luni, 11 august 2014

Pe “teren” propriu, Teodor Leahu a ajuns pe tabloul principal la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis !



Teodor Leahu

Luni, 11 august, la arenele de tenis CFR Iaşi s-au disputat cele opt partide din finalele turneului de calificare de la Trofeul Municipiului Iaşi, iar câştigătorii au ajuns pe tabloul principal al probei de simplu. Printre ei s-a aflat şi ieşeanul Teodor Leahu, care în deschiderea rundei de pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” l-a învins în două seturi pe basarabeanul Artur Culicovschi, cel care trăieşte însă de mai mulţi ani la Galaţi şi a devenit între timp cetăţean român cu acte în regulă.
Mai putem menţiona victoria “puştiului” piteştean Călin Manda, component al echipei României la nivelul juniorilor de 16 ani, care a obţinut o frumoasă victorie după trei seturi extrem de spectaculoase, disputate pe o căldură toridă, în faţa lui Cosmin Onţică (19 ani). Alături de Călin s-au aflat şi au “tremurat” în tribunele arenei ceferiste părinţii lui, iar după victoria care l-a propulsat pe tabloul principal Manda jr a spus: “Am câştigat ! Dar eu mâine cu cine joc ?”, în momentul când tragerea la sorţi pentru tabloul principal nici nu era efectuată, partida Manda-Onţică, încheiată de câteva secunde, fiind ultima disputată din calificări ! Oricum, Călin Manda a participat apoi la tragerea la sorţi, unde a avut ghinionul ca primul său adversar de pe tabloul principal să fie galonatul Petru Alexandru Luncanu, favoritul nr. 4 al competiţiei.
Rezultatele din finalale din calificări au fost următoarele:
- Teodor LEAHU [5] - Artur CULICOVSCHI 6-3, 6-2;
- Teodor Nicolae MARIN [4] - Ioan FARCAŞ 6-3, 6-2;
- Călin MANDA [7] - Cosmin ONŢICĂ 3-6, 6-1, 6-3;
- Andras SZEKELY [2] - Marian Petre PRĂJESCU 6-0, 6-0;
- Mircea-Alexandru JECAN [3] - Radu Andrei STELIAN 6-3, 1-6, 6-2;
- Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) - Andrei PĂTRUI [9] 7-6 (3), 6-2;
- Dragoş DIMA [1] - Marius FROSA 6-2, 6-1;
- Cătălin FIFEA [6] - Cristian HĂRCILĂ (Italia) 6-4, 6-4.
Marţi, 12 august, la arenele CFR Iaşi se vor juca 14 partide, şase de pe tabloul principal de simplu (turul I) şi opt de pe tabloul principal de dublu (turul I în totalitatea lui), acolo unde ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol va face pereche cu Petru Alexandru Luncanu, iar ieşeanul Teodor Leahu cu Cătălin Fifea.
Meciurile programate, începând cu ora 10.00, sunt următoarele:
TERENUL NR. 1 “ILIE NĂSTASE”:
- Darian KING (Barbados) [1] - Ciprian Alexandru PORUMB;  
- Dragoş Constantin IGNAT - Filip HORANSKY (Slovacia) [2];     
- Cătălin FIFEA / Teodor LEAHU - Vasile ANTONESCU / Dragoş DIMA;           
- Alexandru-Daniel CARPEN / Teodor-Dacian CRĂCIUN [1] - Dragoş Constantin IGNAT / Ciprian Alexandru PORUMB;       
- Ilie-Aurelian GIURGIU / Mircea-Alexandru JECAN - Vlad Victor CORNEA / Mohd Assri MERZUKI (Malaysia).       
TERENUL NR. 3 “VIRGINIA RUZICI”:

- Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) [3] - Mohd Assri MERZUKI (Malaysia);         
- Peter NAGY (Ungaria) - Antoine RICHARD (Canada);     
- Cristian HĂRCILĂ (Italia) / Rareş Florin MERCEAN - Patrick GRIGORIU / Costin PAVĂL [2];         
- Darian KING (Barbados) / Antoine RICHARD (Canada) [3] - Tudor Cristian ŞULEA / Luca George ŢAŢOMIR;               
TERENUL NR. 4 “FLORENŢA MIHAI”:
- Bogdan Ionuţ APOSTOL - Robert COMAN;          
- Teodor Nicolae MARIN - Răzvan Marius CODESCU;       
- Andrei Ştefan APOSTOL / Andras SZEKELY - Ilie BABINCIUC (Rep. Moldova) / Andrei CIUMAC (Rep. Moldova) [4];               
- Răzvan Marius CODESCU / Călin MANDA - Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) / Alexander COZBINOV (Rep. Moldova);        
- Bogdan Ionuţ APOSTOL / Petru-Alexandru LUNCANU - Teodor Nicolae MARIN / Dragoş Cristian MÎRTEA.
Antrenamentele oficiale şi “încălzirea” jucătorilor participanţi în competiţie sunt programate pe terenul nr. 2 “ION ŢIRIAC”.

* Conferinţă de presă cu fraţii King în prim plan !

Tot luni, la ora 17.00, la restaurantul Clubului Sportiv CFR Iaşi, din incinta bazei sportive cu acelaşi nume, a avut loc conferinţa de presă oficială a turneului masculin de tenis din calendarul mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari.
În prezidiul manifestării s-au aflat supervisorul ITF Vesselina Doneva (Bulgaria), arbitrii internaţionali Mihaela Testiban şi Dan Nicolae, consilierul pe probleme de sport din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi Ionel Popa, directorul de turneu Vergil Aghion, dar şi primul favorit al concursului de la arenele CFR Iaşi, Darian King (22 ani), din Barbados, însoţit de fratele şi partenerul său de antrenamente Christopher King.  
În sală s-au mai aflat tenismenii Petru Alexandru Luncanu, Bogdan Ionuţ Apostol, Călin Manda, arbitrul Robert Ilie, antrenorul-jucător ieşean Alexandru Tudurache (revenit din Cipru pentru o mică vacanţă), oficiali şi sportivi ai CS CFR Iaşi, părinţii lui Călin Manda şi reprezentanţii mass-mediei ieşene.
În luările de cuvânt, într-o conferinţă de presă coordonată de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi) s-a menţionat importanţa acestor turnee futures pentru jucătorii de tenis din toată lumea şi în primul rând pentru cei din România, iar ideea comună a fost: “Să avem cu toţii o săptămână foarte bună de tenis, aici, la arenele CFR Iaşi şi în România !”.
Primul favorit al competiţiei, Darian King, campion olimpic la Jocurile Olimpice de tineret de la Singapore 2010, a transmis apoi salutul sportivilor din Barbados către cei din Iaşi şi România, mulţumind totodată organizatorilor pentru frumoasa primire făcută lui şi fratelui Christopher, la debutul lor într-un turneu de tenis din România ! În final, fraţii King, Vesselina Doneva, Mihaela Testiban şi Dan Nicolae au semnat în Cartea de Onoare a Clubului Sportiv CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu