miercuri, 17 septembrie 2014

Futsal (mai puţin) amical: Spania – România 14-2, adică de două ori 7-1 !


Naţionala României în Spania (sursa foto: FFS)

Naționala României de fotbal în sală a fost invitată de Federația spaniolă de profil pentru a disputa două meciuri amicale, la acest început de săptămână. Naționala Spaniei, multiplă campioană europeană și mondială, a disputat o “dublă” de pregătire cu România, în localitățile La Nucia și Torrevieja, din regiunea Alicante. În prima dintre partide, cea de luni, Spania a învins România cu scorul de 7-1 (4-0), golul oaspeţilor fiind reuşit de Emil Răducu. În al doilea meci, din 16 septembrie, Spania a învins România tot cu scorul de 7-1 (4-1), golul tricolorilor fiind reuşit de Florin Matei. Din lotul României a făcut parte şi ieşeanul Liviu Ruxandari, care s-a transferat în această vară de la CSMS-ul din Dealul Copoului la galonata City’us Târgu Mureş. Nu a mai fost însă pe banca tehnică selecţionerul Nelu Stancea (CSMS Iaşi), înlocuit în această vară cu Zoltan Jakab (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc).
Pentru cele două partide amicale cu Spania, lotul României s-a prezentat astfel: Laszlo Klein (FC Odorheiu Secuiesc)
și Petrișor Tonița (United Galați) – portari, apoi Florin Matei și  Robert Lupu (Autobergamo Deva), Dumitru Mimi Stoica, Liviu Ruxandari, Gabriel Dobre și Alpar Csoma (City’ US Târgu Mureș), Laszlo Szocs, Zoltan Mihaly și Szabolcs Manya (FC Odorheiul Secuiesc), Marian Șotârcă, Ionuț Movileanu și Emil Răducu (Dunărea Călărași). Din delegația României au mai făcut parte Zoltan Jakab (antrenor principal), Marius Pârciu (antrenor secund), Bogdan Bebelea (medic), Gheorghe Zlătineanu (masor) și Valeriu Ioniță (team-manager).

* Oraşul Călăraşi va găzdui o grupă de calificare la EURO 2016

UEFA a anun
țat recent orașele ce vor găzdui jocuri din preliminariile EURO 2016 la futsal. Turneul final se va desfășura în 2016, în Serbia. La startul calificărilor, în ianuarie 2015, se vor afla 45 de reprezentative, printre care și un new-entry, Scoția. Acestea vor încerca să se alăture Serbiei, țara gazdă, la EURO 2016 la futsal, programat între 2 și 13 februarie 2016, la Belgrad.
Tragerea la sor
ți a preliminariilor va avea loc pe 26 septembrie, ora 14:00 (15:00 ora României), la Nyon. 21 de selecționate cu cel mai bun coeficient merg direct în runda secundă, în timp ce alte 24 vor intra într-o fază preliminară.
Mai întâi, în perioada 13 - 18 ianuarie 2015, 6 grupe formate din câte 4 echipe î
și vor trimite învingătoarea în următoarea rundă. Cele 6 grupe vor fi găzduite de orașele Ciorescu (Rep. Moldova), Podgorica (Muntenegru), Vilnius (Lituania), Blagoevgrad (Bulgaria), Skovde (Suedia) și Paola (Malta).
Reprezentativa României va intra în lupta pentru calificare din runda secundă (main-round), în perioada 17 - 22 martie 2015, când ora
șul Călărași va și găzdui una din cele 7 grupe principale de calificare la EURO 2016. La Călăraşi va fi grupa cu nr. 2.
Celelalte ora
șe gazdă selectate de UEFA sunt: Dubrovnik (Croația), Lasko (Slovenia), Baku (Azerbaijan), Sarajevo (Bosnia-Herțegovina), Krosno (Polonia) și Skopje (Macedonia). Învingătoarele din cele 7 grupe principale de calificare vor fi prezente la turneul final alături de Serbia.
Echipele de pe locul 2, plus cea mai bună echipă de pe locul 3 vor participa la faza play-off (4 meciuri tur-retur, pe 15-22 septembrie 2015), iar cele patru câştigătoare vor ajunge şi ele la turneul final de la Belgrad, unde vor participa în final 12 echipe naţionale. La EURO 2014, din Belgia, naţionala României s-a clasat pe locul 6, sub comanda selecţionerului Nelu Stancea (CSMS Iaşi).
La tragerea la sorţi de la Nyon, din 26 septembrie 2014, România va face parte din urna a doua valorică şi ar putea avea ca adversare, din prima urnă, pe Spania, Italia, Portugalia, Rusia, Ucraina, Cehia, Croaţia.
Din grupa a doua valorică fac parte România, Ungaria, Slovacia, Olanda, Belarus, Slovenia, Azerbaidjan.
Din urna a treia valorică fac parte Belgia, Turcia, Kazahkstan, Polonia, Norvegia, Bosnia-Herţegovina, FYR Macedonia.
Din ultima urnă valorică, cu nr. 4, fac parte câştigătoarele celor 6 grupe preliminare, de la A la F, plus cea mai bună echipă naţională de pe locul 2.
(Surse: FR Fotbal, UEFA şi Dan Teodorescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu