duminică, 31 august 2014

Paolo Rossi a fost o prezenţă senzaţională la Iaşi, la Cupa Magic la minifotbal



Enzo Bucchioni-Mihai Chirica-Paolo Rossi-Dan Teodorescu


În perioada 28-31 august 2014 a avut loc la Iaşi ediţia a III-a a Cupei Magic la minifotbal, o competiţie de tradiţie desfăşurată sub egida Federaţiei de Minifotbal din România ce deschide în fiecare an un nou sezon în minifotbalul ieşean şi românesc. În acest an am avut ocazia să fim “faţă în faţă” cu fostul mare fotbalist italian PAOLO ROSSI, prezent duminică la cele două finale ale competiţiei, dar şi la o întâlnire cu mass-media ieşeană.
Campion mondial cu “Squadra Azzura” în anul 1982, PAOLO ROSSI a fost prezent mai întâi la CONFERINŢA DE PRESĂ de la Magic Sport Pub, în complexul studenţesc ieşean Tudor Vladimirescu, locaţie patronată de Dan “MOPS” Cojocaru, principalul organizator al turneului de minifotbal.
Din prezidiul manifestării, într-o conferinţă de presă coordonată de Paul Costaş (jurnalist sportiv şi prim-vicepreşedinte al FR Mini-Fotbal) au făcut parte vedeta fotbalului italian şi mondial Paolo Rossi, jurnalistul italian Enzo Bucchioni, impresara lui Paolo Rossi, doamna Nicoleta Capuro, partea română fiind reprezentată de managerul Dan “MOPS” Cojocaru, Ioan Onicaş (preşedintele FR Mini-Fotbal), Gavrilă Vasilescu (fostul senator şi actualul secretar general al FR Mini-Fotbal), managerul Claudia Ursu (pe post de translator), dar şi de viceprimarul ieşean Mihai Chirica.
În discursul său de început, Paolo Rossi a menţionat: “Sunt pentru a doua oară la Iaşi, unde sunt primit cu căldură, ca într-o familie. Am venit direct de la Aeroportul Iaşi la conferinţa de presă, am avut un drum cu peripeţii, deoarece avionul Roma-Viena a întârziat şi eram să scap legătura spre Iaşi, Noroc că cei din Viena ştiau de mine şi m-au aşteptat şi aşa am ajuns la Iaşi !
Pot spune aşadar că fotbalul uneşte foarte multe persoane, din toate colţurile lumii. Vă mulţumesc pentru amabilitatea de care daţi dovadă faţă de mine !”.
În continuare, viceprimarul Mihai Chirica, legitimat cu acte în regulă la o echipă de minifotbal, a spus: “Felicit organizatorii competiţiei Cupa Magic pentru efortul depus. Iaşul rămâne o capitală a sportului, a sportului pentru cei mulţi. Din partea Primăriei Municipiului Iaşi ofer domnilor Rossi şi Bucchioni un album cald, scos recent de la tipar, care se numeşte <Iaşul din inimă>, este ediţia 2014. Este un semn al prieteniei”.
Noul preşedinte al Federaţiei Române de Mini-Fotbal, Ioan Onicaş, a declarat: “Este o plăcere pentru noi să avem o asemenea mare personalitate aici, la Iaşi. Minifotbalul este un copil mai mic al fotbalului, care adună laolaltă tineri şi vârstnici, cuprinde un mai mare segment social”.  
Întrebat de jurnalistul Dan Teodorescu, de la Radio România Iaşi, câte meciuri a jucat contra României şi dacă îşi mai aduce aminte de vreun jucător din naţionala României, Paolo Rossi a spus, cu zâmbetul pe bune: “Am jucat două meciuri contra României şi îmi aduc aminte în primul rând de adversarul meu direct Gino Iorgulescu, care drept să spun m-a şi lovit uneori...”.
În continuare, Paolo Rossi a fost prezent la cele două finale ale Cupei Magic, înconjurat de o mulţime de prieteni şi fani, acolo unde a dat lovituira de începere la finala mare şi a semnat un autograf lui Dan “MOPS” Cojocaru, exact pe tricoul purtat de el în 1982, la Campionatele Mondiale de fotbal din Spania. Acolo unde Italia a câştigat trofeul, iar Paolo Rossi, cu 6 goluri la activ, a câştigat titlul de golgeter.

* Echipa ABC Ploieşti 2010 a câştigat "Cupa Magic"


Echipa ABC Ploieşti 2010 a câştigat, duminică seară, ediţia a treia a Cupei Magic la minifotbal, competiţie ce s-a desfăşurat la Complexul Magic, din Tudor Vladimirescu, pe parcursul a patru zile. În finala disputată la Magic Stadium şi transmisă în direct de TVR Iaşi şi TVR 3, ABC Ploieşti 2010 a învins echipa Design Construct Braşov (cu ieşeanul Ciprian Brighiu în echipă) cu scorul de 2-0, la loviturile de departajare, la finalul timpului regulamentar scorul fiind egal, 0-0. Cele două echipe s-au întâlnit şi în ultimul act al turneului final al Campionatului Naţional de la Roman, în urmă cu două luni, victoria revenind atunci tot ploieştenilor, şi tot la loviturile de departajare. În finala mică de la Cupa Magic, Neatza & Prietenii Bucureşti a trecut de Ştiinţa Galaţi cu scorul de 4-1 (2-1).
Clasament final:
1.   ABC Ploieşti 2010
2.   Design Construct Braşov
3.   Neatza & Prietenii Bucureşti
4.   Ştiinţa Galaţi
S-au mai acordat următoarele distincţii individuale:
- Cel mai bun jucător al turneului: Radu Răzvan (Design Construct Braşov);
- Cel mai bun portar: Bogdan Rădulescu (ABC Ploieşti 2010)
- Golgeter: Iordan Cristian (Neatza & Prietenii Bucureşti);
- Premiul fair-play: Ştiinţa Galaţi.
Design Construct Braşov a disputat şi celelelalte două finale la Iaşi, la Cupa Magic. În 2012 a pierdut în faţa lui Magic Iaşi, iar anul trecut s-a impus în finala cu Deep Serv Focşani.
La turneul din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu au participat 34 de echipe, dintre care 10 din Iaşi. Lis Affair Tomeşti şi Sultan Suleymann au avut cel mai lung parcurs al echipelor ieşene, ajungând până în sferturi.
La finalul competiţiei, organizatorul Dan “Mops” Cojocaru, managerul fostei multiple campioane Magic Iaşi, a declarat: „A fost un turneu reuşit, cu peste 70 de partide spectaculoase, la care spectatorii au avut parte de un minifotbal spectaculos. A fost un maraton atât din punct de vedere fotbalistic, cât şi organizatoric, întrucât Cupa Magic s-a ridicat ca şi organizare la nivelul unui turneu final de campionat naţional. Cupa Magic a crescut de la an la an, anul acesta a avut un caracter internaţional şi demonstrăm cu fiecare ediţie că Iaşiul este un pol important în minifotbalul din România”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu