sâmbătă, 16 august 2014

Patrick Grigoriu şi Costin Pavăl, imbatabili în proba de dublu la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis!


Festivitate de premiere în proba de dublu
Darian King la arenele CFR Iaşi

Vineri, 15 august, finala probei de dublu de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin a fost una de scurtă durată, deoarece în doar 53 minute, s-a consemnat Vasile Antonescu / Dragoş Dima - Patrick Grigoriu / Costin Pavăl (nr. 2) 0-6, 3-6.
Specializaţi în ultima perioadă doar în proba de dublu, urmaşii lui Horia Tecău şi Florin Mergea în tenisul românesc şi-au spulberat adversarii şi la un moment dat tabela electronică de marcaj de la arenele CFR Iaşi arăta scorul de 6-0, 3-0 pentru Grigoriu şi Pavăl. Antonescu şi Dima, care au evoluat dimineaţă şi în sferturile de finală ale probei de simplu şi au părut destul de obosiţi în ultimul act al probei de dublu au mai dres busuiocul în final când au reuşit cele trei game-uri, dar numai atât !
La festivitatea de premiere care a urmat, cei patru finalişti au primit cupele, trofeele şi diplomele de excelenţă puse în joc de FR Tenis, firma Rodotex şi DJST Iaşi, din partea doamnelor Florenţa Mihai (dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă) şi Vesselina Doneva (din Bulgaria, supervisorul ITF al competiţiei) şi domnilor Vasile Botezatu şi Vergil Aghion (din partea CS CFR Iaşi). La festivitatea de premiere, coordonată de Dan Teodorescu, au mai participat arbitrul finalei de dublu, Robert „Berti” Ilie şi copiii de mingi, viitorii campioni ai tenisului ieşean şi românesc.
Tot vineri, am consemnat şi disputarea meciurilor din sferturile de finală ale probei de simplu, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
-
Bogdan Ionuţ Apostol – Filip Horansky (Slovacia, nr. 2) 4-6, 1-6;
- Vadim Alekseenko (Ucraina, nr. 3) – Dragoş Dima (nr. 8) 2-6, 2-6;  
- Vasile Antonescu (nr. 5) – Peter Nagy (Ungaria) 3-6, 7-6 (2), 2-6;  
- Darian King (Barbados, nr. 1) – Vlad Victor Cornea 6-2, 7-5.
Semifinalele probei de simplu sunt programate sâmbătă dimineaţa, de la ora 11.00, pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” de la arenele CFR Iaşi, în următoarea ordine: Peter Nagy – Filip Horansky şi Darian King – Dragoş Dima. Aşadar, în careul de aşi avem un singur român, pe bucureşteanul Dragoş Dima, legitimat însă la CS Universitatea Cluj, şi care a primit un wild-card de participare la turneu din partea CS CFR Iaşi, încă din calificări.
Finala probei de simplu va avea loc duminică, 17 august, de la ora 11.00. În deschiderea finalei de simplu, de la ora 10.00, vor avea loc câteva meciuri demonstrative, cu participarea fostei duble finaliste la Roland Garros - Florenţa Mihai şi a supervisorului ITF - Vesselina Doneva (Bulgaria).
Arenele CFR Iaşi vor mai găzdui, începând cu ziua de sâmbătă, 16 august, şi turneul juvenil de tenis “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 16 ani, la masculin şi feminin, turneu de categoria I la nivel naţional organizat de CS CFR Iaşi, sub egida FR Tenis.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu