miercuri, 3 septembrie 2014

Trei zile de gimnastică ritmică de nivel internaţional la Iaşi, în cadrul “Memorialului Gineta Stoenescu”




În perioada 19-21 septembrie 2014, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui ediţia a X-a a Memorialului de gimnastică ritmică Gineta Stoenescu, acolo unde spectatorii vor avea accesul liber pe perioada competiţiei. Concursul la nivel internaţional din străvechea capitală a Moldovei face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică şi este organizat de Clubul Sportiv Şcolar “Anghel Saligny” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Fundaţia Sportului Ieşean, DJST Iaşi şi ISJ Iaşi. Printre participantele la competiţia ieşeană de nivel internaţional se vor afla cluburile de profil din România, Republica Moldova (de la Chişinău), Ucraina (Kiev, Odessa, Izmail), Bulgaria (Varna), Serbia (Belgrad), Croaţia (Zagreb). Programul turneului este următorul:
- Vineri, 19 septembrie (ora 13-19) - acomodarea cu sala de concurs;
- Sâmbătă, 20 septembrie (ora 9-20) - concurs;
- Duminică, 21 septembrie (ora 10-14) - concurs şi festivitatea de premiere. În continuare, cei doritori vor putea efectua turul turistic al municipiului Iaşi.
Partenerii media ai competiţiei sunt: TVR Iaşi, TVR 3, Digi 24 Iaşi, Tele M Iaşi, Iaşi TV Life, Antena 1 Iaşi, Pro TV Iaşi, Prima TV Iaşi, Radio România Iaşi, publicaţiile Şapte Seri, Ziarul de Iaşi, Evenimentul, Bună Ziua Iaşi, Curierul de Iaşi, Sport Fan Club.
De menţionat că Georgeta (Gineta) Stoenescu, născută în 1928, la Bârlad, a fost una dintre marile personalităţi ale gimnasticii româneşti, cu deosebire în gimnastica ritmică şi aerobică. Absolventă a Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, promotia 1950, a fost repartizată şi încadrată ca asistentă la catedra de educaţie fizică şi sport a Institutului Politehnic din Capitală. În 1964, este promovată lector universitar, iar în 1980 devine conferenţiar universitar. Din 1990 a funcţionat la Facultatea de Educaţie Fizică a Universităţii Ecologice, acolo unde, în 1999, devine profesor universitar. A fost componentă a mai multor ansambluri de gimnastică ritmică. A fost brevetată şi ca arbitru internaţional de gimnastică aerobică. A condus cursuri de gimnastică ritmică în România şi în Spania şi este autoarea a 16 lucrări şi coautoare a altor 4 cărţi de specialitate. De asemenea, a scris şi publicat peste 20 de articole în revistele de specialitate din ţară şi din străinatate.
“Eram tânăr prin 1970 când m-am apucat de acest sport şi doamna Gineta, originară din Bârlad, mi-a dezvăluit multe din secretele sale. A fost omul de lângă mine care emana voinţă, putere, curaj şi personalitate. Îi vom urma îndemnul de a ne perfecţiona mereu”, a menţionat antrenorul coordonator al CSŞ Anghel Saligny Iaşi, prof. Constantin Radu.
După acest turneu de nivel internaţional de la Sala Polivalentă ieşeană, sportivele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, sub coordonarea antrenorilor Constantin Radu, Cătălina Radu şi Oana Cozma, vor participa la Campionatele Naţionale de Junioare şi Senioare de la Chiajna (în perioada 2-5 octombrie) şi la Cupa României şi Campionatul Naţional de Ansambluri (21-22 noiembrie, de la Bucureşti). DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu