miercuri, 6 august 2014

România luptă pentru locul 5 la turneul final de la Veneţia



Bogdan Ionuţ Apostol

* Din lotul U 18 al echipei noastre de tenis face parte şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol

În perioada 4-6 august, la Veneţia, fără echipa ţării gazde (Italia, campioana en-titre, a fost eliminată de România în turneul preliminar de la La Rochelle – Franţa) se desfăşoară turneul final al Campionatului European de tenis „U 18” pentru echipele masculine (European Summer Cups / Valerio-Galea Cup).
În prima zi au avut loc sferturile de finală ale competiţiei şi România a avut nenorocul să întâlnească prima favoritp a turneului, Spania, în faţa căreia a pierdut cu 3-0, cu menţiunea că ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol a fost singurul care a smuls un set ibericilor ! Rezultatele individuale la Spania-România 3-0 au fost următoarele:
-
Pedro MARTINEZ PORTERO - Bogdan BORZA 6-2, 6-4;
- Jaume Antoni MUNAR CLAR - Bogdan Ionuţ APOSTOL 6-4, 3-6, 7-5;            
Echipa României de junioare - U 18
- Pedro MARTINEZ PORTERO / Jaume Antoni MUNAR CLAR - Bogdan Ionut APOSTOL / Bogdan BORZA W.O. (căpitanul nejucător Ionuţ Moldovan a hotărât ca echipa noastră să nu se mai prezinte la meciul de dublu !).
Celelalte rezultate din turul I au fost: Cehia - Franţa [nr. 2] 1-2, Marea Britanie – Polonia [3] 0-3 şi Germania [4] – Slovacia 2-1.
Marţi, în a doua zi a competiţiei s-a jucat pe grupe valorice (1-4 şi 5-8), unde România a înregistrat un succes meritat în faţa Slovaciei, în grupa 5-8, cu scorul de 2-1. S-au înregistrat următoarele rezultate individuale:
- Bogdan BORZA - Samuel HODOR 6-1, 7-5;
- Bogdan Ionuţ APOSTOL - Martin BLASKO 6-4, 7-6 (7);
- Bogdan Ionuţ APOSTOL / Bogdan BORZA - Samuel HODOR / Patrik NEMA 5-7, 2-6.
De remarcat lipsa din formaţia noastră a numărului 1, Nicolae Frunză !
Celelalte rezultate au fost: Marea Britanie – Cehia 1-2 (grupa 5-8), respectiv Spania [1] - Germania [4]      2-1 şi Polania [3] – Franţa [2] 2-1 (în grupa 1-4).
Miercuri, pe 6 august, la Veneţia sunt programate meciurile de clasament, după cum urmează: Slovacia – Marea Britanie (locurile 7-8, de la ora 10.30, pe terenul 4), ROMÂNIA – CEHIA (pentru locurile 5-6, de la ora 10.30, pe terenul 3), Germania – Franţa (locurile 3-4, de la ora 10.30, pe terenul 1) şi Spania – Polonia (pentru locurile 1-2, de la ora 14.00, pe terenul central).
După turneul de la Veneţia, Bogdan Ionuţ Apostol va reveni acasă, la Iaşi, unde va primi un wild-card pe tabloul principal de simplu din partea CS CFR Iaşi, la turneul ITF de 15.000 dolari – Trofeul Municipiului Iaşi, din perioada 9-17 august 2014.

* Echipa României de junioare joacă finala mare din Franţa

În competiţia feminină de la European Summer Cups (Soisbault / Reina Cup), turneul final se desfăşoară la Granville (Franţa), acolo unde România a reuşit până acum următoarele rezultate: 2-1 cu Cehia (prima favorită) şi 2-1 cu Slovacia (nr. 4). Miercuri, în finala mare a turneului se vor întâlni România şi Serbia. Celelalte meciuri de clasament sunt: Slovacia – Ungaria (locurile 3-4), Spania – Belarus (locurile 5-6) şi Cehia – Italia (locurile 7-8).

Lotul echipei României este alcătuit din jucătoarele Ioana Loredana Roşca, Elena Gabriela Ruse şi Ioana Ducu, căpitanul nejucător fiind Ioan Iovănescu.
Alin Focşa

* Ieşeanul Alin Focşa a câştigat finala turneului “Tenis Amator -  A2 - August 2014”

După cum anticipau mulţi dintre cei care participă la turneele de tenis amator, ieşeanul Alin Focşa s-a dovedit a fi un jucător extrem de combativ pentru toţi adversarii pe care i-a întâlnit în drumul său spre câştigarea trofeului în recenta competiţie găzduită de arenele de tenis CFR Iaşi. După ce a trecut de Alexandru Holicov, Cristian Cuibaru şi Bogdan Pascal, Alin Focşa l-a întâlnit în semifinale pe Daniel Ilişoi, cel care, deşi a făcut un joc bun a trebuit să se recunoască învins după două seturi identice, încheiate cu scorul de 6-4. Finala a fost poate mai echilibrată decât o arată scorul (6-3, 6-3 pentru Alin Focşa), jucătorul amator Costin Timofte dând impresia că poate reveni în meci. Mai mult chiar, Costin Timofte a condus cu 3-1 în setul al doilea, solicitându-l de multe ori cu mingi scurte şi bine plasate la fileu pe adversarul său. Jocul constant şi lipsit de greşeli neforţate, dar şi pregătirea fizică impecabilă au făcut ca rezultatul final să-i fie totuşi favorabil lui Alin Focşa, un câştigător merituos la arenele de tenis CFR Iaşi, care participă cu regularitate şi la competiţiile de nivel naţional “Tenis Partener”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu