vineri, 15 august 2014

O primă finală românescă la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis


Bogdan Apostol - Alexandru Luncanu la arenele CFR Iaşi

* Vineri, 15 august, de la ora 17.00, în finala probei de dublu se vor confrunta perechile Vasile Antonescu / Dragoş Dima şi Patrick Grigoriu / Costin Pavăl.

Întrecerile de la turneul internaţional de tenis masculin de la arenele CFR Iaşi se apropie de final. Vineri, de la ora 17.00, într-o finală înregistrată şi redată apoi pe micul ecran de TELE M Iaşi se vor confrunta două cupluri din România, Antonescu / Dima şi Grigoriu / Pavăl, ultima pereche fiind specializată acum doar pe proba de dublu. De remarcat că bucureşteanul Dragoş Dima, legitimat însă la „U” Cluj, a ajuns la Trofeul Municipiului Iaşi doar după ce a primit un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi, parcurcând şi proba de simplu (unde a început din calificări), dar şi pe cea de dublu.
Joi seara, în semifinalele probei de dublu am consemnat rezultatele:
- Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) / Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) - Patrick GRIGORIU / Costin PAVĂL [2] 2-6, 2-6;
- Bogdan Ionuţ APOSTOL / Petru-Alexandru LUNCANU - Vasile ANTONESCU / Dragoş DIMA 7-6 (2), 5-7 [12-14].
Ultima partidă, mutată de pe terenul 1 pe 4 a fost de un real dramatism. În primul set, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol şi bucureşteanu Petru Alexandru Luncanu au condus cu 3-0, au fost egalaţi la 3-3, au făcut din nou break la 4-3 şi au terminat victorioşi cu 7-6, după un tie-break câştigat cu 7-2. După ce cuplul Antonescu – Dima a egalat la seturi, a urmat apoi mini-setul decisiv (match super tie-break), acolo unde, la un scor favorabil de 9-7, Apostol şi Luncanu au avut două mingi de meci ! Le-au pierdut şi mai apoi au pierdut şi mini-setul decisiv cu 12-14, ratând prezenţa în finala probei de dublu !!!
Tot joi seara, în ultimele două partide din optimile de finală am consemnat rezultatele:
- Vlad Victor CORNEA - Teodor-Dacian CRĂCIUN [7] 6-1, 5-7, 5-5 (abandon medical Crăciun, care a acuzat o contractură !);
- Mircea-Alexandru JECAN - Filip HORANSKY (Slovacia) [2] 0-6, 1-6.
Vineri, 15 august, se vor disputa cinci meciuri, sferturile de finală la simplu şi finala la dublu, după următorul program:
*** TERENUL NR. 1 “ILIE NĂSTASE”:
- De la ora 10.00:
Bogdan Ionuţ Apostol – Filip Horansky (Slovacia, nr. 2).
- De la ora 17.00 (finala probei de dublu, urmată de festivitatea de premiere):
Vasile Antonescu / Dragoş Dima – Patrick Grigoriu / Costin Pavăl (nr. 2).
*** TERENUL NR. 3 “VIRGINIA RUZICI”:
- De la ora 10.00:
Vadim Alekseenko (Ucraina, nr. 3) – Dragoş Dima (nr. 8).
*** TERENUL NR. 4 “FLORENŢA MIHAI”:
- De la ora 10.00:
Vasile Antonescu (nr. 5) – Peter Nagy (Ungaria).
- De la ora 16.00:
Darian King (Barbados, nr. 1) – Vlad Victor Cornea.
Semifinalele probei de simplu sunt programate sâmbătă dimineaţa, iar finala probei de simplu va avea loc duminică, 17 august, de la ora 11.00. În deschiderea finalei de simplu, de la ora 10.00, vor avea loc câteva meciuri demonstrative, cu participarea fostei duble finaliste la Roland Garros - Florenţa Mihai şi a supervisorului ITF - Vesselina Doneva (Bulgaria).

* Urmează Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi

Arenele CFR Iaşi vor mai găzdui, începând cu ziua de sâmbătă, 16 august, şi turneul juvenil de tenis “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 16 ani, la masculin şi feminin, turneu de categoria I la nivel naţional organizat de CS CFR Iaşi, sub egida FR Tenis. Arbitrul turneului va fi ieşeanul Cătălin Costaş, iar directorul de turneu antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, ajutat de antrenoarea Raluca Aghion. La deschiderea turneului va fi prezentă şi doamna Florenţa Mihai, secondată de o altă campioană a tenisului feminin românesc, Marilena Totoran, nimeni alta decât mama jucătorului de tenis Patrick Grigoriu, finalistul probei de dublu de la Trofeul Municipiului Iaşi.
Pensiunea ieşeană de 3 stele ARISTOCRAT, din str. Bucium nr. 61, oferă cazare cu mic dejun inclus, la doar 120 lei / zi / cameră dublă, pentru participanţii la turneele de tenis de la arenele CFR Iaşi. 
Pe durata competiţiilor de la arenele de tenis CFR Iaşi, intrarea spectatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu