duminică, 28 septembrie 2014

Trei medalii pentru CS CFR Iaşi la “Naţionalele” de culturism de la Cluj



Pe 28 septembrie 2014, Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj a găzduit CAMPIONATUL NAŢIONAL PENTRU SENIORI ŞI SENIOARE la CULTURISM, BIKINI FITNESS şi WOMEN PHYSIQUE. Printre concurenţii din inima Ardealului s-au aflat şi doi sportiv de la CS CFR Iaşi, însoţiţi de antrenorul emerit Petru Ciorbă.
Pe “women physique” (noua denumire a culturismului feminin), ceferista Florina Rusu a cucerit locul 2 la categoria +163 cm, primul loc fiind ocupat de o clujeancă, care a profitat şi de “adormirea
” arbitrilor în scaune la un moment dat, aceştia dând în final o decizie neconformă cu realitatea în acest caz. „Am fost sportiv de performanţă în culturismul românesc, sunt antrenor emerit şi arbitru şi spun că mă pricep la acest sport. Sportiva noastră, Florina Rusu, cândva practicantă a atletismului şi recent legitimată la secţia de culturism-fitness a clubului CFR Iaşi a fost furată crunt la aceste Campionate Naţionale, ea meritând cu prisosinţă, detaşat pot spune, medalia de aur în proba unde a concurat ! A semănat în evoluţia ei cu multipla campioană Monica Mureşan în anii din urmă, care acum este vicepreşedinta federaţiei noastre”, ne-a declarat după concursul de pe malurile Someşului antrenorul emerit şi fostul dublu campion mondial în anii din urmă, ceferistul ieşean Petru Ciorbă.
La culturism, Sergiu Geantău (30 ani, de la CS CFR Iaşi, care a întrerupt timp de 6 ani sportul său preferat, pentru a munci la fermele din Danemarca) a revenit în forţă în acest an şi a cucerit medalia de aur la categoria 85 kg. În proba de perechi, cuplul Sergiu Geantău – Florina Rusu a cucerit şi el o medalie de aur la Cluj, în după-amiaza zilei de 28 septembrie 2014.
Referitor la aceste performanţe, antrenorul Petru Ciorbă a mai menţionat: „La culturism, un sportiv iese din formă după ce întrerupe sportul chiar şi numai un an, dar Sergiu Geantău a întrerupt sportul 6 ani, dar cu o voinţă extremă a revenit în prim plan şi a cucerit la Cluj două medalii de aur, la culturism şi la perechi, împreună cu colega Florina Rusu. Pot spune că Sergiu Geantău s-a depăşit pe el însuşi şi a fost aproape că cucerească şi openul, acolo unde pe primul loc s-a clasat timişoreanul Gard. Ne întoarcem de la Cluj cu trei medalii, două de aur şi una de argint, un bilanţ foarte bun pe plan naţional !”.
În replică, dublul campion naţional, Sergiu Geantău, a spus: „Pentru mine concursul de la Cluj a fost foarte greu, eu revenind în sport după 6 ani de pauză. Dar, după o perioadă de pregătire foarte drastică, m-am clasat pe primul loc în două probe, iar rezultatele sunt pe măsura antrenorului Petru Ciorbă, care mi-a dat sfaturi extrem de preţioase. Medaliile de aur aparţin în primul rând antrenorului !”.
“Naţionalele” de la Cluj au fost organizate de FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE CULTURISM ŞI FITNESS şi CLUBUL SPORTIV “UNIVERSITATEA” CLUJ.
“Mă bucur nespus că această ediţie a Campionatelor Naţionale de Culturism şi Fitness s-au desfăşurat la Cluj, punctând astfel cei 95 de ani de existenţă a clubului universitar din localitate.
Țin să le multumesc în mod special organizatorilor, care au făcut eforturi considerabile pentru organizarea acestui concurs. Sper ca evenimentul de duminică să fi reuşit să promoveze acest sport cât mai bine şi să atragă în sălile de culturism cât mai mulți tineri”, a menţionat pentru mass-media naţională prof. Gabriel Toncean, președintele FRCF.
Vă reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, la Sibiu, alţi doi culturişti ceferişti ieşeni au urcat treptele podiumului, Andrei Costel “Bebe” Vasiliu cucerind medalia de aur la body-building clasic, la categoria +180 cm şi locul 1 la open, iar Marinela Ungureanu s-a clasat pe locul 3 la body-fitness, la categoria 163 cm.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu