joi, 21 august 2014

Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, convocat în echipa României de Cupa Davis !


Bogdan Ionuţ Apostol la arenele de tenis CFR Iaşi

În perioada 12-14 septembrie, prima grupă Europa-Africa din Cupa Davis la tenis programează meciurile România – Suedia şi Letonia – Austria, alte două echipe, Rusia şi Portugalia fiind calificate direct în runda cu nr. 2 din play-off.
Meciul dintre România şi Suedia se va juca la arenele BNR din Bucureşti, pe parcursul a trei zile. Din păcate, în echipa României nu va mai juca Victor Hănescu, care s-a retras din echipa noastră nu cu mult timp în urmă.
În schimb, în lotul lărgit pentru Cupa Davis şi pentru meciul cu Suedia a fost convocat ieşeanul de numai 18 ani Bogdan Ionuţ Apostol, care deţine 4 titluri de campion naţional şi alte 7 de vicecampion în carieră, în întrecerea juniorilor. Legitimat în prezent la CSM Paşcani, Bogdan Ionuţ Apostol a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână la Clubul Sportiv CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion. În prezent el se pregăteşte cu antrenorul Toni Gaşpar, la Mediaş şi a evoluat anul acesta, cu rezultate promiţătoarele în probele de simplu şi dublu la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon, la juniori.
A evoluat în acest an şi la multe turnee ITF de seniori din România, iar la Trofeul Municipiului Iaşi, nu cu mult timp în urmă, a ajuns până în sferturile de finală la simplu şi a făcut şi o semifinală la dublu, alături de Petru-Alexandru Luncanu.
La turneul ITF de la Curtea de Argeş, alături de Nicolae Frunză, Bogdan Ionuţ Apostol a ajuns până în finala probei, iar în acest an a concurat şi la turneul ITF din Croaţia, de la Porec.
Tot în vara lui 2014, în cadrul Campionatelor Europene de Juniori, alături de Nicu Frunză, ieşeanul Apostol a cucerit medalia de bronz în cadrul probei de dublu, la turneul final de la Klosters (Elveţia).
Convocarea lui Bogdan Ionuţ Apostol în lotul lărgit al României pentru meciul din Cupa Davis, contra Suediei, a fost făcută de antrenorul Gabriel Trifu, care i-a trimis sportivului ieşean, pe 20 august 2014, următorul mail:
Salut Bogdan ! Eşti convocat în lotul lărgit pentru Cupa Davis din luna septembrie contra Suediei. Te rog să-mi confirmi prin mail. Gabriel Trifu”.
Şi cum răspunsul lui Bogdan nu putea fi decât unul pozitiv, iată-l pe ieşeanul Apostol păşind din nou în lotul României pentru Cupa Davis, sub conducerea antrenorului Gabriel Trifu şi a căpitanului nejucător Andrei Pavel !
Este un lucru extraordinar pentru mine această a doua convocare în lotul lărgit al României pentru Cupa Davis, după cea de anul trecut, din meciul cu Olanda. Sper ca peste puţini ani să evoluez şi ca titular în echipa României de Cupa Davis şi să obţin victorii pentru ţara mea !”, ne-a declarat astăzi Bogdan Ionuţ Apostol, care în perioada următoare va evolua în cele două turnee de tenis de la Braşov, primul fiind unul de tip ITF de 15.000 dolari, unde are un wild-card pe tabloul principal din partea FR Tenis, al doilea fiind turneul internaţional ATP “BRD Braşov Challenger”, cu premii de 35.000 dolari plus ospitalitate, unde are un wild-card în calificări. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu