miercuri, 13 august 2014

Ieşeanca Andreea Prisacariu, medaliată cu bronz la “Mondialele” de tenis din Cehia


Andreea Prisacariu (Sursa: ZeroFotbal)
În prima decadă a lunii august, la Prostejov (Cehia) au avut loc întrecerile Campionatului Mondial de tenis pentru echipele de la categoria de vârstă 14 ani (2014 ITF World Junior Tennis Finals), acolo unde România s-a aflat printre competitoare.
Echipa ţării noastre, sub conducerea căpitanului nejucător Radu Bădin, a fost alcătuită din Selma Ştefania Cadâr, Mihaela Lorena Mărculescu şi ieşeanca Andreea Prisacariu, ultima punând pentru prima dată racheta de tenis în mână la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu, dar care se pregăteşte acum la Daimon Sport Club Bucureşti, cu antrenorul Alex Cojocaru.
România a făcut parte din grupa B a turneului final din Cehia, fiind învinsă, scor 2-1, în primul meci de Columbia, după care a obţinut două victorii cu acelaşi scor, 3-0, cu Taipeiul Chinezesc şi Maroc, clasându-se pe locul 1 în grupă.
Astfel, "tricolorele" de 14 ani s-au calificat în turneul play-off (FINAL FOUR), unde au fost învinse în semifinale, cu scorul de 3-0, de Rusia şi au învins apoi în finala mică, cu scorul de 2-1 pe Australia, reuşind să termine competiţia la nivel mondial pe locul 3 şi cucerind astfel medaliile de bronz.
În finala pentru locurile 3-4, România – Australia 2-1, rezultatele individuale au fost următoarele:
- Mihaela Lorena MĂRCULESCU - Baijing LIN 6-1, 6-3 (meciul a durat 1 oră şi 4 minute);
- Selma Ştefania CADÂR - Destanee AIAVA 0-6, 1-6 (în 48 minute);
- Selma Ştefania CADÂR / Andreea PRISACARIU - Destanee AIAVA / Gabriela RUFFELS 6-4, 6-1 (meciul decisiv a durat o oră şi 22 minute).
În marea finală (locurile 1-2), Rusia a învins Ucraina cu scorul de 2-0, după următoarele meciuri individuale:  
- Olesya PERVUSHINA - Katarina ZAVATSKA 6-3, 4-6, 6-3;
- Anastasia POTAPOVA - Dayana YASTREMSKA 2-6, 6-4, 6-2.
Partida de dublu Olesya PERVUSHINA / Anastasia POTAPOVA (Rusia) - Dayana YASTREMSKA / Katarina ZAVATSKA (Ucraina) nu s-a mai jucat.
La turneul final din Cehia, ieşeanca Andreea Prisacariu a evoluat într-o partidă de simplu şi în patru de dublu (alături de Selma Ştefania Cadâr), câştigând trei partide de dublu împotriva echipelor din Taipeiul Chinezesc, Maroc şi Australia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu