miercuri, 13 august 2014

Teodor Leahu părăseşte „Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis




Teodor Leahu
Miercuri, 13 august, la arenele de tenis CFR Iaşi au fost programate 14 partide în cadrul turneului internaţional de tenis “Trofeul Municipiului Iaşi”, zece la simplu (în completarea primul tur) şi alte patru la dublu, în cadrul sferturilor de finală.
S-au disputat doar 13 dintre ele, deoarece Ştefan Andrei Apostol s-a accidentat în meciul de simplu contra lui Tudor Cristian Şulea (care a primit un wild-card de participare pe tabloul principal din partea CS CFR Iaşi) şi a abandonat apoi şi în proba de dublu, unde făcea pereche cu Andras Szekely.
Tot la simplu, cu unele probleme medicale la spate, ieşeanul Teodor Leahu (20 ani, care are teren de tenis personal în curtea casei părinteşti din comuna Tomeşti) a pierdut partida contra lui Mircea Alexandru Jecan şi a părăsit competiţia după ce ieri a fost eliminat şi la dublu, unde a făcut pereche cu Cătălin Fifea.
Tot în proba de dublu masculin, într-o adevărată finală, programată însă în sferturile de finală, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani), alături de experimentatul Petru Alexandru Luncanu (25 ani) s-a impus în faţa cuplului nr. 1 al turneului, Alexandru Daniel Carpen (27 ani) - Teodor Dacian Crăciun (34 ani, care este şi antrenorul lui Carpen).
Mai putem remarca în proba de simplu şi evoluţia peste aşteptări a puştiului de numai 16 ani, Călin Manda, care a pierdut destul de greu meciul cu Petru Alexandru Luncanu, favoritul nr. 4 al turneului, dar nr. 1 al României la această competiţie din calendarul mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari.
Cu menţiunea că programul de astăzi de la Trofeul Municipiului Iaşi a avut o latură nouă, deoarece nu s-a jucat la orele prânzului din cauza caniculei, vă prezentăm în cele ce urmează rezultatele complete ale partidelor disputate pe 13 august, o zi cu... ghinion pentru unii, dar cu mult... noroc pentru alţii:
*** TERENUL 1 “ILIE NĂSTASE”:
- Teodor LEAHU - Mircea-Alexandru JECAN 2-6, 3-6;        
- Vasile ANTONESCU [5] - Alexandru-Daniel CARPEN 6-2, 4-6, 6-4;
- Andras SZEKELY - Vlad Victor CORNEA 3-6, 1-6;  
- Patrick CIORCILĂ [6] - Andrei CIUMAC (Rep. Moldova) 1-6, 4-6.
- Alexandru-Daniel CARPEN / Teodor-Dacian CRĂCIUN [1] - Bogdan Ionuţ APOSTOL / Petru-Alexandru LUNCANU 4-6, 3-6.
În primul set, de la 2-4, ieşeanul Apostol şi bucureşteanul Luncanu au revenit în joc şi au făcut patru game-uri consecutive, câştigând primul act cu 6-4. În cel de-al doilea set, Apostol şi Luncanu au condus cu 4-1 şi 5-2, au avut o minge de meci pierdută, apoi scorul a devenit 5-3 şi în final un 6-3 victorios pentru favoriţii publicului ieşean !   
*** TERENUL 3 “VIRGINIA RUZICI”:
- Andrei Ştefan APOSTOL - Tudor Cristian ŞULEA 1-5 (retragere Andrei Ştefan Apostol);          
- Andrei COCIAŞU - Dragoş DIMA [8] 2-6, 0-2 (retragere Cociaşu);          
- Dragos Cristian MÎRTEA - Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) 4-6, 1-6;
- Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) / Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) - Andrei Ştefan APOSTOL / Andras SZEKELY W.O. (retragere Andrei Ştefan Apostol).             
*** TERENUL 4 “FLORENŢA MIHAI”:
- Călin MANDA - Petru-Alexandru LUNCANU [4] 4-6, 4-6;
- Yassine IDMBAREK (Maroc) - Teodor-Dacian CRĂCIUN [7] 1-6, 0-3 (retragere Idmbarek);
- Ilie-Aurelian GIURGIU - Cătălin FIFEA 5-7, 1-6;              
- Tudor Cristian ŞULEA / Luca George ŢAŢOMIR - Vasile ANTONESCU / Dragoş DIMA 2-6, 6-4 [8-10]
- Ilie-Aurelian GIURGIU / Mircea-Alexandru JECAN - Patrick GRIGORIU / Costin PAVĂL [2] 7-6 (5), 1-6 [12-14].
În “match super tie-break”, perechea Grigoriu-Pavel a condus cu 9-6, a fost apoi condusă cu 11-10, dar în final s-a impus cu 14-12 şi şi-a respectat blazonul de favorită !

* Joi, alte două meciuri pe tabloul principal pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol


”Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis masculin programează joi 10 meciuri, optimile de finală la simplu şi semifinalele la dublu. În proba de simplu, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (doar 18 ani) se va confrunta cu un jucător experimentat din Republica Moldova, Andrei Ciumac (28 ani, născut la Chişinău), care are foarte multe titluri câştigate în turneele ITF, în România, Turcia, Kazakhstan, Armenia, inclusiv la Iaşi în 2011, dar în proba de dublu. Pe arenele CFR Iaşi, în august 2011, în finala probei de dublu a fost consemnat rezultatul: Andrei CIUMAC / Maxim  DUBARENCO (Rep. Moldova) – Victor Mugurel ANAGNASTOPOL / Florin MERGEA (România) 6-2, 2-6 [11-9].
În semifinalele probei de dublu, tot joi, pe 14 august, dar după ora 17.00, perechea Bogdan Ionuţ Apostol / Petru Alexandru Luncanu se va confrunta cu Vasile Antonescu / Dragoş Dima.
Se vor disputa partidele:
*** TERENUL NR. 1 “Ilie Năstase”:
- De la ora 10.00:
1. Peter NAGY (Ungaria) - Petru-Alexandru LUNCANU [4];  
Bogdan Ionuţ Apostol
2. Andrei CIUMAC (Rep. Moldova) - Bogdan Ionuţ APOSTOL.
– Nu înainte de ora 16.00:         
3. Vlad Victor CORNEA - Teodor-Dacian CRĂCIUN [7].
- Nu înainte de ora 17.00:        

4. Bogdan Ionuţ APOSTOL / Petru-Alexandru LUNCANU - Vasile ANTONESCU / Dragoş DIMA.
*** TERENUL NR. 3 “Virginia Ruzici”:
- De la ora 10.00:         

1. Darian KING (Barbados) [1] - Alexander COZBINOV (Rep. Moldova);             
2. Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) [3] - Cătălin FIFEA.    
*** TERENUL NR. 4 “Florenţa Mihai”:

- De la ora 10.00:

1. Tudor Cristian ŞULEA - Dragoş DIMA [8];          
2. Vasile ANTONESCU [5] - Teodor Nicolae MARIN.        
- Nu înainte de ora 16.00:
3. Mircea-Alexandru JECAN - Filip HORANSKY (Slovacia) [2].
- Nu înainte de ora 17.00:

4. Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) / Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) - Patrick GRIGORIU / Costin PAVAL [2].
Din cauza caniculei, exact ca şi astăzi, meciurile sunt oprite în timpul prânzului.

* Florenţa Mihai revine la arenele de tenis CFR Iaşi

Începând cu după-amiaza zilei de joi, 14 august, la invitaţia clubului sportiv CFR Iaşi, fosta dublă finalistă la turneul de Grand Slam de la Roland Garros în anii din urmă, Florenţa Mihai, va fi prezentă la arenele de tenis CFR Iaşi, unde va reprezenta Federaţia Română de Tenis. Începând cu 16 august 2014, arenele CFR Iaşi vor găzdui şi turneul de tenis la nivel naţional “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi”, pentru categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 şi 18 ani şi seniori, la masculin şi feminin. 
Pe durata celor două competiţii menţionate, intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, poziţionate în incinta bazei sportive CFR Iaşi, este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu