vineri, 1 august 2014

România pierde meciul cu Franţa, dar ajunge la turneul final din Italia !



* La Rochelle (Franţa) s-au disputat astăzi finalele de clasament în Zona C de calificare la turneul final al Campionatului European de tenis pentru echipele de juniori (U 18).
Nicolae Frunză (sursa foto: CE tenis U 18)

După 3-0 cu Israel şi 3-0 cu marea echipă a Italiei (campioană europeană en-titre), România a jucat finala mare a Zonei C împotriva gazdelor franceze, ambele echipe fiind însă calificate la turneul final, indiferent de rezultatul de astăzi.
După un meci în care ambele formaţii au demonstrat că merită să joace peste câteva zile la turneul final de la Veneţia, Franţa a învins România cu scorul de 3-0, după următoarele rezultate individuale:  
-
Bogdan Ionuţ APOSTOL - Maxime JANVIER 1-6, 5-7;
- Nicolae FRUNZĂ - Quentin HALYS 4-6, 3-6;                              
- Bogdan BORZA / Nicolae FRUNZĂ - Corentin DENOLLY / Quentin HALYS 2-6, 0-6.
Căpitanul nejucător al echipei României a fost Ionuţ Moldovan.
De menţionat că la recentele Campionate Europene individuale pentru juniori (U 18), de la Kosters (Elveţia), finala probei de simplu a fost una eminamente frenceză, Quentin HALYS învingându-l cu 6-4, 7-5 pe Corentin DENOLLY. Tot la Klosters, acelaşi Quentin HALYS, înpreună cu compatriotul Johan Sebastien TATLOT s-a impus şi în proba de dublu a juniorilor, acolo unde perechea Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani, originar din Iaşi) / Nicolae Frunză (16 ani, din Bucureşti) a cucerit medaliile de bronz ale competiţiei.
În meciul pentru locurile 3-4 de la La Rochelle, disputat tot astăzi, Italia a învins Ucraina cu scorul de 3-0, după următoarele rezultate individuale:
- Matteo BERRETTINI - Olexiy KOLISNYK 6-2, 6-4;
- Gianluigi QUINZI (care a câştigat în 2013 turneul de la Wimbledon) - Alexander LEBEDYN 6-2, 6-1;
- Filippo BALDI / Matteo BERRETTINI - Oleg PRIHODKO / Alexander LEBEDYN 7-5, 2-6, 7-6 (10).
Turneul final va avea loc la Veneţia (Italia), în perioada 4-6 august, cu prezenţa Franţei şi României printre competitoare. S-au mai calificat la turneul final Spania şi Marea Britanie (din Zona A), Germania şi Cehia (din Zona B), Polonia şi Slovacia (Zona D).
În competiţia feminină, turneul final va avea loc Granville (Franţa), în perioada 4-6 august, cu prezenţa echipelor din Belarus, Cehia, Italia, Slovacia, Serbia, România, Ungaria, Spania.
În Zona C, de la Arad, după un prim tur liber, România a învins, în semifinale, cu 2-1 pe Ucraina şi a pierdut astăzi finala cu Serbia, la scorul de 1-2, după următoarele rezultate individuale: Ioana DUCU - Nina STOJANOVIC 7-6 (4), 6-2; Elena Gabriela RUSE - Ivana JOROVIC 2-6, 1-6; Ioana Loredana ROŞCA / Ioana DUCU - Ivana JOROVIC / Nina STOJANOVIC 2-6, 2-6.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu