duminică, 21 septembrie 2014

Actualitatea sportivă ieşeană: Mare derby la popice, CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi 4-4 !


Lotul echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi
Sâmbătă, 20 septembrie 2014, arena de popice din Târgu Mureş a găzduit marele derby al competiţiei masculine dintre gazdele de la CFR Cluj şi oaspeţii de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Rezultatele  individuale au fost următoarele:
- CFR Cluj (antrenor: Grigore Blaga):
1. Virgil Dorin - 575 p.d. (3 manşe; 1 punct de echipă)
2. Vlad Sabău - 527 p.d. (0; 0)
3. Petruţ Mihălcioiu - 593 p.d. (2; 1)
4. Robert Merza - 593 p.d. (3; 1)
5. Bogdan Dudaş - 541 p.d. (2; 0)
6. Ioan Figlea - 564 p.d. (2; 1).
Rezerve: Cornel Popa şi Hunor Fekete.
- CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor: Remus Antimirescu):
1. Ioan Hordilă - 577 p.d. (1; 0)
2. Mănel Manea - 603 p.d. (4; 1)
3. Ion Cercel - 579 p.d. (2; 0)
4. Florin Opincă - 576 p.d. (1; 0)
5. Gyula Veres - 573 p.d. (2; 1)
6. Bogdan Tudorie - 552 p.d. (2; 0).
Rezerve: Costică Ciurdea şi Remus Antimirescu.
În final: CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi 4-4 la puncte de echipă (3393 p.d. - 3460 p.d.; 12-12 la puncte de set / manşe câştigate) şi oaspeţii obţin o remiză benefică în deplasare în lupta pentru un nou titlu naţional.
A arbitrat: Gheorghe Blasicz (Mediaş).
La finalul partidei am consemnat declaraţia antrenorului formaţiei ieşene, Remus Antimirescu: "Se putea şi mai bine, dar e bine şi aşa. Ne pregătim în continuare pentru participarea la Cupa Europei, de la Varazdin !"
Ambele echipe vor reprezenta România în cupele europene în perioada 29 septembrie-4 octombrie, clujenii la Cupa Mondială din Austria, ieşenii la Cupa Europei din Croaţia.
Dar până atunci, pe 26 şi 28 septembrie, în deplasare, CFR Olimpia ACB Iaşi se va confrunta cu Inter Petrila, în două manşe tur-retur din cadrul campionatului. Ieşenii au acceptat să joace meciul tur, amânat din prima rundă, tot la Petrila !
La juniori-tineret, prima etapă va avea loc pe 27 septembrie, la arena de popice CFR Iasi, cu participarea formaţiilor din Iaşi şi Galaţi.
Tot sâmbătă a mai fost consemnată şi o mare surpriză în campionatul feminin de popice, în meciul Conpet Petrolul Ploieşti - Rapid Bucureşti 2-6 (3030 p.d.-3069 p.d.).

* Victorie pentru handbaliştii ieşeni la Târgovişte

Runda cu nr. 2 din Seria A a Diviziei A de handbal masculin a programat sâmbătă jocul CSU Târgovişte – Poli Unistil Iaşi 22-44 (10-20). Pentru moldoveni au evoluat Torică, Pricop – Folescu 3 goluri, Evu 6, Negru 5, Czari 2, Vulpe 9, Şt. Dumitrache 4, Radu Radu Răzvan 5, Dimofte 1, Zaharia 8, Moraru 1. La finalul jocului, antrenorul ieşean Florin Spiridon ne-a declarat: “A fost o victorie categorică şi mobilizatoare, după un joc bun practicat de noi, pentru meciurile grele care vor urma !”.
Alte rezultate ale rundei: ACS HD TELEORMAN ALEXANDRIA - HC ARGEŞ PITEŞTI 19-28, CSU BUCOVINA SUCEAVA II - CSM PLOIEŞTI 28-38, CSU GALAŢI - CSM BUCUREŞTI II 49-21, ŞTIINŢA MUNICIPAL DEDEMAN BACĂU II - CSM CIMENTUL BICAZ 47-24, LPS PIATRA NEAMŢ - CS HC BUZĂU 2012 23-43.
În etapa viitoare, pe 27 septembrie, Poli Unistil Iaşi va evolua pe teren propriu, împotriva formaţiei
CS DE LA ALPINISM LA TURISM VICOV BUCOVINA.

* Poli Agro Unirea Iaşi pierde finala DNS la rugby

La Bucureşti, dupa o finala extrem de disputata pe stadionul din Complexul Ghencea, RC Barlad s-a impus cu rezultatul de 25-24 (16-7) in fata celor de la Poli Agro Iasi si astfel a castigat titlul de campioana a Diviziei Nationale de Seniori editia 2014.
Partida a fost decisa in mare masura de randamentul elevilor lui Ioan Harnagea din prima repriza, atunci cand Zaharia a fost de neoprit in drumul sau catre terenul de tinta al iesenilor si RC Barlad a intrat la pauza in avantaj cu rezultatul de 16-7.
Scorul a fost deschis de catre barldeni, care au concretizat o penalitate in minutul 12 prin Doroftei, dar apoi Poli Agro Iasi a trecut la conducere prin eseul marcat de Paslaru, transformarea apartinandu-i lui Pahonea.
RC Barlad a revenit dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de acelasi Doroftei, apoi aripa Zaharia si-a pus in valoare viteza, cele doua eseuri ale sale ramase fara transformare au condus insa la o diferenta de noua puncte datatatoare de sperante pentru partea secunda.
Acest lucru s-a vazut inca din primele minute de la reluare, cand barladenii au jucat pentru a-si apara avantajul de pe tabela de marcaj, iesenii incercand sa-si puna in valoare jocul mai bun pe inaintare, care a adus primele puncte in minutul 55, dupa penalitatea concretizata de Pahonea.
Ibanescu a refacut ecartul in minutul 67, trimitand si el balonul printre barele butului advers, iar pentru Poli Agro Iasi au urmat momente dificile avand in vedere ca Pahonea a fost trimis pe banca pedepselor, fiind sanctionat cu cartonas galben.
Astfel Ibanescu s-a mai evidentiat o data in fata butului studentilor ieseni si RC Barlad s-a desprins la 22-10, atunci cand mai erau de jucat zece minute din timpul regulamentar. In ciuda acestei diferente, finalul a fost incendiar si putea inclina balanta de partea cealalta.
In minutul 75 Paslaru a intrat in forta si a marcat un eseu transformat de Bors, in replica Ibanescu a concretizat o lovitura de pedeapsa, pentru ca la ultima faza a meciului Mihaila sa mai patrunda o data in terenul de tinta al barladenilor, eseul transformat de Pahonea nereusind sa schimbe castigatoarea finalei.
RC Barlad s-a impus la limita, rezultat 25-24, in primul rand gratie unui joc mai bun pe treisferturi si astfel a castigat titilul de campioana a Diviziei Nationale de Seniori, obtinand in acelasi timp promovarea pentru editia 2015 a SuperLigii CEC Bank, o revenire in primul esalon valoric dupa o pauza de patru ani.
Pentru Poli Agro Iasi lupta continua, studentii din Copou avand inca sansa de a promova in SuperLiga CEC Bank, ei urmand sa dispute o partida de baraj in compania celor de la CSM Olimpia Bucuresti. În finala mică a DNS, CS Năvodari – Ştiinţa Petroşani 20-18. (Sursa: FRR)
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu