelurile de clasificare 5, 6 şi 7, cu trei probe de simplu la 5, 6 şi 7 şi alte două probe de dublu la 6 şi 7, directorul de concurs fiind antrenorului ceferist Vergil Aghion.
Principalii favoriţi ai competiţiei ieşene sunt:
SIMPLU:
- Nivelul 5: Aurelian Diniţă (cap de serie nr. 1), Ionuţ Ailenei (2), Cristian Mihai Iacob (3), Dorin Scraba (4).
- Nivelul 6: Laurenţiu Tufescu (1), Tudor Ghilescu (2), Ciprian Popa (3 – redactor sportiv la Radio România Iaşi), Radu Cătălin Buzduga (4).
- Nivelul 7: Radu Răzvan Ujică (1), Liviu Ciprian Gavril (2), Bogdan Tudor Gheorghiţă (3), Ovidiu Coteţ (4).
DUBLU:
- Nivelul 6: Gigel Baciu – George Ciprian Chelaru (1), Mihai Diniţă – Mircea Abăluţă (2).
- Nivelul 7: Bogdan Tudor Gheorghiţă – Tudor Ştefan Gheorghiţă (1), Ovidiu Coteţ – Ştefan Vlad Mardare (2).
De remarcat prezenţa, ca jucător, la arenele CFR Iaşi a lui Mihai Diniţă, din Bucureşti, unul dintre organizatorii competiţiei la nivel naţional, căruia îi dorim un “sejur sportiv plin de trofee la Iaşi !”. Mingea turneului va fi HEAD ATP.
”În acest moment, cele patru terenuri pe zgură ale arenei CFR Iaşi sunt puţin afectate din cauza ploilor din ultima perioadă. Să sperăm însă că nu va mai ploua şi vom putea organiza turneul în condiţii bune, fără partide reprogramate din cauza timpului nefavorabil”, ne-a declarat în urmă cu puţine minute directorul turneului ieşean, Vergil Aghion.

* Câştigătoarele Trofeului Municipiului Iaşi au părăsit competiţia similară de la Galaţi

Până pe 20 iulie, la Galaţi se desfăşoară turneul ITF de tenis feminin “Trofeul Municipiului Galaţi – Viva Tenis Club”.
La el au luat parte şi câştigătoarele Trofeului Municipiului Iaşi, turneu care s-a disputat săptămâna trecută la arenele CFR Iaşi.
Câştigătoarea turneului ieşean, Oana Georgeta Simion a părăsit proba de simplu de la Galaţi încă din primul tur, după 4-6, 6-2, 1-6 cu Nicoleta Cătălina Dascălu [nr. 7].
La dublu, Raluca Elena Platon, care a câştigat turneul de la Iaşi împreună cu Cristina Mădălina Stancu, dar care la Galaţi a făcut pereche cu Raluca Ciufrilă, a pierdut în turul secund în faţa perechii Irina Maria Bara (România) / Eva Wacanno (Olanda) [nr. 1] cu 3-6, 2-6.
Vineri, 18 iulie, la turneul de pe malurile Dunării sunt programate sferturile de finală ale probei de simplu, după următorul program:
Terenul 1 (de la ora 11.00):
- Patricia Maria ŢIG [1] - Gabriela TALABĂ 6-2, 2-5 (meciul este în desfăşurare)          
- Alice BACQUIE (Franţa) - Andreea GHIŢESCU  
Terenul 2 (de la ora 11.00):
- Martina SPIGARELLI (Italia) - Irina Maria BARA [3]  2-6, 4-5 (meciul este în desfăşurare)    
- Elena BOGDAN [4] - Ioana Loredana ROŞCA.   
Nu înainte de ora 16.00 va avea loc finala probei de dublu feminin. Pe terenul 1 se va juca meciul: Nicoleta-Cătălina DASCĂLU / Cristina ENE - Ekaterina LAVRIKOVA (Rusia) / Alessia PIRAN (Italia). 
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu