vineri, 5 septembrie 2014

A debutat Raliul Iaşului-Cotnari !


Sursa: Raliul Iaşului
Raliul Iaşului-Cotnari este cel mai important eveniment al sfârşitului de săptămână în Iaşi. Timp de două zile, începând de vineri şi până sâmbătă seara, cei mai buni piloţi din România şi câteva nume de legendă ale pilotajului mondial, ca Francois Delecour, Marco Tempestini sau Tapio Laukkanen, se vor înfrunta pe macadamul de la Iaşi pentru marele trofeu de la Raliul Iaşului-Cotnari.
Joi seara, după recunoaşteri şi conferinţa de presă a organizatorilor, a avut loc startul festiv al ediţiei din acest an a Raliului Iaşului-Cotnari, a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. La acest eveniment de gală, prezentat de celebrul George Vintilă, au participat toate oficialităţile Iaşului, în frunte cu primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Mihai Chirica, prefectul Dan Cârlan şi subprefectul Bogdan Abălaşi. Cel mai important este faptul că sute de ieşeni au ieşit din case pentru a-i vedea pe cei mai importanţi piloţi din România, pentru a-i aplauda şi pentru a-şi face o poză cu favoriţii.
“Vă doresc succes şi sper să vă întoarceţi cu toţii sănătoşi la finalul raliului, fără evenimente neplăcute”, le-a transmis primarul Gheorghe Nichita, celor 40 de echipaje aliniate la startul Raliului Iaşului-Cotnari.
Vineri după-amiază, se vor disputa primele 3 probe speciale de la ediţia din acest an a Raliului Iaşului, iar sâmbătă sunt programate celelalte 7 probe speciale. Cunoscut pentru macadamul de calitate, probele tehnice şi de viteză, Raliul Iaşului pregăteşte anul acesta puţin peste 121 kilometri de concurs, grupaţi în 10 probe speciale împărţite în două zile. Noutatea în acest an o reprezintă parcurgerea specialelor în sens invers faţă de sezonul trecut, în acest fel probele vor reprezenta o noutate pentru majoritatea piloţilor înscrişi la start.
Competiţia, organizată de Asociaţia Sportivă XS Motor Sport din IaşI, se va termina sâmbătă după-amiază, la ora 16.40, când se va da startul celei mai spectaculoase probe a Raliului Iaşului. SuperSpeciala de la Râpa Galbenă va măsura în acest 1,9 kilometri şi va purta denumirea de “Cotnari Rally Show”, mii de ieşeni fiind aşteptaţi sa vadă pe viu spectacolul oferit de cei mai buni piloţi din ţară şi nu numai.
“Îi invităm pe toţi ieşenii să vină în număr cât mai mare la acest spectacol, pentru că vor avea parte de o sumedenie de surprize. Este un moment unic pentru iubitorii sporturilor cu motor, care vor avea ocazia să vadă pe viu un spectacol de ţinută, plin de adrenalină, oferit de cei mai buni piloţi din campionatul intern de raliuri“, a declarat Dan Codreanu, rally-manager la Raliul Iaşului Cotnari.
De altfel, în acest an, la Raliul Iaşului Cotnari s-ar putea decide cine este noul campion naţional al României. |n anul 2013, Raliul Iasului a fost câştigat de echipajul maghiar David Botka/Peter Mihalik, iar în 2012, Francois Delecour alături de Dominique Savignoni s-au impus la bordul unui Peugeot 207 S2000. Acum însă, lupta pentru victorie va fi foarte strânsă, cu mulţi favoriţi care vor lua startul pe macadamul perfect pregătit de la Iaşi.
Această etapă de la Iaşi a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP nu putea fi posibilă fără suportul sponsorului Cotnari, a partenerilor XS Café şi Express Amanet, şi fără găzduirea Hotelului Internaţional, din cadrul Complexului Palas Iaşi. Maşina oficială a Raliului este FORD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu